Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
po 3 týdnech běhání mě na obou nohách bolí zánartí. První den chodím ztěžka, druhý den už je to lepší. Chodím běhat každý druhý den cca 5 km. Poradíte mi prosím, co s tím dělat? Mám kvalitní boty přímo na běhání a nosím kompresivní punčochy.
Díky za rady!
Buď máte nadváhu, či nejste zvyklý běhat od mládí, nebo máte plochou nohu / třeba jen příčně/ nebo všechno dohromady. Lepší je jezdit na kole.a střídat to s plaváním. Obojí nohy šetří a přitom máte pohyb. Pokud trváte na běhu, upravte techniku běhu.Né dvojná práce kotníku, ale tzv. kolíbka. Běh je sice soustava skoků, ale vy musíte měkce,aby to téměř skoky nebyly, ale nášlap přes patu, kratší nižší kroky. Nevím Váš věk, ale čím jsme starší, tím déle trvá regenerace .Dejte si pauzu, jak rychle se to spraví?.
Nadváhu mám a nikdy jsem neběhal. Akorát jsem jezdíval na kole, a to i přes 80 km/den. Dneska už je to zase dobrý, takže večer to půjdu zkusit znovu a uvidím.
Zdravím, možná máte - stejně jako já - špatnou techniku běhu. Pokud jste nikdy neběhal, možná našlapujete špatně a nadměrně zatěžujete tak některé šlachy nebo kůstky v noze. Doporučuji zajít za sportovním trenérem a předvést, jak běháte, ono stačí špatně držet ramena, tím pádem sebou člověk moc mrská a došlap je jiný.
jdeš na to trochu zostra - běhat každý druhý den 5 km ... máš nadváhu a nikdys neběhal - bu´d si děláš prču nebo si uber - a to i tu frekvenci . Já se jednou na radu lékaře rozhodl běhat(kvůli srdci), vydržel jsem to čtyři dny a šel jsem tam zpátky (...no spíš jsem sotva lezl...) a doktor mi řek, jestli jsem se nezbláznil takhle do toho vlítnout (běhal jsem každý den 20 minut) ... dal mi nějaký prášky na bolest kloubů a dodal, že mam radši jezdit na kole nebo plavat
mně nebolelo zanártí, ale kolena - ráno jsem nemohl vstát a udržet se na nohou; jako by se mi podlamovala opačně. A to mi ale bylo 20 a byl jsem hubenej. Prostě nárazy do kolen, která na to nebyla zvyklá ... u vás je to zas jinak - nejslabší článek (nejpřetěžovanější) se ozývá - a nebo si moc utahujete boty
Zánártí mě bolelo, když jsem měla větší boty. Nemáte větší boty? A pořádně si boty utahujte. Může to i být tím, že často běháte. Jinak když jsou boty akorát, tak to není zas dobré na paty a ničí se tím obuv na patě. To si nevyberete. Vše má své pro a proti.
Ještě by mě zajímalo, kolik těch bot na běhání máte? Chtělo by to jich mít a víc a střídat je. Taky to tak dělám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.