Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postupovat při vrácení zbrojního průkazu

Od: borecek* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, v roce 2011 mi byl odňat zbrojní průkaz, jelikož jsem byl v témže roce odsouzen OS Uh. Hradiště k podmíněnému tretu odnětí svobody za řízení vozidla v podnapilém stavu. V roce 2013 mi byl trest na základě amnestie prezidenta ČR zrušen. Vzhledem k tomu jsem se dotazoval na Okr. ředitelství Policie ČR v Uh. Hradišti, zda mi bude vrácen i zbrojní průkaz, kde mi bylo sděleno, že se na toto amnestie nevztahuje a že si musím zbrojní průkaz udělat znovu. Z tohoto důvodu se ptám, jak dále postupovat. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

0x

Nerozumím tomu, ale podle jakého § ti ho odebrali?

Jestli §26, odst.1, písm.c, tak pravomocné rozhodnutí soudu teď po 5 letech těžko napadneš. Na to by bylo pozdě i v 2013 hned po amnestii. To bys musel napadnout (odvolat se) tak do cca.14 dní od rozsudku už v 2011, ale to jsi pořád ještě nebyl bezúhonný.

Zeptal bych se spíše na nějakém zbrojním nebo právním serveru.

zbrojniprukaz

Proč z toho děláte zbytečně vědu? Zeptejte se na inspektorátu zbraní a střeliva nebo jak se to teď jmenuje, zda Vám za ten amnestovaný TČ ten ZP vůbec vydají. Pokud ano, tak postup jako u prvožadatele .. t.j. podat žádost, splnit testy, splnit praktickou zkoušku a je to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]