Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Jsem vyučen v oboru obráběč kovů s maturitou. Praxi v oboru mám malou, asi 3 roky. Obrábění mně nebaví, nejde mi to. Chtěl bych zkusit něco jiného nebo rekvalifikaci.
Má někdo podobný problém?
0x
Většina mladých lidí má podobný problém jako Ty. Zejména ti co se vyučili v oboru kde se vyžaduje manuální práce. Měl jsem na stavbě chlapíka co se vyučil důlním zámečníkem a ta práce jej vůbec nebavila a navíc byla mizerně placená. Dal jsem jej k sádrokartonářům aby jim dělal pomocné práce. Pak začal montovat sám, a nakonec si na to udělal rekvalifikaci a dnes je z něj fachman jak se patří. Udělal si osvědčení několika výrobců SDK a vydělává si dost na to aby byl spokojený a práce jej baví. Takže nejsi v tom sám... stačí se nebát jít makat
0x
Ano má, v mé rodině vyučený vnuk kuchař-ani náhodou,ale odříkaného chleba největší kus,dcera vyučená kadeřnice,při tom to má v rukách je jí fakt škoda,věnuje se duchovnu a dělá výklady karet atd.
Je fakt ,že má talent..A ještě jeden kuchař a ten dělá práci mořské ryby a akvária. Věnují se úplně něčemu jinému a já si myslím, že je to tím, že když se rozhodovali,tak byli příliš mladí. Já byla ještě sice ještě mladší,když jsem se rozhodovala,ale já jsem se trefila a svoji práci stále miluji,i když jsem v důchodu.![]()
0x
Když jsem byl asi ve tvých letech,potkal jsem se s bývalým absolventem Baťovy školy práce.To byl Pan řemeslník! A vůbec už ta jeho osobnost.Řekl mi,že lidský život je dlouhý a že se dají zvládnout 3 řemesla na úrovni mistra.Ten člověk mě v životě správně nasměroval.Za komunistů to nešlo,ale dnes se dobrý řemeslník může osamostatnit.Nebavilo by Tě mít jednou svou dílnu se soustruhem a pracovat sám?Já začal pracovat samostatně hned po revoluci,namakal jsem se,ale byly to nejkrásnější roky života.To jsem se do práce přímo těšil.Ta volnost,ta samostatnost! Jsi mladý,pokus se o samostatnost.Ale pozor-stále platí to,co ten baťovák říkal:Sám sobě je člověk nejpřísnějším šéfem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.