Nejste přihlášen/a.
Je mi 17, měl jsem domění, že geneticky plešatím. Zašel jsem si na dermatologii ( clinicalhair.cz/... Je to specializované na vlasy. Bylo mi uděláno trichologické vyšetření a diagnostikována nadměrná mastnota kůže, ale doktorka řekla, že gen na plešatění nemám. Koupil jsem si tedy nějaké produkty na plešatění. Ta klinika má opravdu dobé hodnocení a doktorka píše spousty článků do časopisů a na internet. Stejně jsem ale skeptický, zda ji mám věřit nebo ne. Protože na internetu jsem nikdě nenašel, že trichologické vyšetření dokáže diagnostikovat dědičné plešatění. Ptám se tedy, zda mám důvěřovat, nebo zkusit ještě jinou dermatologii. Děkuji
Pro upřesnění: V odpovědích to vypadá, že si lidé myslí, že my bylo plešatění dignostikováno. Problém je v tom, že mi řekli že prostě neplešatím, že ten gen nemám, tak se ptám jestli mám téhlé informaci věřit...
Ale i ta menší slečna by chtěla chlapa nad 180 cm :PP No ale ti plešatí, z kterých tryská testosteron mají právě normální výšku...
Já nevím, ale myslím si, že je normální plešatět a od 17ti mi to nepřijde nic extrémního. Tak to prostě je, s tím nic neuděláte a žádné vodičky vám také nepomohou. Je to zbytečná námaha. Jednou to pochopíte. Aby jste si nemyslel, že plácám nesmysly a zrovna vás zachrání nějaký Regain či jiná mazání. Ne, nezachrání - anglický prince Wiliam a jiní mocní světa jsou plešatí a mají ty nejlepší lékaře včetně neomezeného rozpočtu a jsou plešatí, až to bolí...
Jo dobrý, ale již jsem psal asi 1000X, že mi bylo řečeno, že neplešatím a moje otázka je ZDA MÁM DOKTORCE VĚŘIT NEBO NE !
A proč byste neměl?
Má snad doktorka nějaký důvod, aby Vám neříkala pravdu?
Takže jednoduše a stručně: Ano, věřte paní doktorce.
Mimochodem, pokud jste už vnitřně rozhodnut, že jí věřit nebudete, tak tu můžete mít 1000 odpovědí, že věřit máte a stejně neuvěříte.
Copak si myslíte, že musíte plešaťet jen na základě nějakých genů? Věřte tedy lékaři. Jelikož jste muž, tak vím budou padat vlasy a ke stáru budete plešatý - to je normální. Dle mého jste zblblý reklamou a myslíte si, že vše je měřitelné a poznané.
Tvl., se podívej do zrcadla jestli plešatíš nebo ne/ porovnej nový a starší fotky. Jestli dermatoložka nic nenašla (nemoc) tak ok. A jestli budeš plašatět tak co - si pořiď mašinku a zaveď sestřih "na skina" - pohodlné a sluší skoro každému.
170 cm není malý, ale normální výška.
Se moc pozoruješ a hledáš jaké máš nevýhody. Radši hledej výhody. Naspř. výška nad 180 cm = časté problémy se zádama a s krevním oběhem, lidi nad 2 metry velice často. Taková výška je ze spousta důvodů spíš za trest než výhoda.
Osobně jsem k tomuto hodně skeptický. Skutečnost bude dle mého názoru někde uprostřed. Sice možná nalezli nějaké faktory, které by mohli mít vliv na plešatění. Ale je dobré pamatovat taky na to, že neposkytují žádnou záruku. Když to nebude "fungovat" nebude to na ně mít vůbec žádný vliv. Naproti tomu stojí fakt, že na výrobě a prodeji těchto preparátů mají několikasetprocentní marže. Toto ubírá na důvěryhodnosti.
Buď vlasy vypadají, nebo ne.Beztak s tím nejde nic dělat.A na zázračné vodičky,šampony a jiné produkty vúbec nevěřte.Jediná pomoc je pak transplantace.
Jsi malý a plešatíš. Je úplně jedno, co ti kdo řekne, tohle máš prostě zakódováno ve své hlavě. A ta nespokojenost sama se sebou, to je to, co z tebe vyzařuje a co může případně odrazovat. Pokud budeš se svými vlasy experimentovat, zkoušet různé prostředky pro podporu růstu, tak nakonec té plešatosti dosáhneš taky. Pokud tedy dřív nedojdeš k názoru, že pro život jsou podstatné úplně jiné hodnoty.
Pokud ti k něčemu bude stručná odpověď, tak tedy ANO.
Věřit doktorce...ano, ne?
Je tohle přece původní otázka?
Ti, kdo odpovídají ANO,
odpovídají za sebe,
tzn., že oni by jí věřili.
S vírou ani důvěrou to není jednoduché.
Ani jedno nelze nikomu vnutit.
Věřit/Důvěřovat někomu se každý musí rozhodnout
sám podle svých zkušeností.
___
Pokud k lékařce nemáte důvěru,
vyžádejte si lonzultaci u odborníka, kterému věřit budete.
Dneska je v módě svádět skoro vše na genetiku. Infu věřte, nebo nevěřte, ale na plešatění to žádný vliv mít nebude. Pro vlasový porost je důležité složení stravy, ale to taky není ověřené, zda to ovlivní. Snad trochu ověřená rada. Ostříhat vlasy na krátko, kraťoučko, mýt vlasy jen 1x týdně, střídat šampony a hlavu hřebelcovat kartáčem s žíněmi. Ráno aspoň chvíli a večer aspoň 10 minut. Je-li možnost několikrát přes den.
Ani toto nemusí fungovat, zkusit můžete. Jste mužský, tak si necháte hlavu vypiglovat, dneska se to nosí, tak o co jde.
Jediná pravda je, že v 17ti se běžně neplešatí a pokud čekáš odpověď proč tomu tak je a paní MUDr ti neumí srozumitelně odpovědět a máš potřebu dostát pravdy, tak musíš info hledat u jiných MUDr. Ani náhodou nechci podlamovat schopnosti a um lékařů, jen né každý kouká na jeden problém stejným okem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.