Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se chránit zánětu močových cest

Od: fnukna odpovědí: 6 změna:
Dobrý večer, za měsíc jedu na vodácký kurz který je povinný... Mám ale problém, strašně trpím na zánět močového měchýře:(( budeme jezdit na vodě a spát na zemi ve stanu, nejhorší kombinace a tak mě napadlo zeptat se, jestli nemáte nějaké vychytávky či rady, teď jsem si jen dovolila dva dny vzít si silonkove ponožky a ejhle,už zkucim,jim brusinky,piju lichořeřišnice a doufám,že je to PMS... Prosím vás o rady:(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý je Uroval Manosa Akut a pak je dobrá Vrbovka malokvětá od Grešíka.

doplněno 19.04.16 22:26:

Ta Vrbovka je vážně dobrá. Pomohla mi, když nepomohl Uroval Manosa Akut. Víc toho zkoušejte. Protože tělo si snadno na jeden lék zvykne.

doplněno 20.04.16 09:46:

A pokud to ještě navíc máte dostat, tak snad raději opravdu si hoďte marod. Protože v tu dobu jste více náchylná k tomu zánětu moč. cest.

Hoďte se marod na ten kurz, protože ten zánět tam chytnete. Různé brusinky jsou sice dobrá prevence, ale při prostydnutí nepomůžou a pojedete domů.

hodnocení

1x

Já na ně trpím, např. i u moře, když si nepřevléknu mokré plavky. Od jisté dobysebou vozím Brusinky manosu nebo jiné, opravdu si nějaké tabletky s vysokým obsahem brusinek kupte.Samotné brusinky jako plody, to je na nic, v tabletce je tisícinásobek

balzerka
hodnocení

1x

K oblečení si za tím účelem přibalte nějakou vlněnou krátkou sukničku. Dá se sehnat v sekáči a z pod bundy bude vypadat jako delší svetr..Na noc tlustší tepláky a teplé ponožky. Pak sáčkový urologický čaj. Na něj dostatečně velký hrnek- plecháč.Brusinky do kapsy. A určitě jako první pomoc kapky Rowatinex nebo totéž, ale v kapslích.Je to sice dražší, ale není to tak cítit po kafru. Tu sukničku si brát i do lodě.Vlna hřeje i když se pocáká. Jako začátečníky vás vezmou na klidnou vodu, kde se v podstatě nenamočíte.Do tenisek přes ponožku někdo bere mikroten. sáčky. Bota prosákne, ponožka vydrží suchá.Pokud budou vedoucí trvat na nějakém křtění vodou, brodění popás, či lovení pádel a pod., tak už předem vedoucímu,či zdravoťákovi sdělte svoje problémy. Jezdila jsem na podobné akce,právě jako zdravotník, a toto se vyžadovalo.

doplněno 20.04.16 07:51:

A ještě: Vynechte kávu, čokoládu, kolu, ostrá jídla, kečup. Ani rajčata nejsou pro Vás vhodná.Omezte sladké, podporují kvasinkové infekce. Pokud možno jezte víc zeleniny a zeleninové vývary. Petržel je dobrá. Pijte často. Dobrá je voda s citronem.

host*
hodnocení

1x

Jak píší všichni předchozí rádcové: zadek, záda a nohy v suchu a teple. Prostydnutí může mít dvě příčiny: při sezení v lodi ve studeném mokru a při sezení večer venku a spaní pod stanem.

Chce to: mít

a) v lodi pod zadkem sucho, dobrý je třeba i kus polystyrenu, plochá deska, která nenasákne vodou, plavky z dobrého nenasákavého materiálu, přes záda dlouhý svetr, přímo na zádech třeba šálu nebo alespoň šátek kolem těla. Při pohybu se člověk zahřeje, zpotí, ale nesmí na něm pot vystydnout. Dobré je pořídit si "funkční" tričko, například z Jitexu, které se nepropotí a odvede pot od těla. Musí být těsné na tělo, žádné plandavé velké velikosti půjčené od bráchy.

b) po přistání převléknout do suchého, teplého: bavlněné tričko, teplý svetr přiléhající na tělo, teplé ponožky, suché boty. Na noc dobrou karimatku, nejlépe nafukovací, je drahá, třeba vám ji někde půjčí, nebo karimatku s termofólií. Výborná je kožešinová vestička, prodávala se jako pracovní oděv pro skladníky, nebo tak zvaná "kočka" - pás na záda proti nastydnutí. Nebojte se, není z kočičí kožešiny, ale z králičí. Pouští sice chlupy, ale je to teplé a praktické. Nebo si pod svetr nebo pod tričko alespoň omotejte kolem těla přes záda širokou šálu.

Na noc teplé ponožky, výborné jsou spací silné ponožky Boma - spací ponožky, které se nehodí na denní chození, rychle se prošlapou, ale na noc jsou výborné. Dobrý, teplý spací pytel. Zapomeňte na lehké cyklistické spacáčky, zdraví máte jenom jedno. Je samozřjemé, že asi budete mít náhradní suché teplé oblečení.

pb®
hodnocení

0x

Pořiďte si pořádnou výbavu. Prodávají se neoprenové kraťasy, ponožky, nafukovací karimatky, vložky do bot, co samy hřejí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]