Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Insolvenční zákon vs dluhy z podnikání

Od: sebod* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den. Moc prosím o radu, jak postupovat v moji situaci, do které jsem se dostala bohužel i svojí hloupostí. Před čtyřmi lety jsem ukončila podnikání. Podnikala jsem jako fyzická osoba. Skončila jsem a zůstaly mi jen dluhy. Dlužím leasingové společnosti a jednomu odběrateli. Dále mám tři půjčky, které se snažím splácet . Celkový dluh je cca jeden milion korun. Nyní jsem v plném invalidním důchodě, který činí osm tisíc korun. Celou tuto částku zasílám na splátky. Naštěstí můžu bydlet zadarmo u dcery, u které se i stravuji. Jsem rozvedená , nemám žádný majetek. Je mi 55 let a zdravotně jsem na tom opravdu dost špatně. Insolvenční zákon se prý na mě nevztahuje, protože tyto dluhy vznikly z podnikání. Nevím, jak je to s vyhlášením konkurzu na moji osobu. Jestli je pro mě lepší, abych ho vyhlásila já, nebo moji věřitelé. Ale je to vůbec proveditelné, když nemám žádný majetek? Splatila jsem dluhy lidem, kteří mi půjčili a drobným dodavatelům, protože těmto lidm jsem ty peníze z morálního hlediska musela vrátit Dluhy, které mi zbyly jsou u společností, jejíchž podmínky se blíží lichvě. Nechci, aby to bylo špatně pochopeno, ale když těmto společnostem dluhy neuhradím celé, tak mě to nebude tížit svědomí. Děkuji moc za radu Vendula

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

amlim*
hodnocení

0x
Napište námNáš tým odborníků pomáhá řešit finanční problémy. Napište nám o tom svém na adresu krotitele@ceskatelevize.cz. Využijte šanci zapojit se do nového pořadu České televize Krotitelé dluhů.UŽITEČNÉ ODKAZYwww.obcanskeporadny.czwww.spotrebitele.czwww.pomocsdluhy.czMoc Vám rozumím,-posílám užitečné odkazy.Obraťte se na ně ,napište i na krotitele dluhů.Na každý problém je řešení. Hodně síly,pevné nervy.*uspech*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]