Nejste přihlášen/a.
absolvoval jsem to před pár lety, vzdělání dle zákona strojní, elektro, stavední, dopravní tak říká zákon, byly léta co musels mít maturitu dnes stačí výuční list. Prvně absolvování psychotestů potom oběhat doktory ( EKG,EEG, oční, ušní, psychiatr, psycholog ) je tam docela velké síto. Potom tě pošlou na 2 měsíce na dílnu potom na 8 týdnů do kurzu z předpisů a konstrukce lokomotiv potom asi ježdění 4 měsíce se strojvedoucím potom zkoužky a je z tebe fíra. Pracovní doba všelijak třeba nástup v 23,00 a konec v 11,00 totom přijdeš domů a jdeš spát? co budeš dělat večer? práce sobota neděle svátek nesvátek., ale každému to vyhovuje jinak třeba rád vídím že já mám volno přes týden a ostatní chodí do práce naopak u souseda v sobotu grilujou a já jdu na noc
.A práce říkáse že nejkrásnější pohled na krajinu je ze stanoviště strojvedoucího koňáci říkají že ze sedla ale nejeli ještě na mašině
. Někdy stresy které normální lidi si nedokážou představit auto na poslední chvíli na přejezdu, maminka s kočárkem mezi závorama a ty víš že to musí stihnout oni že ty nemáš šanci to dobrzdit. A plat 30 tis hrudého bez přesčasů těch 45 jak tu někdo psal musíš jezdit německo se znalostí němčiny s perfektní úrovní. Tak si rozmysli do čeho jdeš, sory za chyby přišel jsem ze šichty a jsem unavený ať se daří
Zdravím, asi je to myšleno k té konstrukci drážních vozidel, aby to bylo prakticky.
Já bych do toho nešel. Člověk může vše dělat dobře a jedna chyba někde jinde (výhybka, kolej, dispečink, nějaký nezopovědný kolega rychlík) a je to v pytli, prostě kolej nedovolí nikam uhnout. Takže někdy nezbyde nic jiného, než zmáčknout TOTAL STOP a utíkat na druhou stranu mašiny a doufat, že to člověk přežije. Dalším uskalím je, že jsou úseky, kde je velký výskyt lidí, kteří se nemají rádi a Vy potom děláte nechtíc kata a to je hrůza nejvyšší. Nechci strašit, ale pouze seznámit s věcmi okolo. Strýc dělal nehodovky a bylo to maso.
1. Špatně placené - budete finančně a společensky na dně.
2. Jakýkoliv problém v řízení vlaku z vaší strany = tr. čin obecného ohrožení.
To jste si dobře nevybral...
Co jsem tak četl o platech strojvedoucích, jak jsou VYSOCE NADPRŮMĚRNÉ.
Platy průměrně o 50% vyšší než je průměrný plat (na který 80% (?) pracujících nedosáhne) a to vše bez VŠ vzdělání.
To mi nezní špatně.
Přidej se na Facebooku do této skupiny facebook.com/... už se to tam včetně mnoha dalších věcí řešilo a stále řeší, stačí pohledat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.