Nejste přihlášen/a.
Kdo poradí jak přestat kouřit už několikrát sem to zkusil a nevyšloto.Děkuji.
někdo nechce přestat jen to zkouší. Pokud opravde chcete jde to uplně normlně. Pokud ale nechcete přestat a jen to občas pokoušíte, nepotěším.
Znám mnoho lidí kteří přestali kouřit, znám mnoho lidí kteří to nevydrželi. Takže rada:
omezujte prostředí, které vás pokouší. Cigára si nechte v autě, aby jste si vždy pro jedno musel dojít do auta, dráždí vás kafe k cígu, tak vynechat. Zajistěte ovoce zeleninu, nanuka, lízátko,
Jestliže jste srab, tak to nezvládnete!
nekourim 6 let.prvni rok jsem pribrala 18 kg.ale protoze jsem nezmenila zpusob stravovani jak jsem se stravovala jako kurak,tak do roka ta kila sama odesla a opet mam 52 kg pri vysce 172 cm.zadne diety cely zivot nepestuji.myslim,ze hlavne se clovek nesmi dat na sladke.cucala jsem jen kysele bonbony.odnaucit se kourit ale jde.je to o rozhodnuti.
Žádný zaručený recept neexistuje je to jenom otázka vůle-sám jsem přestal kouřit před 7lety sice asi na třetí pokus ale podařilo se-ze začátku to bylo trochu krušné protože se našlo hodně kamarádů kteří nabízeli cigaretku se slovy-pro jednu se to nezblázní ale to mě právě motivovalo to vydržet.Co mi také pomohlo -náročné zaměstnání kde byl čas na cigaretu asi tak 3x za den-to si pak člověk říká -teď mám přestávku ale nemám zrovna chuť si zapálit a další co mi pomohlo je to že jsem přestal chodit do hospody-zní to hrozně ale fakt mi to pomohlo.A to jsem kouřil 2 krabičky denně. Tak držím palce ať najdete taky svůj nějaký recept...S pozdravem Sandy
Je to otázka rozhodnutí a vůle.Mušíš mít DŮVOD a chtít...funguje i negativní motivace,řekni si"když si zapálím tak... "a dát si něco ,co bys opravdu nechtěl,mě to zafungovalo a jsem spokojená nekuřačka. A kouřila jsem jako chlap,dneska bych přestala už jenom z důvodu ceny,ne ,že bych na to neměla, ale nejsem ochotna platit takové peníze za ničení svého zdraví. Jsou lepší věci.Pevnou vůli přeji a krásný den!
Pravdou je, že to chce pádnou motivaci. Já jsem přestal asi před 8 lety když jsem si šel do trafiky koupit Sparty, které den před tím stály 42,- Kč a trafikantka mě sdělila, že cena vyskočila na 47,-Kč. To mně rozlítilo tak, že jsem si řekl "Tak panáčkové tam nahoře ve vládě, vola Vám dělat nebudu." Ono to zabralo a dodnes nekouřím. Pochopitelně se to projevilo a váze ale důvod nebyl ten, že bych změnil způsob stravování a jedl více, on totiž metabolismus těla začne mít jiné "spalování". Ale i to se dá zvládnout i když pro mne je tento problém těžší než skončení kouření. Co se týče finančních nákladů tak při dnešních cenách tabákových výrobků stačí vzít do ruky kalkulačku a použít staré dobré "kupecké počty". Jeden se pak diví co prohulí. V každém případě fandím a přeji úspěch. Když se chce všechno jde.
Matesi 1069 ... je to tak "jednoduché". - Pokud s tím chceš opravdu seknout, tak si musíš najít ten správný důvod, který Tě přesvědčí, že prostě ... kouřit NECHCEŠ ... a ... NEBUDEŠ, protože: 1), 2), 3) ... a td. - Neříkám, že jsem kouřil moc, ale kouřil jsem. - Pak mi kamarád ( se kterým jsme - s tím kouřením - na tom byli zhruba stejně ) zemřel na rakovinu plic ... a já - po prve - začal váhat, ... jestli je mi to kouření vůbec zapotřebí. - Prostě už jsem byl "nalomený". Skutečně jsem zvážil všechna ... PRO a ... PROTI ... a přišel jsem k závěru, že chci-li skončit, tak ... NE postupně, ale ... NAJEDNOU! - Chvilky to byly krušné, protože mi v ruce pořád "něco chybělo" ... no a když mi bylo opravdu nejhůř, tak jsem se pouze "bohatě" napil ( ačkoliv to může znít přímo směšně ) ... normální ... LEDOVĚ STUDENÉ ... VODY! Také mi hodně pomohlo, když jsem omezil ( nebo - dle možností - úplně "vymazal" ) činnosti, při kterých jsem si vždycky zapálil ... a nahradil jsem tyto chvilky nějakou jinou činností ( na kterou jsem se musel hodně soustředit ), která odvedla moji pozornost úplně někam jinam. Samozřejmě tam ta chuť - zapálit si - pořád byla, ale bylo tady rozhodnutí, které jsem nechtěl vzdát. Trvalo mi to asi rok, co jsem "bojoval" a nezapálil si. - Zákon schválnosti ale pracuje - vždy - na plné obrátky ... a mně náhoda "přihrála možnost nového zaměstnání - s téměř 50% navýšením platu, ... když půjdu pracovat přímo do TABÁČKY, ... kde bylo možné ( ve vymezených prostorách ) vykouřit tolik cigaret, "kolik hrdlo ráčilo" ... a k tomu ještě - zdarma - pravidelný deputát. - Kdo dělal v tabáčce ( nebo prodával v trafice ), tak ví, jak tabákem ( skutečně příjemně ) voní "celá fabrika". V té fabrice jsem ale nevykouřil ani jednu cigaretu ... a přestal jsem kouřit úplně. - Proč? - Protože jsem měl možnost nahlédnout do receptur všech vyráběných cigaret ... i s upozorněními na to, na co je třeba ( při míchání tabákových směsí ) dbát , protože překročení rizikových příměsí by mohlo způsobit i velmi vážné dlouhodobé následky. - Kdo z kuřáků věděl, ... že se do některých cigaret přidávala směs tabákového prachu zpracovaná v tzv. folii, která se nařezala, aby vypadala jako tabák ... a šup s tím do cigaret! - Většina kuřáků ani netušila, jaký - HUMUS - ve skutečnosti kouřili!
Dnes už je situace samozřejmě podstatně jiná, ale ... proč si myslíš, že - na těch krabičkách cigaret - jsou takové obrovské nápisy ... KOUŘENÍ ŠKODÍ ZDRAVÍ ... a další jiné "povzbudivé"! - KATASTROFOU pro VŠECHNY kuřáky je to, že NEDOMÝŠLEJÍ DŮSLEDKY ... svého kouření! - Chceš-li s tím skutečně skoncovat ( a někdy již nemáš sílu zapálení odolat ), tak si sedni k počítači a hoď do vyhledávače dvě slova: "ODVYKÁNÍ KOUŘENÍ" ... a čti ... a čti ... a čti ... a čti ... HLAVNĚ, KDYŽ BUDEŠ MÍT CHUŤ ... NA TU SVOJI CIGARETU! ... Přestaneš-li kouřit, ... NIKDO TI NEBUDE STAVĚT SLAVOBRÁNY, ale odměnou Ti bude to, že budeš mít možnost být ... se svými nejbližšími ... CO NEJDÉLE ( protože oni Tě skutečně potřebují - zejména nyní v této době ) ... a také Tě může "hřát" u srdce, ... že si - z TVÉHO JEDNÁNÍ - mohou vzít příklad ... právě ti Tvoji nejbližší. ... Upřímně Ti přeji ... AŤ TO ZVLÁDNEŠ ... na 1***!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.