Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc prosím o radu 26.7 jsem byla vlastní vinou vyřazena z evidence úp na měsíc srpen jsem ještě dostala příspěvek na živobytí. Nyní mě zastavily příspěvek a navíc chcou ten ze srpna vrátit zpátky!Mají na to právo?A mám já nějaký nárok na příspěvek nebo nějaké životní minimum? Poprvé se musím spoléhat na státní podporu a nevím si rady. Jsem bez práce a nevím z čeho ted budu žít a ani z čeho bych jim to vrátila. Děkuji
Vaše situace je opravdu neblahá. Podle zákona o zaměstnanosti, § 45 písmeno c), nárok na podporu zaniká vyřazením uchazeče z evidence. Na srpnovou podporu tedy opravdu nárok nemáte. Zajděte si na sociální odbor Vašeho městského úřadu. K tomu, abychom Vám tady na Poradně řekli, na co byste měla nárok, není ve Vaší otázce dost údajů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.