Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyřazení z ÚP a vrácení peněz - mají právo?

Od: sismina odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, moc prosím o radu 26.7 jsem byla vlastní vinou vyřazena z evidence úp na měsíc srpen jsem ještě dostala příspěvek na živobytí. Nyní mě zastavily příspěvek a navíc chcou ten ze srpna vrátit zpátky!Mají na to právo?A mám já nějaký nárok na příspěvek nebo nějaké životní minimum? Poprvé se musím spoléhat na státní podporu a nevím si rady. Jsem bez práce a nevím z čeho ted budu žít a ani z čeho bych jim to vrátila. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vaše situace je opravdu neblahá. Podle zákona o zaměstnanosti, § 45 písmeno c), nárok na podporu zaniká vyřazením uchazeče z evidence. Na srpnovou podporu tedy opravdu nárok nemáte. Zajděte si na sociální odbor Vašeho městského úřadu. K tomu, abychom Vám tady na Poradně řekli, na co byste měla nárok, není ve Vaší otázce dost údajů.

mpsv.cz/...

sismina
hodnocení

Narok na podporu v nezaměstnanosti (od úp) jsem něměla stejně jelikož jsem neodpracovala celý rok. Dostávala jsem příspěvek na žívobytí od úmč kde mám trvalý pobyt. Zkusím najít nějakého socialního poradce asi. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]