Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Najde se tu prosím někdo kdo ví jak to je s darovací daní.Jedná se o nemovitost a vyvázání bývalé přítelkyně.Předem děkuji za případné informace.
Vlastním nemovytost napůl s bívalou přítelkyní,která by mi měla svou část darovat.Ptám se kolik procent,nebo zdali budu něco platit.Někdo mi říkal,že po roce soužití v jedné domácnosti se nemusí nic platit.Žili jsme spolu pět let(jek to komu dokážu nevim).
co myslíte vyvázáním nevím, ale jinak daň platí příjemce, pokud půjde o darování v přímé linii, tak se z darování nemovitosti daň z příjmu fyzických osob nebude platit. Při darování nemovitosti se neplatí ani daň z nabytí nemovitých věcí, neboť daň z nabytí nemovitých věcí se odvádí pouze z úplatného převodu.
Ona ti chce zadarmo bez dalších nároků darovat půl nemovitosti, když se spolu rozcházíte?
A nebo se chcete finačně vyrovnat? V tomto případě bych si určitě nenechal nemovitost darovat, protože obdarovaný má daleko horší pozici, než kupující. Do konce svého života si nemůžeš být jist, že nebude chtít díky tomuto daru např. finanční výpomoc a nebo v krajním případě i vrácení daru.
Více najdeš v NOZ. Dohodu si napište u právníka.
Ahoj.Díky za odpověď.Je to tak,že jsme se dohodli,že si nemovytost nechám já.Nemovitost stále splácím bance a platil jsem jen já.Logicky jsem to stejně celé vymyslel a platím jen já.Hypotéku co jsme měli napůl,už budu mít jen na sebe a potřebuji vědět co mě bude stát přepis jen na mě,což obnáší i daň.Nevím jak to chodí a je.Jestli by třeba nebylo lepší fiktivní finanční vyrovnání?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.