Nejste přihlášen/a.
Zdravím, v penzionu kde budeme mít svatbu neberou platební karty. Představa že s sebou na celý víkend potáhnu X desítek tisíc v hotovosti mě děsí. Máte někdo nějakou zkušenost nebo nápad jak se domluvit?
Platbu předem na účet jsem zvažoval, ale zatím nevím jak se k tomu postavit.
Díky moc
Zkušenost nemám,ale třeba firemní akce platíme podobně.Např.5tis předem a potom se doplatí zbytek.Vy víte za kolik bude jídlo,kolik piti asi kdo vypije(přípitek a k jídlu)a to si odhadnete a zaplatíte si předem.Určitě Vám vyjdou vstříc,to nebude problém.
jinak souhlas i s babkazov-v penzionu budou mít bezpečnostní chránky,někdy jsou v recepci,i na pokojích.
Řekni jim, že už si platil u kolegy, že byl takovej zrzavej s bradkou a nechtěl ...
Jinak my jsme se domluvili na záloze, na nižší ceně piva a vína a na tom, že si přineseme svůj tvrdej, abysme nemuseli nastavovat limity. I tak je to pro hospodu větší kšeft než při obvyklém provozu, takže na to kejvnou a když ne, tak kejvnou jinde. Doplatek až přestane bolet hlava.
Tondaci, to teda nevím, jakou máte na mysli hospodu, která má větší kšeft při svatbě, než při běžném provozu. Tak třeba u nás (normální průměrná restaurace) mě při každé svatbě děsí minimálně měsíc předem noční můry. Především se snažím každému svatbu u nás rozmluvit, to samozřejmě nejde u stálých hostů, kteří mají zájem. Pro solidního restauratéra je svatba zlý sen. Vše musí být perfektní - přece nezkazíte novomanželům jejich první hostinu. Svatebčané obyčejně vystresovaní, plni očekávání, lítá v tom někdy i dost peněz, pak ta nervozita. U bohatých zase zájem, aby se bylo čím chlubit. Nakonec to obyčejně stejně končí nějakou rodinou rozepří, nebo v lepším případě jsou zblité toalety. Prostě svatby nemám rád. Zlatý pasant. Jinak co se týče placení, tam je více možností, a každý provozovatel Vám rád naznačí, jakou platbu preferuje. A zálohou (abyste se zbavil peněz) určitě nikdo nepohrdne. Hlavně osobně bych velkou svatbu zrealizoval jen v osvědčeném podniku, ve kterém jsem stálý host. Jinak bych raději opekl prase na zahradě, narazil bych pár soudků piva, nějaká muzika, a když vyjde počasí je to nejlepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.