Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ct vyšetření hlavy

Od: petr1* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám jít na ct hlavy. Chtěl jsem se zeptat, zda musím mít zavřené oči nebo se mohu dívat, co se kolem děje. Moc děkuji Petr

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Je jedno, zda máte oči zavřené nebo otevřené. Důležité je, abyste se nehýbal. Stejně budete mít v žíle kanilu s kontrastní látkou, takže o nějakém pohybu nebude ani řeč.

jh®
hodnocení

0x

Na CT jsem byla před cca dvěma měsíci před plánovanou operací. Hlavu jsem měla uloženu v takové "kolébce", abych s ní nehýbala do stran. Je opravdu jedno, jestli máte otevřené nebo zavřené oči, záleží na Vás. Občas mne požádali, abych nedýchala, na krátkou chvíli. Žádnou kontrastní látku jsem nedostala, vyšetření trvalo do 15 minut.

hk

Vy jste byla na CT s mozkem?

Přece ho nenechala doma :)

coco

Budte bez obav, predem i v prubehu zakroku budete dostavat instrukce co a jak, oci obvykle radi zavrit i pri velkem zubnim rtg.

jh®

Ano, aspoň mám lékařsky doloženo, že nějaký vlastním. :-D

Mám několik týdnů po operaci karpálu, předtím chtěla neuroložka vyloučit i jiné možné příčiny potíží, takže jsem absolvovala kde co, i když jednoznačné EMG vyšetření už jsem měla. Taky mi někteří tvrdili, že mi na CT zaručeně píchnou kontrastní látku... a ono nic. Byla jsem v běžné okresní nemocnici. Jestli mi napíšete, že mě o něco ošidili, tak ať si mě nežádají! :-D

hk

Vyšetření mozku na CT bez kontrastní látky je polovičaté. Ošidili vás.

jh®

Mizerové! :-D

Ale vážně, ptala jsem se na to a bylo mi řečeno, že ne vždy se kontrastní látka aplikuje. Tož asi tak. Nejsem odborník a nezbývá mi, než důvěřovat personálu ve zdravotnických zařízeních.

hk

Ano, jde o to, že s kontrastní látkou lze detailněji sledovat průchodnost a zobrazí se i jinak skryté detaily. Zřejmě hned v úvodu zkonstatovali, že to je ve vaše případě zbytečné.

petr1*
hodnocení

Všem děkuji za odpovědi. Petr

isteron
hodnocení

0x

Pri vyšetreniach mozgu a v odbore neurologie sa väčšinou používa magnetická rezonancia. Tá je omnoho ťažšia. Absolvoval som 2 krát, ale ešte ma nepochovali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]