Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dieta s omezením zbytků 5a

Od: jaja28* odpovědí: 1 změna:
Dobrý den. Můj dotaz se týká Diety s omezením zbytků 5a. Tato dieta mi byla doporučena při propouštění z nemocnice, kde jsem byla hospitalizována z důvodů vnitřního krvácení. Nikde jsem bližší popis této diety nenašla a vůbec nevím jak k této dietě sestavit jídelníček. Pokud má někdo s touto dietou zkušenost, nebo ví o nějakém jídelníčku u této diety, budu mu velice vděčná, když mi ji sdělí. Předem všem děkuji za pomoc a odpověď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
d.č. 5 - s omezením zbytku - Dieta je určena pacientům s onemocněním střev v akutním stadiu nebo ve stadiu regrese. Zásadou je vyloučení zbytků ze stravy, tzn. brambory jako příkrm se podávají mechanicky upravené, povolené ovoce a zelenina také. Technologická úprava je šetřící. Podle snášenlivosti se podávají mléčné výrobky. Dieta je plnohodnotná a může se podávat dlouhodobě.
A pak ještě tady:
www.medicina.cz/odborne/clanek.dss?s_id=3637

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]