Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už jste zažili spankovou paralyzu?

Od: paralyzovany odpovědí: 8 změna:
Ahoj, tak ja se tedy musim pochlubit ted za cerstva dokud si to pamatuji...
V 0:20 jsem si sel lehnout a cca 5 minut se pokousel usnout a najednou jakoby byla nejak vetsi tam nez obvykle, bylo proste takove vetsi sero, jako bych mel vic privrene oci. Zkousel jsem se nadechnout, ale vubec to neslo, bylo to jako bych se dusil a najednou jsem slysel sam sebe vydat zvuk tezkeho hlubokeho nadechnuti, takove to "hhhhhhhhh" a najednou mi nepopsatelne zacalo hucet a piskat v usich a ja se nemohl vubec pohnout a mel jsem takovy pocit, ze je to muj konec, ze uz brzy umru a pak najednou z niceho nic jsem zacinal vnimat a vynalozil vsechno svoje usili k pokusu o probuzeni se. Vim, ze jsem otevrel znovu oci a najednou bylo vsechno zase normalni, ale nechapu jak jsem mohl videt vsechno kolem me, kdyz jsem oci otevrel az kdyz jsem se probral... Nebo byly otevrene celou dobu pri te paralyze? Kazdopadne jsem vse videl z te polohy ve ktere jsem usinal a taky v ni usnul... Ted momentalne koukam do mobilu, bojim se jit znovu spat a rozhlizim se vsude kolem sebe, aby to treba jeste nebyl nejaky sen nebo neco takoveho...
Stalo se vam to taky nekdy?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

1x

Mně unášejí mimozenšťany nebo po mně střílí někdo a pozor, bolí to. Často někde utíkám a jednou za čas vydávám hlasité zvuky při spaní, což si do jisté míry i pamatuju a souvisí to opět s nějakým únikem. Jen ne a ne orasmus - to pak bohužel sen končí těsně před. Tedy z mého pohledu je váš sen neškodný. Závidím vám, že rychle usnete.

hodnocení

1x

ano, myslím, že jsem to taky zažila - už před mnoha lety... spala jsem a ve snu ke mně přišla moje máma, sedla si ke mně na postel a něco mi říkala a já najednou nemohla dýchat ani se pohnout, všude kolem bílá záře a já se dusila a nemohla nic udělat... po nějaké době jsem se vzpamatovala a pamatuji si, že jsem se do rána bála usnout... a ještě nějakou dobu potom... opravdu hooodně nepříjemný pocit, ale buďte v klidu - mně aspoň už se od té doby nic podobného nepřihodilo...;)

pb®
hodnocení

1x

Tohle mívám docela často. Vím že nespím, vnímám okolí, někdy i koukám, ale nemůžu se pohnout a špatně se dýchá, možná se někdy ani nedýchá. Nic moc se s tím dělat nedá, žiji život bez stresu s dost pravidelným spánkovým režimem. Nejlepší je spát vedle někoho, kdo o tom ví a včas vás z toho zachrání tím, že s vámi zatřese a dejde k dokonalému probuzení. Zvláštní je, že se mi to stává snad jen při poloze na zádech, ne na boku.

patronka*
hodnocení

0x

Může se jednat o příznaky spánkové apnoe, s tím si není radno zahrávat.

spektrumzdravi.cz/...

balzerka

I když tohle na to nevypadá, apnoe jsou docela časté. Převažují starší muži s nadváhou. Ideální by bylo, kdyby někdo byl v místnosti, kde spíte a pokud jsou to apnoe, tak by Vám onen člověk / brácha, syn, máti../ řekl, že máte během spánku při chrápání dechové pauzy a jak často a jak dlouhé. Když by to bylo ono, říct to lékaři a nechat se poslat do spánkové laboratoře. Pokud se prokážou, řešení nabízí laserová klinika LENTE / Plzeň, Praha/.

janm*

Dle popisu to spíš vypadá že jste vědomě (ale spontánně a nechtěně) prožil začátek astrálního cestování, pokud by jste se tomu nebránil a nechal tomu volný průběh "byl by jste venku z těla". Ona "paralýza" v tomto případě nastává jednak při odpoutání se od těla (není možno vůlí tělo řídit) ale spíše je uvědomována při návratu kdy dojde i chvilkově k přerušení vědomí a opět naskočí až jste zase zpátky v těle...Je to jev normální a většinou probíhá "nevědomě" pokud tento stav zachytí vědomí pak ho pociťuje uvědomuje si "nelibě jako onu paralýzu" jde vlastně o "přechodový stav" proto ta nemožnost tělo ovládat vůlí a tudíž to působí "hrůzostrašně" je to ale přirozené a opět se probudíte netřeba se bát, vyjímka může být např. selhání nějaké tělesné funkce ale to se může stát i za bdělého stavu a ačkoli to vypadá "podobně" jde o něco jiného--

magdalen*
hodnocení

0x

Ne tak docela. Před lety, když běžel cyklus p. Grygara, okna vesmíru dokořán, jsem po ulehnutí do postele měla pocit, že se zmenšuju a zmenšuju, až jsem malá kulička, která rotuje a lítá sem a tam. Otevřela jsem oči a hledala ruce. S podezřením na mikrospánek jsem se upokojila a snažila se usnout. A znovu, cítila jsem, jak se ruce i nohy cpou dovniř těla, až zmizí a vzniklá koule se točí a točí, přitom se zmenšuje a zmenšuje, až je jako hrášek. Řekla bych, že jsem nespala, ale kdo ví. Několikrát se to opakovalo, já se pak po ulehnutí do postele chytla pelestí a bylo po hrášku i točení.

fik
hodnocení

0x

Mě se hlavně zdává buď že padám někam do hloubky,je to zcela reálný a v tu chvíli mám vážně pocit že je se mnou konec a taky se nemůžu probudit,to se neděje každou noc,ale občas ano,většinou se pak probudím rázovitě se škubnutím. Nebo mívám sny že jsem na něčem křehkým a že když udělám krok tak že se propadnu,taky se nemůžu probudit. Podobný stavy někdy zažil skoro každý

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]