Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přestat kouřit?

Od: mates1069 odpovědí: 15 změna:

Kdo poradí jak přestat kouřit už několikrát sem to zkusil a nevyšloto.Děkuji.

:)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

No to je právě ta chyba! Nesmíš to zkoušet, musíš přestat!

hodnocení

0x

někdo nechce přestat jen to zkouší. Pokud opravde chcete jde to uplně normlně. Pokud ale nechcete přestat a jen to občas pokoušíte, nepotěším.

Znám mnoho lidí kteří přestali kouřit, znám mnoho lidí kteří to nevydrželi. Takže rada:

omezujte prostředí, které vás pokouší. Cigára si nechte v autě, aby jste si vždy pro jedno musel dojít do auta, dráždí vás kafe k cígu, tak vynechat. Zajistěte ovoce zeleninu, nanuka, lízátko,

Jestliže jste srab, tak to nezvládnete!

tesyk*

Hi, už nekouřím 15 roků a 20 kilo, to je daň za lízátka...

waube

nekourim 6 let.prvni rok jsem pribrala 18 kg.ale protoze jsem nezmenila zpusob stravovani jak jsem se stravovala jako kurak,tak do roka ta kila sama odesla a opet mam 52 kg pri vysce 172 cm.zadne diety cely zivot nepestuji.myslim,ze hlavne se clovek nesmi dat na sladke.cucala jsem jen kysele bonbony.odnaucit se kourit ale jde.je to o rozhodnuti.

hodnocení

0x

časté a oblíbené téma, už se tu řešilo.

otevřte si např.:

poradte.cz/... nebo

poradte.cz/...

lidka*

A ještě přidám: poradte.cz/...

sandy*
hodnocení

0x

Žádný zaručený recept neexistuje je to jenom otázka vůle-sám jsem přestal kouřit před 7lety sice asi na třetí pokus ale podařilo se-ze začátku to bylo trochu krušné protože se našlo hodně kamarádů kteří nabízeli cigaretku se slovy-pro jednu se to nezblázní ale to mě právě motivovalo to vydržet.Co mi také pomohlo -náročné zaměstnání kde byl čas na cigaretu asi tak 3x za den-to si pak člověk říká -teď mám přestávku ale nemám zrovna chuť si zapálit a další co mi pomohlo je to že jsem přestal chodit do hospody-zní to hrozně ale fakt mi to pomohlo.A to jsem kouřil 2 krabičky denně. Tak držím palce ať najdete taky svůj nějaký recept...S pozdravem Sandy

hepcziiik*
hodnocení

0x

buď chceš nebo nechceš, o ničem jiném to není. Je to naprosto stejné jako jakýkoliv jiný cíl v životě. Buď něco chci a jdu si za tím, nebo o tom jen pindám...

technikjirik*
hodnocení

0x

Já k tomu mám také jen tu poznámku, že je to jen o motivaci a chtění. Přestal jsem po x pokusech až tehdy když jsem zjistil, že už to opravdu nechci. A taky se mi podařilo i zhubnout... abych dostal dehet z těla začal jsem se víc hýbat a hlavně plavat... Kdo chce ten se udrží

amlim*
hodnocení

0x

Je to otázka rozhodnutí a vůle.Mušíš mít DŮVOD a chtít...funguje i negativní motivace,řekni si"když si zapálím tak... "a dát si něco ,co bys opravdu nechtěl,mě to zafungovalo a jsem spokojená nekuřačka. A kouřila jsem jako chlap,dneska bych přestala už jenom z důvodu ceny,ne ,že bych na to neměla, ale nejsem ochotna platit takové peníze za ničení svého zdraví. Jsou lepší věci.Pevnou vůli přeji a krásný den!*uspech*

hodnocení

0x

tady je polepšených kuřáků. ;) Jak k tomu přijde stát, že nedostane spotřebnáí daň a DPH.

technikjirik*

Jednou jsem napsal někam na blog článek o tomto problému a rozvinula se živá diskuse, z níž vzešlo zjištění, že náklady na léčbu nemocí z kouření jsou až 50x vyšší než zisk z daně... od té doby co nekouřím, je mi podstatně líp po těle a nefuním tolik do kopce a do schodů..

goro*
hodnocení

0x

hele, v tom Ti nikdo neporadí. Bud chceš přestat sám a doopravdy a nebo budeš pořád vdechovat ten humus pořád dokola. Měj se a přeji ti správné rozhodnutí.

randolf*
hodnocení

0x

:(Pravdou je, že to chce pádnou motivaci. Já jsem přestal asi před 8 lety když jsem si šel do trafiky koupit Sparty, které den před tím stály 42,- Kč a trafikantka mě sdělila, že cena vyskočila na 47,-Kč. To mně rozlítilo tak, že jsem si řekl "Tak panáčkové tam nahoře ve vládě, vola Vám dělat nebudu." Ono to zabralo a dodnes nekouřím. Pochopitelně se to projevilo a váze ale důvod nebyl ten, že bych změnil způsob stravování a jedl více, on totiž metabolismus těla začne mít jiné "spalování". Ale i to se dá zvládnout i když pro mne je tento problém těžší než skončení kouření. Co se týče finančních nákladů tak při dnešních cenách tabákových výrobků stačí vzít do ruky kalkulačku a použít staré dobré "kupecké počty". Jeden se pak diví co prohulí. V každém případě fandím a přeji úspěch. Když se chce všechno jde.

hodnocení

0x

Matesi 1069 ... je to tak "jednoduché". - Pokud s tím chceš opravdu seknout, tak si musíš najít ten správný důvod, který Tě přesvědčí, že prostě ... kouřit NECHCEŠ ... a ... NEBUDEŠ, protože: 1), 2), 3) ... a td. - Neříkám, že jsem kouřil moc, ale kouřil jsem. - Pak mi kamarád ( se kterým jsme - s tím kouřením - na tom byli zhruba stejně ) zemřel na rakovinu plic ... a já - po prve - začal váhat, ... jestli je mi to kouření vůbec zapotřebí. - Prostě už jsem byl "nalomený". Skutečně jsem zvážil všechna ... PRO a ... PROTI ... a přišel jsem k závěru, že chci-li skončit, tak ... NE postupně, ale ... NAJEDNOU! - Chvilky to byly krušné, protože mi v ruce pořád "něco chybělo" ... no a když mi bylo opravdu nejhůř, tak jsem se pouze "bohatě" napil ( ačkoliv to může znít přímo směšně ) ... normální ... LEDOVĚ STUDENÉ ... VODY! Také mi hodně pomohlo, když jsem omezil ( nebo - dle možností - úplně "vymazal" ) činnosti, při kterých jsem si vždycky zapálil ... a nahradil jsem tyto chvilky nějakou jinou činností ( na kterou jsem se musel hodně soustředit ), která odvedla moji pozornost úplně někam jinam. Samozřejmě tam ta chuť - zapálit si - pořád byla, ale bylo tady rozhodnutí, které jsem nechtěl vzdát. Trvalo mi to asi rok, co jsem "bojoval" a nezapálil si. - Zákon schválnosti ale pracuje - vždy - na plné obrátky ... a mně náhoda "přihrála možnost nového zaměstnání - s téměř 50% navýšením platu, ... když půjdu pracovat přímo do TABÁČKY, ... kde bylo možné ( ve vymezených prostorách ) vykouřit tolik cigaret, "kolik hrdlo ráčilo" ... a k tomu ještě - zdarma - pravidelný deputát. - Kdo dělal v tabáčce ( nebo prodával v trafice ), tak ví, jak tabákem ( skutečně příjemně ) voní "celá fabrika". V té fabrice jsem ale nevykouřil ani jednu cigaretu ... a přestal jsem kouřit úplně. - Proč? - Protože jsem měl možnost nahlédnout do receptur všech vyráběných cigaret ... i s upozorněními na to, na co je třeba ( při míchání tabákových směsí ) dbát , protože překročení rizikových příměsí by mohlo způsobit i velmi vážné dlouhodobé následky. - Kdo z kuřáků věděl, ... že se do některých cigaret přidávala směs tabákového prachu zpracovaná v tzv. folii, která se nařezala, aby vypadala jako tabák ... a šup s tím do cigaret! - Většina kuřáků ani netušila, jaký - HUMUS - ve skutečnosti kouřili!

Dnes už je situace samozřejmě podstatně jiná, ale ... proč si myslíš, že - na těch krabičkách cigaret - jsou takové obrovské nápisy ... KOUŘENÍ ŠKODÍ ZDRAVÍ ... a další jiné "povzbudivé"! - KATASTROFOU pro VŠECHNY kuřáky je to, že NEDOMÝŠLEJÍ DŮSLEDKY ... svého kouření! - Chceš-li s tím skutečně skoncovat ( a někdy již nemáš sílu zapálení odolat ), tak si sedni k počítači a hoď do vyhledávače dvě slova: "ODVYKÁNÍ KOUŘENÍ" ... a čti ... a čti ... a čti ... a čti ... HLAVNĚ, KDYŽ BUDEŠ MÍT CHUŤ ... NA TU SVOJI CIGARETU! ... Přestaneš-li kouřit, ... NIKDO TI NEBUDE STAVĚT SLAVOBRÁNY, ale odměnou Ti bude to, že budeš mít možnost být ... se svými nejbližšími ... CO NEJDÉLE ( protože oni Tě skutečně potřebují - zejména nyní v této době ) ... a také Tě může "hřát" u srdce, ... že si - z TVÉHO JEDNÁNÍ - mohou vzít příklad ... právě ti Tvoji nejbližší. ... Upřímně Ti přeji ... AŤ TO ZVLÁDNEŠ ... na 1***!*ua*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]