Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věřit doktorce...ano, ne?

Od: dustycz* odpovědí: 27 změna:

Je mi 17, měl jsem domění, že geneticky plešatím. Zašel jsem si na dermatologii ( clinicalhair.cz/... Je to specializované na vlasy. Bylo mi uděláno trichologické vyšetření a diagnostikována nadměrná mastnota kůže, ale doktorka řekla, že gen na plešatění nemám. Koupil jsem si tedy nějaké produkty na plešatění. Ta klinika má opravdu dobé hodnocení a doktorka píše spousty článků do časopisů a na internet. Stejně jsem ale skeptický, zda ji mám věřit nebo ne. Protože na internetu jsem nikdě nenašel, že trichologické vyšetření dokáže diagnostikovat dědičné plešatění. Ptám se tedy, zda mám důvěřovat, nebo zkusit ještě jinou dermatologii. Děkuji

doplněno 02.05.16 18:07:

Pro upřesnění: V odpovědích to vypadá, že si lidé myslí, že my bylo plešatění dignostikováno. Problém je v tom, že mi řekli že prostě neplešatím, že ten gen nemám, tak se ptám jestli mám téhlé informaci věřit...

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

3x
Dusty, já vám na rozdíl od všech ostatních doporučím něco jiného. Ono to totiž vypadá, že se buď hodně sledujete, nebo jste mimořádně nezdravý člověk.
Není to tak dlouho, co jste řešil genetické dispozice kvůli vaší malé výšce ( a mimochodem, od té doby si na vás občas vzpomenu, když vidím mimořádně hezkou slečnu menší než já, protože jsme stejně vysocí, a jak jste tvrdil, že takové slečny nejsou ), dneska řešíte v 17ti plešatění a zítra budete obíhat třeba doktory kvůli vyloučení narození srostlých paterčat.
Péče o sebe a své zdraví je samozřejmě v pořádku, ale měla by být přiměřená. Takže pokud nemáte vlasy jen v chomáčích velikosti pětikoruny, věřte té doktorce a přestaňte šílet.
Mimochodem, spousta mužů, kteří mají sklon k plešatění, si udělali z nevýhody přednost a testosteron z nich přímo tryská. A vždycky je tu možnost transplantace.
dustycz*
hodnocení

Ale i ta menší slečna by chtěla chlapa nad 180 cm :PP No ale ti plešatí, z kterých tryská testosteron mají právě normální výšku...

vilik*
Normální menší i větší slečna výšku kluka bere jen jako jednu z mnoha výhod. Na 100 kluků jsou 104 holky. A všechny s někým chtějí chodit. A výška nad 170 cm je normální.
Nezlob se, ale tobě pomůže jenom větší sebevědomí.

hk
hodnocení

1x

Já nevím, ale myslím si, že je normální plešatět a od 17ti mi to nepřijde nic extrémního. Tak to prostě je, s tím nic neuděláte a žádné vodičky vám také nepomohou. Je to zbytečná námaha. Jednou to pochopíte. Aby jste si nemyslel, že plácám nesmysly a zrovna vás zachrání nějaký Regain či jiná mazání. Ne, nezachrání - anglický prince Wiliam a jiní mocní světa jsou plešatí a mají ty nejlepší lékaře včetně neomezeného rozpočtu a jsou plešatí, až to bolí...

dustycz*
hodnocení

Jo dobrý, ale již jsem psal asi 1000X, že mi bylo řečeno, že neplešatím a moje otázka je ZDA MÁM DOKTORCE VĚŘIT NEBO NE !

A proč byste neměl?

Má snad doktorka nějaký důvod, aby Vám neříkala pravdu?

Takže jednoduše a stručně: Ano, věřte paní doktorce.

Mimochodem, pokud jste už vnitřně rozhodnut, že jí věřit nebudete, tak tu můžete mít 1000 odpovědí, že věřit máte a stejně neuvěříte.

hk

Copak si myslíte, že musíte plešaťet jen na základě nějakých genů? Věřte tedy lékaři. Jelikož jste muž, tak vím budou padat vlasy a ke stáru budete plešatý - to je normální. Dle mého jste zblblý reklamou a myslíte si, že vše je měřitelné a poznané.

asd1

Tvl., se podívej do zrcadla jestli plešatíš nebo ne/ porovnej nový a starší fotky. Jestli dermatoložka nic nenašla (nemoc) tak ok. A jestli budeš plašatět tak co - si pořiď mašinku a zaveď sestřih "na skina" - pohodlné a sluší skoro každému.

170 cm není malý, ale normální výška.

Se moc pozoruješ a hledáš jaké máš nevýhody. Radši hledej výhody. Naspř. výška nad 180 cm = časté problémy se zádama a s krevním oběhem, lidi nad 2 metry velice často. Taková výška je ze spousta důvodů spíš za trest než výhoda.

mot
hodnocení

1x
Ja bych neveril a v tomto pripade radim vystudovat medicinu v tomto oboru a vysetrit se pak sam.

stonek*
hodnocení

0x

Osobně jsem k tomuto hodně skeptický. Skutečnost bude dle mého názoru někde uprostřed. Sice možná nalezli nějaké faktory, které by mohli mít vliv na plešatění. Ale je dobré pamatovat taky na to, že neposkytují žádnou záruku. Když to nebude "fungovat" nebude to na ně mít vůbec žádný vliv. Naproti tomu stojí fakt, že na výrobě a prodeji těchto preparátů mají několikasetprocentní marže. Toto ubírá na důvěryhodnosti.

dustycz*
hodnocení

Právě, ale jak pak má člověk zjistit jestli doopravdy plešatí nebo ne?

mate59

Buď vlasy vypadají, nebo ne.Beztak s tím nejde nic dělat.A na zázračné vodičky,šampony a jiné produkty vúbec nevěřte.Jediná pomoc je pak transplantace.

dustycz*
hodnocení

Já se ale ptám, jestli mám věřit jejich diagnoze, že neplešatím...

mate59

Já bych jí věřil,dál bych nic nehledal.Zjistili,že gen není.

mp*

Hlavně se podívejte na své předky. Tam možná (určitě) najdete odpověď. Geny jsou věčné. Naopak kdyby něco nesouhlasilo, může být něco špatně.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- já bych sice myslela, že se s tím nedá nic moc dělat - přesto bych zkusila tolik dermatologů, kolik by jich bylo ochotno se se mnou bavit. V každém případě alespoň toho jednoho - co kdyby to byla přece jenom nějaká plíseň, či co...

eulalie*
hodnocení

0x

Dusty, ve vaší rodině mají všichni mužové vlasy? Co táta, děda, praděda...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jsi malý a plešatíš. Je úplně jedno, co ti kdo řekne, tohle máš prostě zakódováno ve své hlavě. A ta nespokojenost sama se sebou, to je to, co z tebe vyzařuje a co může případně odrazovat. Pokud budeš se svými vlasy experimentovat, zkoušet různé prostředky pro podporu růstu, tak nakonec té plešatosti dosáhneš taky. Pokud tedy dřív nedojdeš k názoru, že pro život jsou podstatné úplně jiné hodnoty.

doplněno 02.05.16 19:10:

Pokud ti k něčemu bude stručná odpověď, tak tedy ANO.

doplněno 02.05.16 19:14:

Věřit doktorce...ano, ne?

Je tohle přece původní otázka?

dustycz*
hodnocení

byl bych rád, kdybychom se drželi původní otázky. Dík

dustycz*
hodnocení

ano jako že jí mám věřit?

iz*

Ti, kdo odpovídají ANO,

odpovídají za sebe,

tzn., že oni by jí věřili.

S vírou ani důvěrou to není jednoduché.

Ani jedno nelze nikomu vnutit.

Věřit/Důvěřovat někomu se každý musí rozhodnout

sám podle svých zkušeností.

___

Pokud k lékařce nemáte důvěru,

vyžádejte si lonzultaci u odborníka, kterému věřit budete.

uska*
hodnocení

0x

Ať tak či onak, tak jsi uveřejnil skrytou reklamu.

dustycz*
hodnocení

Chci pomoct...nějaká reklama mi je teď opravdu ukradená

hodnocení

0x

Už zase trápí skrytá reklama? Ach jo.

magdalen*
hodnocení

0x

Dneska je v módě svádět skoro vše na genetiku. Infu věřte, nebo nevěřte, ale na plešatění to žádný vliv mít nebude. Pro vlasový porost je důležité složení stravy, ale to taky není ověřené, zda to ovlivní. Snad trochu ověřená rada. Ostříhat vlasy na krátko, kraťoučko, mýt vlasy jen 1x týdně, střídat šampony a hlavu hřebelcovat kartáčem s žíněmi. Ráno aspoň chvíli a večer aspoň 10 minut. Je-li možnost několikrát přes den.

Ani toto nemusí fungovat, zkusit můžete. Jste mužský, tak si necháte hlavu vypiglovat, dneska se to nosí, tak o co jde.

dam®
hodnocení

0x

Jediná pravda je, že v 17ti se běžně neplešatí a pokud čekáš odpověď proč tomu tak je a paní MUDr ti neumí srozumitelně odpovědět a máš potřebu dostát pravdy, tak musíš info hledat u jiných MUDr. Ani náhodou nechci podlamovat schopnosti a um lékařů, jen né každý kouká na jeden problém stejným okem.

sica

Zkuste ještě jinou doktorku, doktora, tady to nevyřešíme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]