Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Mám na učtu 15000kč. Z této částky mám 5000kč kontokorent. Když vyberu 2 dny než mi přijdou peníze na učet celou částku to je 15000kč a přijde mi na učet částka 10000kč budu platit urok kontokorentu pouze 2dny? Když budu opět potřebovat stejnou částku další měsíc budu dlužit kontokorentu již 10000kč? Děkuji.
Jinými slovy, k první otázce ano, úrok z přečerpání ve výši 5 tis. Kč budete platit pouze dva dny, ke druhé ne, protože z došlé částky 10 tis. Kč bude uhrazen dluh 5 tis. Kč (banka si ho strhne) a 5 tis. Kč zůstane na účtu. Povolené přečerpání máte pouze 5 tis., takže vybrat 15 tis. nemůžete, pouze 10 tis. (mínus ten úrok). Zeptat se na vyšší přečerpání samozřejmě můžete, záleží na posouzení banky.
pozor ať nepřešvihnete povolený debet. Na displeji bankomatů se zobrazuje zaokrouhlená částka, takže nula na kontě nemusí být nula, ale třeba -0,01. Stačí jeden haléř nad povolený limit a máte trable. Dostanete smluvní pokutu 500,- (nebo kolik máte ve smlouvě) a lehce výhružný dopis, za který si banka vyúčtuje 90,- KČ. Ten jeden haléř navíc vás může přijít kletě draho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.