Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení

Od: hennessy odpovědí: 22 změna:
Dobrý den, nemáte náhodou někdo zkušenost s příspěvkem na bydlení pro studenta? Před lety jsme koupili byt 3+1, který jsme pronajímali. Momentálně je byt bez nájemníka. Jak tady čtu, co všechno náš stàt poskytuje, tak mě napadlo, že bychom tento byt mohli pronajmout některému z našich dětí.- studentovi. Bylo by fajn, kdyby nám stát zaplatil náklady spojené s vlastnictvím bytu + jako třešničku na dortu nějaký slušný zisk. Když už děti neměly celý život nárok ani na haléř dětských přídavků, tak je nejvyšší čas začít je vzdělávat v oblasti čerpání sociálních dávek a jiných vymožeností naši vyspělé kapitalistické společnosti. Myslíte, že s výplatou příspěvku mohl mít ÚP problém? Děkuji za odpověď.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

1x

Doufám, že ÚP bude mít s vámi problém.

hennessy
hodnocení

Víra uzdravuje. A k dotazu by něco nebylo?
hk

Svůj názor jsem vám sdělil.

iz*
hodnocení

1x

Dokud zletilé dítě studuje, považuje se za nezaopatřené dítě.

Jeho příjmy se budou posuzovat společně s Vašimi ...

hennessy
hodnocení

Děkuji za odpověď. Chápu to tak, že po ukončení denního studia bude možno příspěvek čerpat.
danys*
No moc to nechapete,když si dáte do vyhledávače "příspěvek",tak vám vyjede sto dotazu na tohle téma. Řeší se to zde stále dokola.
Jinak jsou to příspěvky pro lidi v nouzi a ne pro vychcanky jako jste vy.
doplněno 19.04.16 23:53: Jsem rad,ze jste to pochopila,snažil jsem se odpovědět co nejjednodušeji
hennessy
hodnocení

Děkuji za vyčerpávající odpověď, konečně promluvil odborník.
hennessy
hodnocení

Ještě jednou díky, náročnější formulace jsem ani od vás nečekal.

danys*
hodnocení

0x
Jestli mate příjmy takové,ze vy a vaše děti jste sociální pripady,pak nárok máte. Pokud myslíte ze uvedete,ze synator nemá žádný příjem a chcete příspěvky, tak jste hodne,slušné řečeno, naivní :)
doplněno 19.04.16 22:01: Spis vas dotaz nemá logiku! :) co vám asi řeknou? Tatanek vlastni byt, my vám proplatime nájem? Nebo ze ten vas potomek přece nebude bydlet na koleji popř.ve spolubydleni? :-D
doplněno 19.04.16 23:04: Pokud jste je okradli o dětské přídavky, tak jim to platte ze svého. Stát to neumožňuje, tak nevím co zde resite.
- původně jsem přemýšlel,jestli je dotaz položen vážně nebo z legrace. Bohužel vidím,ze jste slušné řečeno mimo.
hennessy
hodnocení

Takže u příspěvků na bydlení u dětí +18 se posuzují i příjmy rodičů? To by nemělo logiku. Problém spíš vidím v tom, jestli nebude vadit, že rodiče jsou pronajímatelé.
hennessy
hodnocení

Jsou dospělí, tak předpokládám mají i právo bydlet samostatně. Když už naší vinou byli okradeni o dětské přídavky, tak by byla velká škoda nevyužít možností, které stát nabízí.
mot
bezte se zeptat na ten urad, verim ze se dohodnete. obzvlast v dnesni dobe, kdy vetsina poctive pracujicich lidi zije od vyplaty k vyplate a spoluobcane jen dostavaji od statu davky.
tera

Koukám, že jste pěkní vyčůránci ... jak obrat stát o peníze. Vadí mi, že i z mých peněz jdou peníze na takové jako vy. Pokud jste neměli nárok na přídavky, tak jste určitě měli vysoké příjmy, tak by mě hanba fackovala "žebrat" o prachy prostřednictvím dětí *nevi*

danys*
Tera:klid at vám nepraskne cevka ;) Zkouší to spousta lidí, většina je stejně "chytrá" jako tazatel! Na tyto vycuranky mysli i Trestní zákoník! :)
hennessy
hodnocení

To okradli bylo myšleno obrazně. Je to sankce ze strany státu, že jsme pracovali, vzdělávali se, dělali přesčasy, ... Děti alkoholiků, narkomanů, notorických povalečů z laviček na úřadech práce samozřejmě okrádány nebyly. Právě proto se ptám, jak těm svým taky přilepšit. Příspěvky na bydlení stojí stát cca 9 000 000 000 Kč ročně - takže se nic mimořádného nestane, když se připojí noví pobírači, samozřejmě v souladu se zákony této divné země. Pokud je z nás dvou někdo mimo, pak já to určitě nejsem.

valt
hodnocení

0x

Jako že Vy vlastníte byt, který budete synovi naoko pronajímat a on na to bude ještě čerpat příspěvek na bydlení? To jako Vám bude syn posílat peníze na účet, aby měl pro ÚP doklad o zaplacení nájmu, a Vy mu to zase obratem vrátíte zpátky nebo ještě lépe zřídíte pro něj účet na jeho jméno a budete si posílat peníze sám mezi dvěma účty, abyste měli doklad o zaplacení a ještě na to budete chtít příspěvek na bydlení? No v tomhle státě je očividně možné už všechno, podejte si žádost a uvidíte, ale problém by s tím ÚP mít měl, jelikož Váš syn očividně příspěvek na bydlení vůbec nepotřebuje.

hennessy
hodnocení

Souhlasím, že v tomto státě je možné už všechno. Právě proto se na to ptám, jak to udělat, abychom po desítkách let placení, začali v souladu se zákony této země čerpat to, co paraziti už načerpali dávno.

hodnocení

0x

Nechci se tady nikoho dotknout, ale na tohle se snad dá jenom povzdychnout:

BLAHOSLAVENI CHUDÍ DUCHEM! *bzum*Jaga

hodnocení

0x

Nejste vy Čáp?

hodnocení

0x

Hennesy, chápu vaši otázku jako smutný humor a také kapku jako rozhořčení nad tím, že pracující a poctivý člověk, který vychoval děti, aniž by "obtěžoval" stát, projevuje 100 chutí, státu se pomstít. Je to tak? ;) Taky mě to sejří. Většinu času sama, jsem vychovala a dala vzdělání dvěma dětem, které od státu nic nečerpají. Myslím tím náklady na ubytování v polepšovně, vězení, na úřadech práce a sociálkách atd. Pracovala jsem celý život a mám tak malý důchod, že mám problém vyjít s penězi. Když jsem šla poprvé požádat o příspěvek na bydlení, strašně jsem se styděla. A úřednice se zasmála a řekla: "Jasně, nechtějte to. Zůstane více na naše "spoluobčany". A tam je jádro pudla. Ale jak poznáte, kdo je opravdu potřebný a kdo jen má pocit, že je povinnost státu postarat se. *sok* Historek o sousedech, cyganech se šesti více nebo méně postiženými dětmi, protože se jedná o incest mezi rodiči, jsem napsala několik. Třeba: Opravdu dobře a trendy oblečné dívence říkám:"Přečti mi adresu, prosím. Nemám brýle" Ona odpoví: "Neumím číst" *sok* "Do které třídy chodíš? Jak to, že neumíš číst?" Odpověď mě usadila: "Do čtvrté. Neumím, nepotřebuju." Každé z těchto dětí bude chtít mít zase 6 dětí a žít z dávek, protože tak to má být, tak to je správné. *plac*Jak poznáte opravdu potřebného?

doplněno 21.04.16 08:12:

Já tady zmiňuji své sousedy, ale nezdůraznila jsem, že celou tuto rodinu velice dobře živí stát. Jednou cygoš seřval pošťačku a ta, jak byla vytočená, před barákem povídala, kolik tahle rodina měsíčně bere. Všem se nám zatajil dech. A když jsme se nadechli, tak někdo poznamenal, že do tohoto příjmu není počítán příjem na benzin, amortizaci auta, které z větší části koupil stát. A sranda, protože nikdo nemá řidičák, tak auto stojí na parkovišti a do Kaufu se jezdí taxíky. Také, se třemi dětmi, do týdenní internátní školy na druhém konci Ostravy se jezdí velikým taxíkem. *jasne* To co stát vydá na tuhle rodinu, by mohlo mít příspěvek na bydlení, v přepočtu podle toho, co dostávám já, asi 85 babek.

lidus*
hodnocení

0x

penize.cz/... Vy asi nebudete patřit k těm bez peněz, myslím, že na žádný příspěvek si nesáhnete a řekla bych, že to tak bude správné. Ale jelikož v našem státě je možné vše, zkuste to.

tarantel*
hodnocení

0x

Dokud děti studují a nevydělávají, jste povinni je živit a do žádosti o příspěvky by se počítaly vaše příjmy. Až děti dostudují, můžete jim byt klidně pronajmout a to zda dosáhnou na příspěvek na bydlení záleží na jejich příjmech. To, že jim byt pronajímají rodiče, nemá na žádost vliv - avšak musí doložit, že vám ten nájem skutečně platí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]