Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak řešit tuto situaci?

Od: josef7878josef7 odpovědí: 2 změna:

Přátelé, zdravím Vás.Potřeboval bych poradit jak řešit tuto situaci, nejde spíše ani tak o řešení, to už mám ale o Váš názor za který Vám předem děkuju.V této situaci ve které jsem moc řešení není ale každý má na to jiný názor.Za blbost se platí a já blbost udělat z unáhlenosti, teď si to budu vyžírat ale i tak děkuji za Vaše rady.

Jde o to že jsem dostal 300.hodin veřejných prací, tento trest jsem dostal za napadení, moji holku jsem načapal s jiným a porval jsem se, neměl jsem to řešit tak razantně.Nyní jsem ale bez práce, práci si hledám, před týdnem jsem skončil v bývalé práci kde mě místo nevyhovovalo( práce placená minimálním platem,3.směny a největší problém byl že jsem u této práce seděl, potřebuji fyzickou práci, je mi 24.let a potřebuji se v práci pohybovat proto sháním jinou.

Bydlím sám krom psa kterého mám, v pronájmu nájem platím 5100,-kč včetně služeb celý rok.

Nyní bych potřeboval poradit, co si myslíte že je lepší?

První možností je že se budu věnovat jenom OPP které jsem dostal a budu brát příspěvky na bydlení a hmotnout nouzi, respektive mě řekli že mě dají 4800,-kč na bydlení a 3410,-Kč hmotnou nouzi.Pokud se uskromním a budu se věnovat OPP tak to zvládnu rychle, podotýkám jedná se o trest a tak budu pracovat zadarmo, pokud si budu potřebovat přivydělat tak mohu do 4000,-kč- u strejdy můžu na občasnou brigádu.

Druhá varianta je že si najdu práci a bokem ještě před prací v týdnu a o víkendech budu dělat OPP, sice zadarmo a dost se nadřu ale příjemn budu mít z práce.

Váš názor prosím, co by jste udělaly Vy? Chápu že trest si zasloužím, neměl jsem to řešit razantně ale jde mi o to že na mě z probačního dost tlačí, mám na to dva roky ale chtějí abych to udělal do 8.měsíců- úřadnice z probačního oddělení.Pokud budu vykonávat svoji práci a ještě dělat OPP tak budu denně v práci od rána do večera, je to trest možnost to je ale potřebuji se také věnovat psovi kterého mám, rodině( táta na vozíčku a máma 2.ivalidní stupeň ), nemluvím o práci doma a o koníčkách.

Tento trest chci mít udělaný co nejdříve, za každou neoddělanou hodinu je den vězení při nesplnění, do toho musím žít řádný život a pracovat ve volném čase.

Ta první varianta by mě vyhovovala více, sice bych pobíral příspěvky ale tak se plně věnoval práci a pokud bych se uskromnil tak bych přežil, sice finančně přežíval ale všechno se dá zvládnout.Výhoda je více času, méně peněz ale rychleji bych to zmákl a stihal bych i své záliby.Trest si musím odmakat a brát to jako ponaučení.

Čas nevrátím, ale chci se zeptat jak by jste se v této situaci zachovaly Vy?

Tak razantně jsem to řešit neměl,nicméně to už nevrátím.

Děkuji za Vaše odpovědi a rady.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Odpykat se trest i za cenu uskrovnění a pak začít znovu s čistým štítem... Žádnou jinou práci do toho nemontovat, měl byste toho nad hlavu.

vilik*
hodnocení

0x
Asi bych ve vaší situaci plnil podmínky trestu. Při osmihodinové směně to máte za 2 měsíce hotové. K tomu bych hledal jinou práci, třeba 1x týdně bych oběhnul za půl dne pár potenciálních zaměstnavatelů. A k tomu bych třeba každou sobotu šel k strýci na brigádu. Výhoda je v tom, že do práce nastoupíte bez závazku nad hlavou, nebudete úplně bez peněz a 1 den v týdnu zůstane volný. Rodiče i psa obstaráte stejně, jako při pozdějším řádném zaměstnání. Navíc práci možná hned neseženete, čekání aspoň strávíte při nařízené práci a nebudete jen sedět zbytečně doma. Jen přijdete o 8 sobot, to můžete brát jako trest.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]