Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemoc z povolání

Od: smejkal odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, měl bych otázku.Jsem vyučený zedník prakticky od vyučení od 18 let toto povolání provádím.Po revoluci jsem odešel od zaměstnavatele a začal pracovat jako zedník na živnostnost.Je mi 51 let a můj zdravotní stav se prudce zhoršil, vybočená spodní část páteře,plotýnky,necitlivá pravá noha.Jako zedník jsem ze zdravotních důvodů skončil a bylo mi doporučeno žádat o invalidní důchod.Jednalo by se o nemoc z povolání, protože značná fyzická zátěž spojená s tímto povoláním se podepsala na mém zdravotním stavu.Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jedna z výhod živnostníka je, že když si při práci zničí zdraví, tak si odškodné také může zaplatit sám sobě. Nejste zaměstnanec, žádná nemoc z povolání se nekoná.

lidus*
hodnocení

2x

Pokud jste pojištěný a to nejen, že jste si platil ZP, týkat se vás to může, záleží jak máte nasmlouvanou pojistku u komerční pojišťovny. Pokud ji nemáte, smůla, jako živnostník máte myslet na zadní kolečka (to není z mé hlavy).

ID

penizenavic.cz/...

ceskereformy.cz/...

kurzy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]