Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penzijni pojisteni

Od: mladoch odpovědí: 3 změna:

je mi 40 a mam uz 10let penzijni sporeni,platim mesicne 500kc,ale chtela bych to zrusit,jestli to jde,a zda musim platit nake penale a zda musim vratit vse to co mi dali od statu prispevek 150kc mesicne,daji mi aspon ty me nasporene penize,nebo musim platit jeste nejake sankce

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Přijdete o státní příspěvky a výnosy z nich.

mladoch
hodnocení

tak stim urcite citam,ale jestli budou po me chtit i nejake penale za zruseni nebo uz ne a ty nasporene moje penize mi vrati vsechny

Je to sice škoda rušit,protože je v současné době dá se říct jedno z nejvýhodnějších spoření,úrok cca 2 %.U nových smluv je penále do 5-ti let od uzavření,každá banka to může mít jinak,u starších smluv by penále už být nemělo.Přijdete cca o 20 000,- a to za 5 let jste si mohl vybrat 1/2 z celkové částky bez sankcí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]