Nejste přihlášen/a.
Poradte co davate detem skolniho i predskolniho veku na imunitu aby nebyli tak casto nemocne, co fakt aspon trochu zabira, dekuji
A není vaše dítě alergické? senná rýma? ... My dítě otužujeme. Je zbytečné mu oblékat 6 vrstev v hezkém počasí... V případě vyšší nemocnosti ve školce ho rovnou nechám doma na den-dva (vezmu si volno) a zvýším přísun ovoce a zeleniny.
Vitamíny max. jeden vibovit za den právě v těch kritičtějších dnech ...
Kamarád má astma (nešel kvůli tomu na vojnu) - hraje fotbal od svých 6ti let, od 8mi hraje na trubku. Zkusil bych dvě věci - jednak nějaké speciální čištění do domácnosti (extra vysavače) a druhak postupné posilování organismu. Samozřejmě, každé tělo je jiné a jak imunita jednotlivce, tak i okolní vlivy (např. ten smog) vám vše budou komplikovat. Prostě je nutné konzultovat vše s lékařem - nejprve dětským, pak s odborníkem na daný obor...
Přečtěte si prosím pár odkazů - na reklamu ale nehleďte - jedná se o placebo tak z 60-80%.. jak už bylo uvedeno...
Důležitá je zdravá strava, pobyt na ČERSTVÉM vzduchu a pohyb.
je alergicky na roztoce,nabeh na astma,ale jeste nema nastesti,jenze porad kasle kdyz se treba nadycha studenejsiho vzduchu,kdyz hraje nakej sport a lita ,tak je zachvilu po nem
vysavac uz mame a koupili jsme icisticky vzduhu,ale doma dobry,je to hlavne venku ja lita a dycha ten stidenedj vzduch a je k tomu i zpocenej,prave to posilovani organismu me zajima,cim ho posilit
Treska, prosím Vás, až se kluk venku při chladném počatí zpotí, nabalte jej do teplého (nebude se mu chtít, protože je mi pocitově teplo, ale je to třeba). Není divu, že je nemocný, když se zpotí a je chladno! Proti tomu žádné prostředky na imunitu nepomůžou. To je jako kdybyste snědla nahnilé maso a divila se, že máte průjem.
K té imunitě - je to souhrn všech možných faktorů, a stejně Vám nikdo nezaručí, že když to vše dodrží, nemocný nebude. Co jsem viděla, tak ještě nikdo nezmínil dlouhodobý pobyt venku, za každého počasí, ale dobře oblečen. I v lijáku jdeme s prckama ven (třeba jen na hodinu či dvě), ale samozřejmě nesmí prochladnout a promoknout. Hýbat se, mít trošku kondičku, to asi syn dodržuje, když lítá venku ale fakt ho nemůžete nechat prochladnout zpoceného. To je přímá podpora nemoci. Já sama hodně spoléhám na obyčejný vitamín C a když jsem teď ke konci zimy byla skoro 2 měsíce v kuse nemocná, máma mě přemluvila ke braní probiotik. Zkuste, úspěch ale zaručit nemůžu - to nikdo, a pokud to tvrdí, kecá.
Nam doktorka rekla, ze vsechny takove ty kupovane vitaminy v tabletach jsou hlavne nejvic jen tahani penez z lidi, takze jem podobne veci prestala kupovat a namisto toho jsem koupila odstavnovac a zacala detem delat stavy. Do toho jsem nakoupila poradnej mixer a delam ruzne koktejly a tukam na drevo, ale nemoci se jim vyhybaji obloukem. Taky nam rekla takove to zname rceni, ze jedno jabko denne pro zdravi, takze detem strkam porad na kroupani ovoce, mrkve atd.Deti nekdy brblaj, ale v tomto jsem nekompromisni..
S těmi šťávami je to docela rozumné. Když se podíváte na složení současných komerčních džusů, je to bída. Taky jsme oprášili starý mixér a čerstvé šťávy jsou dobré (i když osobně mám nejraději tu vinnou, zkvašenou a uzrálou). Ceny ovoce a zeleniny jsou docela přijatelné. Jinak si myslím, že na imunitu je nejlepší být v kontaktu s co největším počtem lidí a co nejvíce se otužovat. A na nachlazení je nejlepší zmrzlina. Když si v naší restauraci nechá maminka ohřát pro svého potomka džusík, tak si vždycky pomyslím, že to dítě bude spíše nemocnější. Hlavně takzvané freshe nekupujte v restauracích. Je to pěkně napálené.
Kromě zdravého životního stylu (strava, pobyt venku, sport, dostatek vytamínů) mohou pomoct lyzáty bakterií. Něco jako forma očkování. Tělo se setká s neaktivní bezpečnou bakterií a vytvoří si na ní imunitu. Jsou volně prodejné pod názvy GS Imunostim, Preventan atd.
Mně doktorka řekla, že viry a bakterie jsou jiné než před desítkami let, odolnější a agresivnější, takže se není co divit, že máme stále horší příznaky i u takové obyčejné rýmy. Musí se holt počkat, až dítě odroste školce. Protože tam nevezmou dítě ani s obyčejnou rýmou, do školy může i se zvýšenou tepotou.
colu,pizzu a takovy sracky nepije,neji,ma normalni domaci stravu,je fakt ze ovoce a zelenina mu moc nesmakuje,ale snazim se aspon trochu do neho dat,venku chodi oblikanej dle pocasi,kdyz je zima samozrejme vic,nejhorsi je,kdyz chodi do skoly,rano chladno,odpoledne teplo,a on je chudak zmaten co si na sebe vzit,tam nikdo na deti nedohlizi a pak kdyz je treba vic oblecen,tak se holt zpoti,beha za balonem a nez pro neho dojdu tak je pozde,je tezke mu rict,kdyz je teplo,vyslec se,protoze jednou je tak po druhy jinak
Jestli mohu dodat - cola ani pizza ani další takové rychlé občestvení určitě nejsou sračkami. Sračkami se stávají pouze v tom případě, když se stávají jediným zdrojem výživy. Jinak rychlé občerstvení má taky svoje místo. A docela si myslím, že u takového chesseburgra od McDonalda máte větší jistotu, že Vás nebude pálit žáha, než když půjdete na oběd do nějaké Vámi neověřené restaurace (jednou jsem měl kuchařku, a když jsem vyléval olej z fritury, tak bědovala, že ona by z něj udělala ještě několik výborných základů na guláš).
Nechci Vás naštvat, ale zeptám se, jak své dítě oblékáte, mě děsně vytáčí, když jdu odpoledne na procházku, ráno sice bylo chladno, ale odpoledne je třeba 18 a děti mají kulichy, teplé bundy a dva svetry. Když byly mé děti malé, byla dohoda, že čepice pouze když bude po nulou a mnohokrát jsem je přistihla, že čepice sundaly jen co zašly za roh.Dnes každé druhé dítě trpí na uši,na rýmu jen je ofoukne trochu větříček.Maminkyděti moc oblékají, cpou je chemickými vitaminy, které rozhodně nepomohou, chce to kvalitní stravu, žádné sladké limonády, Coly, pizzy a MCDonaldy. A pohyb, ne sezení u pc.
Moje rodina se kvůli časté nemocnosti nás dětí přestěhovala.Bylo to jednoznačně vzduchem - spíše smogem v severních Čechách.Po přestěhování jsme jako děti měly rýmu a kašel okamžitě,ale tamní dr.nás ujistila,že se vlastně ,čistíme,.Musím rodičům za tohle velké rozhodnutí poděkovat ,vzduch nemůžete koupit..čistší/protože kde je úplně čistý/vzduch nenahradí žádné preparáty...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.