Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do čeho doma dáváte tříděný odpad?

Od: selly odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

do čeho prosím doma vkládáte tříděný odpad jako je papír, plast, sklo a podobně?

Máme jej v komoře v taškách a celkem nám to tam zavazí.

Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já poctivě třídím do jednoho koše a nic mi nezavazí.

hodnocení

2x

Na plasty máme opravdu veliké pytle v kůlně. Pokud se lahve sešlapují, vejde se tam hodně. Když jsou pytle plné, zajdu ke kontejneru na návsi a pytle vysypu. Stává se, že kontejnery jsou plné. To potom nechám odpad i s pytlem vedle kontejneru, aby ho snadno mohli sebrat.

Papír - většinou jsou to ty nešťastné hloupé letáky. V nepoužívané místnosti děláme na stole hraničky, když je náležitě velká, převážeme ji jako balíček. Stejně tak třeba nařezaný kartón. Když je balíků víc, narovnám je do kufru auta či do koše u babety a dovezu do "papírového" kontejneru.

Na sklo a plechovky máme 2 velké staré kbelíky. Tohoto odpadu není až tolik, krabička od rybiček, či sklenička od majolky...Když se kbelík naplní, zajdeme s ním. A protože to dlouho trvá, než je plný, radila bych tento odpad umýt, či aspoň vypláchnout horkou vodou, aby pak při čekání na odnešení někde nesmrděl. Zvláště v létě.

Na rostlinný odpad máme hnědou popelnici.

Nejhorší jsou babčiny použité plenkové kalhoty. Ty dáváme do směsného odpadu, do papírů nelze, jenže směsný odpad se vyváží jen 1 x za 14 dní. I když jsou gatě v igelitových sáčcích, není to nic platné a kolem naší popelnice se, zvlášť v létě, nedá projít. *blee* Jaga.

hodnocení

2x

Na kuchyňské lince mám šlehací misku a v ní igelitový sáček, do kterého odhazuji odpad. Při odchodu ven se psem, sáček, podle potřeby přiberu a hodím do popelnice. V normálním, otevřeném koši mám igelitovou tašku a do ní dávám všechen odpad, který vytřídím až u popelnic. Tašku smotám do kapsy a doma dám zpět do koše. Ale nikdy neskladuji. Vynáším ihned, když je potřeba.*bzum* Jen mi hlava nebere, když zelená popelnice je cca 10 m od barevných, že se někomu oplatí narvat do ni velikou škatuli, třeba od telky a tím ji naprosto zaplní. Nesešlápne ji a nevhodí do modré. *hej* Začínám mít problém, kam co patří. Prý obaly na vajece už jsou tak často recyklované, že už nepatří do papírů. A ještě s některými několik obaly mám problém.

atreus*

Ano, papírové obaly na vejce nepatří do papírů.

hodnocení

2x

Nedávno jsem od známých dostala takové pevné tašky na třídění, pěkně označené, i barevně. Stojací, dvě velké na papír a plast, dvě malé na sklo a kartony. Hezky se dají připnout k sobě a stát podél zdi, připravené na odhození - taky v komoře a taky trochu zavazí (ale vzhledem k velikostem a rozložení panelákových bytů jsem ráda aspoň za to!). Akorát zaplním plast 3x rychleji, než papír, takže mám ještě vedle koše jeden další na plast a je to. A koš (směsný) mám 10litrový maličký, protože hodně věcí jde mimo něj a co nejde, to tam brzy smrdí, takže obden vynesu pytlíček a mám klid :)

hodnocení

1x
V tasce zavesene vedle odpadkoveho kose.

iz*
hodnocení

0x

Také do tašek, ale nijak mi nepřekáží,

protože jej odnesu při každém nákupu

(máme kontejnery blízko obchodu).

uska*
hodnocení

0x

Mám třídílný odpadkový koš a ve starých igelitkách běžně odnáším.

lidus*
hodnocení

0x

V Brně vůbec nekupujeme vodu v plastu a tak mám denně jen 1 petku od mléka, papír do tašky-každý týden je plná a vezeme na topení na chalupu, sklo v bytě nemám a přiznávám, že rozbitý hrnek vyhodím do koše. Každý den manžel odpadky vynese, není jich zas tolik ale uklidíme kocourovi a pak s tím hned jde aby to tu nepáchlo.

hodnocení

0x

Pod dřezem mám dva koše... vlevo běžný odpad, vpravo plasty. Skla mám minimálně, ale když je, tak ho prostě vezmu do tašky, vezmu koš s plasty a odnesu to do kontejneru. Papír se dává do kartonové krabice na chodbě, která když je plná, tak se odveze dceři do MŠ. Tam to skladují a když je toho víc, tak to pan starosta odveze do sběrny a peníze předá učitelkám, které je využijí pro děti.

hodnocení

0x

Doma máme velké tašky z pevného plastu s vyobrazenými logy na papír, sklo a plasty. Koupili jsme je cca za 150 Kč někde v Asku nebo v nějakém obdobném obchodě s nábytkem a bytovými doplňky. Jsou praktické, složitelné, omyvatelné. Snažím se do těch tašek třídit skoro vše, co jde. Někdy se vykašlu, abych tam dávala třeba obaly od pribináčků nebo jogurtů, nechci plýtvat vodou, abych je vymývala, protože hodně znečištěné věci do tříděného odpadu nepatří. Vadí mi ovšem, že máme jen kontjner na papír, plasty, sklo a nedaleko i na šatstvo. Uvítala bych i tříděný kontejner na nápojové kartony typu Tetrapack. Údajně mají fialovou barvu. Jinak nám v kuchyni ty tašky trochu hyzdí kuchyni a zabírají jedno místo u kuchyňského stolu pod oknem, ale zatím jsme jen dva. Až se rozrosteme, budeme to muset řešit asi trochu jinak...

Pro Mahtiel: nápojové kartóny typu Tetrapack je možné dávat do plastů, tedy do žlutých kontejnerů. U nás je na boccích kontejnerů přímo nalepená informace i s obrázky, že tyto kartóny od džusů, mléka apod., do plastů patří.

I když je mi to trochu divné - svrchu papír, zevnitř alobal. Ale když to píšía chtějí to tak, dávám je tam! Jaga.

sebod*

nesnáším vymývání růuných nádob na smetí, takže to máme vyřešeno jinak. V prodejně si vždycky vezmu papírové krabice po okurkách, nebo paprikách (ty jsou vyšší). Jsou to ty menší bedýnky rozměr cca 220 * 200. Na bedýnky mám stojan, takže jsou pěkně nad sebou. Jsou tam tři, jedna směsný odpad, druhá plast, třetí papír. Když je potřeba vynést, vyhodí se to i s tou papírovou bedýnkou. Já mám tu výhodu, že kontejnery jsou cca 30 m od bytu při cestě do Lídlu. Takže není problém denně vyhodit. A když se objeví nějaké rozbité sklo, tak ho dám opatrně k plastu, abych se při vyhazování nefikla a pak ho hodím do skla

jh®

Já taky.

Jinak třídíme do velkých, pevných, barevně rozlišených plastových zatahovacích pytlů, které si vyzvedáváme zdarma ve sběrném dvoře. Plné postavíme k příslušnému kontejneru. Než se pytel naplní, čeká v komoře. Drobné věci (sklo, slupky, kosti a pod.) odnáším denně při venčení pesy. Máme nedaleko kontejnery všech tvarů a barev. :)

hk
hodnocení

0x

Netřídím nic, mám to za stejné peníze, takže bezplatnou služku nikomu nedělám a dělat nebudu.

selly
hodnocení

Děkuji za vaše poznámky jak třídíte odpad.

Zajímalo by mě, kde se dají sehnat ty tašky na třídění? Prý to dávalo město, u koho se zeptat?

Děkuji

Selly, nedělejte to! Neshánějte tašky na tříděný odpad. Když máte odpad v igelitce, vezmete ji sebou po cestě do práce, do obchodu, do školy. Roztřídíte u kontejnerů, igelitku vyhodíte nebo smotanou strčíte do kapsy a pokračujete v cestě. *hej*Když ho máte v taškách, musíte se přezout a sejít dolů, k popelnicím a pak se vrátit domů a zase se přezout. Nikomu se tohle nechce, tak se odpad skladuje a cesta k popelnicím se odkládá.

selly
hodnocení

Na jednu stránku máte pravdu, děkuji za informaci, nechám to tak jak mám, mám v igelitkách tříděný odpad a tak to nejspíš zatím zůstane.

pt®
hodnocení

0x

My máme pytle v garáži, ale Vy to zkuste, jak radí "babkazov"...

hodnocení

0x

Netřídím. Asi je to špatně, ale na faktuře je napsáno "platba za svoz a třídění odpadu". Takže platím za třídění a proto ho nedělám. Je to sice jen pár kaček (asi litr ) za rok, ale držím se toho, co je psáno. Platím za třídění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]