Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flek na noze

Od: punker* odpovědí: 9 změna:
Zdravím, už asi rok mám flek na pravé noze, který nebolí a téměř ani nesvědí (pokud se neškrabu... Pak svědí více) kůže je na tom vysušená. Nevíte co by to mohlo být? Na kožní jsem objednán, za více než měsíc :)
Flek na noze

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

1x

Nejspíš plíseň. V lékárně mají více přípravků od mastí po koupele. Doporučuje se mazat vitaminem E v oleji. Nebo si kupte jablečný ocet a potírejte. Mají ho i v potravinách do salátů. Určitě ve zdravé výživě. Omezte ve stravě cukr a bílé pečivo. Nohu na vzduch a slunko. V gumákách či kanadách, kde je vlhkost a teplo, tam se to horší. Denně měnit ponožky .Boty si vystříkejte protiplísňovým sprayem.

pohanka*

Souhlasím, jak to svědí, je to špatné.

Můžete potírat i rozemnutým listem měsíčku lékařského, který má silný protiplísňový účinek, noha se sice zbarví do zelena, ale je to přírodní. Zrovna tak pokapat, potřít vlaštovičníkem, který má velmi silný protiplísňový a desinfekční účinek. Vlaštovičník je nyní všude.

Ty ponožky bavlněné.

Nenechávejte příště rok, čím dříve začnete léčit, tím dřív se toho zbavíte.

vlaštovičník je vesměs na bradavice

pohanka*

Vlaštovičník, nebo-li nebeský dar je na více věcí, použití dnes vesměs zevně - plísně, exémy, a ty bradavice, kuří oka, kdo zná, tak ví jak léčit oči, ale to je jenom pro znalé, specifické. Též je dobrý z něj čaj, ale zase opatrně s ním, běžné to není, jinak se používá pod lékařským dohledem. Problém je, že většina lékařů nemá pro léčbu bylinkami pochopení. Možná obsahuje látky, které působí proti rakovině /výzkum/, ale opět, proč by se měli lidé léčit sami a zadarmo z přírody, jako v případě léčivého konopí. To by pak byli lékaři mnohdy bez práce /nadsázka/.

Podívej se na všechny léky, kolik mají vedlejších účinků. Když starý člověk bere i 12 druhů léků, tak si vlastně pomalu otravuje a ničí organismus.

O to také v medicíně a farmaceutickému průmyslu jde. Nevyléčit, ale udržet lidskou schránku dlouhodobě v takovém stavu, aby byla na lécích závislá.

paspulka*
hodnocení

0x

vypadá to jako infekce...je s podivem,že u vás jdete na kožní za měsíc...šla bych hned nebo na pohotovost,případně do nemocnice na kožní..přece nechcete,aby se vám to objevilo i jinde...zkusila bych-v případě nouze-framykoin mast...

balzerka

Framykoin né! Tím tu plíseň pohnojíte. Žádné antibiotické masti. Když už mast, tak Clotrimazol, Fungicidin nebo Canesten. Nechte to ale raději na kožaře. To, co jsem psala výše, to je dobrý začátek boje.

trevor*

Canesten mi vždy pomohl když se mi něco objevilo na noze. Zašel bych na kožní ať se na to mrkne a uvidíte

pohanka*

Pro Paspulku: Přece s tímto nepoběží na pohotovost. Pohotovost je na akutní a život ohrožující případy. Zadavatel píše, že to má již rok, tak to chce řešit dost pozdě, podle mne.

balzerka

Ještě mne napadlo tradiční univerzální řešení . Máčet denně nohy v roztoku hypermanganu. Stačí jen špetička do teplé vody, aby lázeň byla růžová. Píšu nohy, takže obě. To proto, že původní ložisko plísní bývá pod a mezi posledními prsty na nohou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]