Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, začala jsem pracovat ve firmě, která je plátcem DPH. Mám přijatou fakturu, kde dodavatel není plátcem DPH a tuto částku bych potřebovala přefakturovat firmě, která je plátcem DPH Jak správně postupovat? Mám si k dané částce připočíst DPH nebo fakturovat bez? Děkuji L.
Přesně tak. Pokud je cílový klient taky plátce DPH tak o nic nejde, DPH mu stát vrátí. Ale pokud cílový klient je třeba soukromá osoba, tak aniž by na tom tvoje firma cokoliv vydělala tak se mu to okamžitě zdražilo o 19%
Podobné problémy jsou třeba i s poštovným od české pošty, normálně má pošta na poštovném 0% DPH ale pokud já jako firma něco posílám poštou tak na poštovné musím dát 19% DPH a klienti pak mají pocit, že je na poštovném okrádám - i když ho ve skutečnosti naopak trochu dotuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.