Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaterni dieta

Od: rexik odpovědí: 8 změna:
Dobry den,
Mohli by jste mi nekdo dat odkazy na recepty k jaterni diete? At hledam jak chci nemuzu nic kloudneho najit.
Dekuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

balzerka
hodnocení

1x

Podstata diety je nezatěžovat játra těžkými tučnými jídlya odlehčit jim lehkou stravou. Hodně jídel můžete, ale nebudete jíst smažená masa, bůček,majonézové saláty, hranolky, zákusky, mastné salámy a špekáčky, řízky, chipsy,bramboráky, smažená vejce, vynecháte alkohol a kávu , omezíte tuky obecně, i máslo. Ani se sladkým to nepřehánějte.. Játra mají ráda zinek a A a B vitaminy .Z potravin vyloženě prospívají kroupy , salát z mladých pampelišek a přímo léčivá je vylisovaná šťáva z ředkve. Když Vám v nemocnici nařídí jaterní dietu, dostáváte jídlo místo na omastku, tak na vodě, maso libové, zeleninu vařenou nebo dušenou, přílohy stejné, ale bez omaštění. Ostatní mají smetanový jogurt, Vám dají obyčejný. Ostatní mají párek s hořčicí, Vám přinesou libovou šunku a suchý rohlík. Po jídle pít teplý jaterní čaj. Většina čajů a přípravků obsahuje Cardus marianus, mletá semínka obřího bodláku Ostropestřece mariánského a něco hořkého / hořec žlutý/.

rexi
hodnocení

Dekuji za odkaz , ale ja bych chtel primo tipy na nejake polevky, jidla atd.

figurek*
hodnocení

0x

pro jaterní dietu nepotřebujete nic speciálního. Strava je většinou vegetariánská a nízkotučná a když už maso, tak libové a dušené. Na tlačenku, tučné salámy, uzený bůček, smažené bramboráky a řízky zapomeňte.

Totéž platí pro polévky. Žádná prdelačka, žádná dršťkovka, ale zeleninové vývary s kousky libového masa.

No a hlavně si poslechněte, co zpívá Petr Janda v písničce Dědečkův duch.

A žádný pivo, žádný víno, žádnej rum, žádnej džin.

žádnej koňak, žádný whisky, žádný brendy nebudu pít.

honzmalatny*
hodnocení

0x

google.cz/...

jinak je vhodné užívat tinkturu z Ostropestřce mariánského.

djpatrick*
hodnocení

0x

Všude najdu co jíst mohu a co jíst nemohu, ale potřeboval bych nějaké inspirace. Prostě přímo recepty. Nikdy bych nevěřil, že je tak těžké recepty na jaterní dietu najít.

Doktor mi řekl jen držte dietu, nějaký materiál k prostudování nic. Já pořádně nevím co mám vařit, aby to bylo jedlé.

Opravdu co jíst a nejíst vím, ale nechtějí se mi podle toho vymýšlet recepty.

balzerka
hodnocení

0x

Koukám, že chcete polévku. Např.: Opražte tři lžíce ovesných vloček nasucho, zalejte vodou a vařte, přidejte 1 nakrájenou mrkev.1 petržel, 1cibuli případně hrst mražen. hrášku,pórek, či kousek květáku a trochu později nakrájený brambor , osolte, ochuťte kmínem a majoránkou. Dosolte, dle chuti. Lze přidat česnek a zelenou petrželku. Dobrá je s vločkami na zahuštění třeba pohanka lámanka.

hodnocení

0x

Zaběhl bych do knihovny a nastudoval bylinkářství. Vím, že dobrá na játra je Smetánka lékařská. Babča (cukrovkářka) chroupala stvoly a stále se těší z tohoto světa (87 let) bez nutné léčby cukrovky. Je ideální doba na sběr bylinek a rozhodně je základem úprava stravování. Vrhnul bych se do studia.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]