Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych, prosím Vás, poradit. Mám doma pár úplně nových, nepoužitých věcí, většinou i s visačkou. Jedná se o kalhoty, sukni, boty, tričko. Objednala jsem si je přes internet a otálela jsem s jejich vrácením, takže jsem promeškala lhůtu na vrácení. Něco se mi prostě moc líbilo, ale nebyla jsem si furt jistá, jestli bych to vůbec unosila a jestli bych nepotřebovala jinou velikost aod té doby jsem i přibrala, než zhubla, nebo jsem odjela z domu a když jsem se vrátila, tak bylo pozdě. Prostě z různých důvodů mi doma zůstaly a je mi samozřejmě líto těch zbytečně vyhozených peněz. Napadlo mě tedy, že bych je chtěla zkusit někde prodat. Nevím ale, kde a jak se to vlastně dělá. Nic jsem nikdy takto neprodávala ani použité. Když půjdu do secondhandu, tak mi tam za to možná dají tak 50 Kč, což je dost málo, na to, že to stálo např. 800 Kč. A jak to bývá s placením, jaký způsob apod. Zaregistrovala jsem něco o Aukru, že se tam asi také dá prodávat? Nevíte např. o nějakých internetových stránkách, kde by se to dalo prodat za nějakou přijatelnou cenu pro obě strany? Je mi jasné, že to neprodám za tu samou cenu, ale tak aspoň za 400 Kč... Nevím, jestli vůbec pomůže, že ty věci nejsou staré a opotřebované. Vše je koupeno letos a loni... Něco z toho jsou pěkné věci, i docela od známé značky, ale i tak prostě vím, že něco nevyužiji a byla to zbytečná koupě. Samozřejmě si teď sypu popel na hlavu, že jsem to včas nevrátila, ale prostě už se stalo, a chtěla bych to tedy nějak takto vyřešit. Možná jednu věc bych mohla dát jako dárek někomu např. k narozeninám, ale když je to oblečení a boty, tak to asi neudám nikomu, komu dávám dárky.
Děkuji za Vaše rady, pomoci, informace a zkušenosti.
Zkuste nabídnout věci alespoň za polovinu ceny, případně dodejte, že jste ochotna ještě něco slevit. Doporučuji inzerce na internetu, je jich spousta, nejvíce asi Bazos.cz, Seznam bazar a podobně, vše je samozřejmě zdarma, pokud nechcete topovat. Důležité je, pro úspěšnost prodeje, mít věci nafocené. Sám jsem inzeroval na internetu cca na 20 místech, takže těch možností je spousta. A dále, kupci se vám ozvou až tak za týden, co mám tak nějak zkušenost, tak se nenechte odradit.
Zkuste bazar na nettu, nafotit. Ale dcera dostala spoustu nového ještě i s vysačkou oblečení po kamarádce co sice měla hodně peněz ale přestal ji bavit život. Celkem podle vysaček (oblečení, boty, kabelky za víc jak 200 000), myslela si jak se bude dobře prodávat ale nikdo nechtěl zaplatit ani 1/2 původní ceny, vše rozprodává hodně pod původní cenou a pokud si někdo bere ¨např rifle co stály 2000,- za 500,- dostane k nim zdarma co si vybere (tričko, kabelku, boty), rozprodává to už víc jak rok. Jelikož ta kamarádka byla těhotná, měla nakoupeno spoustu oblečení, hraček i pro děcko, toto bylo rozprodané velmi rychle ale opět za 1/2 původní ceny. Říkám, že kdyby to rodiče při vyklízení rovnou vyhodili, na charitu se vel. 38, poslední výkřik módy, fakt nehodí,udělali nejlíp.
Být vámi, vyhledám odbornou pomoc, nakupujete jako ta mrtvá, naprosto zbytečně.
Lidé chtějí levně nakoupit. Takže i když nabídnete věc, která stála 800 Kč, tak za polovinu, nevím, zda bude velký zájem.
Známá loni v létě nakupovala pro 17 letou dceru ve značkové prodejně, byly ohromné slevy a tak svetřík jí koupila za 90 korun /z 1.200/, kraťásky za 110 korun /z 1.400/ Holka byla nadšená. Takové slevy nedáte, nemělo by to pro Vás význam. a drahé si to lidé zase nekoupí.
Jinak si musíte uvědomit, co vlastně chcete. Otálíte, promeškáte, nevíte, zda danou věc vůbec unosíte.
Přestaňte s takovým bezhlavým nakupováním, na co nakupovat, strkat do skříní, prodávat s prodělkem? Ty věci prostě nepotřebujete.
Navíc kupovat od někoho oblečení a boty, je dost riskantní. Nevím, zda mi to padne, nebude malé či velké. každý máme kapánek jinou postavu. Co jednomu sedí, druhému plandá. Boty, to je vůbec kapitola sama pro sebe: viz úzké či široké chodidlo, vysoký či nízký nárt...
Já osobně bych od Vás nic nekoupila. Musím přijít, vidět, omakat, vyzkoušet. S vracením zboží bych měla práci a výdaje. Vy s vracením peněz. Je to kupování zajíce v pytli.
Snad jenom dát v pytli do kontejnerů pro charitu. A příšt už nakupovat s rozumem. Jaga.
Ještě bych vám doporučil tzv. komisní prodej. Zkuste oběhnout "sekáče" ve městě, je možné, že některý provozovatel něco takového nabízí. Budete se muset domluvit na nějaké ceně, ale zároveň budete mít větší pravděpodobnost, že se zboží prodá, protože do zavedeného "sekáče" jednak přijde hodně lidí a navíc si tam tu věc můžou prohlídnout, vyzkoušet a pak koupit. Nečekejte velký výdělek, ale pořád lepší, než ta charita (to by byla úplně ta poslední možnost), pokud teda chcete alespoň nějaké peníze zpět. A taky jestli se vám nepříčí, že třeba někdo na vašem malém městě bude nosit oblečení, které jste měla vy. Záleží na tom, zda něco takového u vás ve městě existuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.