Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přefakturace nákladů - plátce vs neplátce DPH

Od: daanik odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, začala jsem pracovat ve firmě, která je plátcem DPH. Mám přijatou fakturu, kde dodavatel není plátcem DPH a tuto částku bych potřebovala přefakturovat firmě, která je plátcem DPH :) Jak správně postupovat? Mám si k dané částce připočíst DPH nebo fakturovat bez? Děkuji L.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamko007*
hodnocení

0x

odpovedala ste si správne, prefakturujete to tak, že k tomu pridáte DPH

petr123*

Přesně tak. Pokud je cílový klient taky plátce DPH tak o nic nejde, DPH mu stát vrátí. Ale pokud cílový klient je třeba soukromá osoba, tak aniž by na tom tvoje firma cokoliv vydělala tak se mu to okamžitě zdražilo o 19% :(

Podobné problémy jsou třeba i s poštovným od české pošty, normálně má pošta na poštovném 0% DPH ale pokud já jako firma něco posílám poštou tak na poštovné musím dát 19% DPH a klienti pak mají pocit, že je na poštovném okrádám - i když ho ve skutečnosti naopak trochu dotuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]