Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak postupovat v případě, že kvůli prašnosti pracovního prostředí mám rozsáhlé exémy,
Postup řešení této nadnárodní společnosti je velmi zdlouhavý a díky tomu se mi exémy stále rozšiřují a zhoršují.. Vše mám zdokumentované ale již nemohu
dále pracovat v této společnosti, která doposud řešila vše sezeními u kožních lékařů, kteří dělali řadu testů, u kterých se zatím neprokázalo, že to není doposud testovanými látkami, ale ví se, že je to z tohoto pracovního prostředí. sám sem byl u nezávislého kožního lékaře a na alergologii. Tyto příznaky má více zaměstnanců a doposud víme, že zdrojem je opravdu tento závod, kdy se nám při pobytu mimo pracoviště výsledky slepšují.
Nevím jak se zachovat v situaci, kdy mám nyní možnost nastoupit na nové pracovní do místo do jiné firmy, ale nechtěl bych odejít bez nároku na odškodnění, kdy možná budu mít i trvalé následky, jelikož se mi rozlezl exem po celém těle.
Velice děkuji za každou radu.
Klidně odejděte, odškodnění za nemoc z povolání není závislé na tom, jestli u daného zaměstnavatele stále pracujete nebo ne.
btw máte mezi těmi dokumenty potvrzení ze střediska nemocí /...? To je ten nejdůležitější papír ze všech.
Na návštěvu do SNzP nemusí firma, ale vy. A firmy se na to dovolovat nemusíte, dohodněte si návštěvu sám.
Dobrý den, firma návštěvu pražského střediska nemocí z povolání oddaluje a řeší to návštěvou konzultatek z hygieny u nás na závodě. Takže tento papír nemám a musíme trpět exémy dokud se to nevyřeší, to se ale může táhnout i několik měsíců. Máte nějakou radu jak postupovat?
S tím exémem se pravděpodobně někde léčíte.
Nechte se ošetřujícím lékařem vyslat pro posudek na kliniku pracovního lékařství.
(Nelze se tam objednat sám bez doporučení.)
Jinak souhlasím s Jethrem.
Bude-li Vám v budoucnu přiznána nemoc z povolání, bude za ni odpovídat ten zaměstnavatel,
u kterého jste naposledy pracoval za podmínek, za kterých nemoc z povolání vzniká.
Tzn., že na odškodnění budete mít nárok i v případě, že už budete dávno pracovat jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.