Nejste přihlášen/a.
Dokud zletilé dítě studuje, považuje se za nezaopatřené dítě.
Jeho příjmy se budou posuzovat společně s Vašimi ...
Koukám, že jste pěkní vyčůránci ... jak obrat stát o peníze. Vadí mi, že i z mých peněz jdou peníze na takové jako vy. Pokud jste neměli nárok na přídavky, tak jste určitě měli vysoké příjmy, tak by mě hanba fackovala "žebrat" o prachy prostřednictvím dětí
Jako že Vy vlastníte byt, který budete synovi naoko pronajímat a on na to bude ještě čerpat příspěvek na bydlení? To jako Vám bude syn posílat peníze na účet, aby měl pro ÚP doklad o zaplacení nájmu, a Vy mu to zase obratem vrátíte zpátky nebo ještě lépe zřídíte pro něj účet na jeho jméno a budete si posílat peníze sám mezi dvěma účty, abyste měli doklad o zaplacení a ještě na to budete chtít příspěvek na bydlení? No v tomhle státě je očividně možné už všechno, podejte si žádost a uvidíte, ale problém by s tím ÚP mít měl, jelikož Váš syn očividně příspěvek na bydlení vůbec nepotřebuje.
Hennesy, chápu vaši otázku jako smutný humor a také kapku jako rozhořčení nad tím, že pracující a poctivý člověk, který vychoval děti, aniž by "obtěžoval" stát, projevuje 100 chutí, státu se pomstít. Je to tak? Taky mě to sejří. Většinu času sama, jsem vychovala a dala vzdělání dvěma dětem, které od státu nic nečerpají. Myslím tím náklady na ubytování v polepšovně, vězení, na úřadech práce a sociálkách atd. Pracovala jsem celý život a mám tak malý důchod, že mám problém vyjít s penězi. Když jsem šla poprvé požádat o příspěvek na bydlení, strašně jsem se styděla. A úřednice se zasmála a řekla: "Jasně, nechtějte to. Zůstane více na naše "spoluobčany". A tam je jádro pudla. Ale jak poznáte, kdo je opravdu potřebný a kdo jen má pocit, že je povinnost státu postarat se.
Historek o sousedech, cyganech se šesti více nebo méně postiženými dětmi, protože se jedná o incest mezi rodiči, jsem napsala několik. Třeba: Opravdu dobře a trendy oblečné dívence říkám:"Přečti mi adresu, prosím. Nemám brýle" Ona odpoví: "Neumím číst"
"Do které třídy chodíš? Jak to, že neumíš číst?" Odpověď mě usadila: "Do čtvrté. Neumím, nepotřebuju." Každé z těchto dětí bude chtít mít zase 6 dětí a žít z dávek, protože tak to má být, tak to je správné.
Jak poznáte opravdu potřebného?
Já tady zmiňuji své sousedy, ale nezdůraznila jsem, že celou tuto rodinu velice dobře živí stát. Jednou cygoš seřval pošťačku a ta, jak byla vytočená, před barákem povídala, kolik tahle rodina měsíčně bere. Všem se nám zatajil dech. A když jsme se nadechli, tak někdo poznamenal, že do tohoto příjmu není počítán příjem na benzin, amortizaci auta, které z větší části koupil stát. A sranda, protože nikdo nemá řidičák, tak auto stojí na parkovišti a do Kaufu se jezdí taxíky. Také, se třemi dětmi, do týdenní internátní školy na druhém konci Ostravy se jezdí velikým taxíkem. To co stát vydá na tuhle rodinu, by mohlo mít příspěvek na bydlení, v přepočtu podle toho, co dostávám já, asi 85 babek.
penize.cz/... Vy asi nebudete patřit k těm bez peněz, myslím, že na žádný příspěvek si nesáhnete a řekla bych, že to tak bude správné. Ale jelikož v našem státě je možné vše, zkuste to.
Dokud děti studují a nevydělávají, jste povinni je živit a do žádosti o příspěvky by se počítaly vaše příjmy. Až děti dostudují, můžete jim byt klidně pronajmout a to zda dosáhnou na příspěvek na bydlení záleží na jejich příjmech. To, že jim byt pronajímají rodiče, nemá na žádost vliv - avšak musí doložit, že vám ten nájem skutečně platí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.