Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouření na pracovišti

Od: zwiki* odpovědí: 9 změna:

Dobré ráno.

Kolega v práci mě obtěžuje kouřením "trávy".Kouří v buňce,kterou máme jako šatnu i odpočívárnu.Na směně jsme dva.Když se vrátím z pochuzky/kontroly/ objektu tak si zahulí.Pak ještě v buňce vaří stejné blafy až zasmradí celou šatnu a na hygienu neslyší.Ven se mu nechce kouřit.Kdo ví jak to smrdí mě dá zapravdu.Když to nahlásím/náš "nadřízený" je brigádník-důchodce/ tak kontroly odflakuje.Prý ho musí "chytit při činu".Kontroly na pracovišti jsou sporadické a hodně málo učinné.Jak to udělat,aby /kuřáka marijánky/ vyhodily?Děkuji za příspěvky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Jelikož je buňka zřejmě jediným vaším zázemím, tak můžeš těžko vyčítat kolegovi, že si tam připravuje jídlo.

Pokud máš jistotu, že je kolega pod vlivem návykové látky, tedy dle Zákoníku práce nezpůsobilý pracovat, je řešení velmi jednoduché. Jjedná se o mimořádnou událost a jistě máš instrukce, jak v takovém případě postupovat. Hlášení nadřízenému, zápis do knihy událostí a pod. Pokud by tenhle postup nebyl účinný, klidně bych zavolal policii, třeba formou dotazu - kolega je pod vlivem, vedení to neřeší, jak mám postupovat. Jsem přesvědčen, že policie by si záminku ke kontrole našla a konečné řešení by bylo velice rychlé.

To je fakt, nahlásit na inspektorát práce.

atj*
hodnocení

0x

Já bych mu dal přez hubu v nejhorším případě.

V lepším ho vyfotil, nebo natočil a řekl mu že to předám nějakým orgánům a normálně ho vydíral.

Pokud domluvy nepomůžou, tak změnit práci pokud si nechci dělat problémy výše zmíněným

Slušnost a poctivost jde v takových případech stranou. *bzum*

jofa*
hodnocení

0x

Obrátit se na majitele objektu/ buňky. Snad to někomu patří a tu ostrahu si zařidil.

asd1
hodnocení

0x

Dal bych mu nůž na krk - buď bude kouřit jinde a bude mít klid, nebo to oznámíte policii. Pokud se na to vykašle tak oznamte, pomahači na něj s radostí naklušou, zajistit důkazy kdo a kde hulil není problém, pak ho zaměstnavatel může legálně vyhodit.

hodnocení

0x

Od rána nad touhle otázkou přemýšlím. Stále máme v sobě, že bonzovat se nemá. A cejchu bonzáka, toho se člověk špatně zbavuje. *sok* Ten člověk musí vědět, že váš nadřízený je, hmhmhm, jak to říci? Idiot, na kterého on něco ví. Ví, že si to může dovolit, že se mu nic nestane. Je si jistý v kramflecích. Jiné vysvětlení ani snad není. *klik* Je to smutné, ale radu neznám.

uska*

Je i jiné vysvětlení - prostě vyhulenej mozek.

zwiki*
hodnocení

Tak jste to správně pojmenovala-tleskám.*hej*

hodnocení

0x

Co tak ho udat na policii. I když já nevím jestli je přechovávání mar. trestné?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]