Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na živobytí

Od: martinaa* odpovědí: 16 změna:

Pěkný den, je možné získat od státu nějaké příspěvek, pokud matka pracuje - mzdu bohužel netuším, ale nic extra to nebude, tipuji kolem 11 000,-, sama živí tři děti má starý dům v nic moc stavu? Na děti druhý rodič nepřispívá (vydělává, ale peníze jdou státu kvůli exekuci a ta je prý přednější, než děti), jinak se jí směje do očí a nedává ani korunu, je to v jednání, ale od loňského května se nic neděje. Každá stovka navíc bude moc vítaná, děti rostou a jejich potřeby, oblečení stojí stále více. Na kroužky apod. nezbývají peníze vůbec, jídlo se kupuje levné, podle čehož pak vypadá stravování dětí. Pokud by byl nějaký mimořádný výdaj - odchází třeba bojler - tak na zaplacení nového prostě není. Opravdu stát v tomhle nijak nepomůže? Kam by se mohl takový člověk obrátit?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
a ptala se na socialace?
martinaa*

Myslím, že ano, poptám se ještě detailněji.

danys*
hodnocení

0x
Proč od státu?! Druhy rodič ma platit výživné a to je přednější než exekuce!
martinaa*

Protože byla paní na úřadě řečeno, že výživné se bude vymáhat, až se splatí dluh státu. Což může být ještě několik let, a z čeho živit ři děti, když otec pracuje, ale nedá ani korunu, stát jaksi nezajímá.

hodnocení

0x

portal.mpsv.cz/...">http://portal.mpsv.cz/soc/hn*hej*

Tady by mělo být úplně všechno. Možná v jiném řádku, ale doklikáte se na odpověď na každou otázku o hmotné nouzi.

martinaa*

Díky, ještě se poptám i mamky, znáte to :) Víc hlav víc ví.

lidus*
hodnocení

0x

Martino já bych té matce zas tak moc nevěřila, děti mají vždy přednost před jinými ¨věřiteli, exekutor na peníze pro děti nesahá. Pohledávka na výživné je přednostní pohledávkou.(cit)

Matka si má vyřídit příspěvek na bydlení penize.cz/..., hmotnou nouzi. penize.cz/... Matka dětí je něčí dcera a ty děti jsou něčí vnoučata, mají 2 babičky. I na mimořádné výdaje si může sáhnout socialni-davky-2014.eu/... toto je ale z r. 2014! Letos dcera žádala o mimořádku na psací stůl a bylo ji řečeno, že úkoly může dítě psát u stolu jídelního ale jak říkám děti mají prarodiče a 5000 za stůl nebylo to co by mě zrujnovalo.

kupnisila.cz/...

Píši z ostra proto, že dcera zůstala s holkama sama, obě babičky dávají na kroužky v MŠ, kupují oblečení td. na sociálce vyřídila příspěvek na bydlení a hmotku. Co je to levné jídlo? Nechci vše jen projíst, kupuji rovněž levné jídlo a tak mi zbude na další, třeba na to abych zaplatila vnučce angličtinu nebo školku v přírodě.

Paní se musí snažit, stát ji pomůže.

martinaa*

Zdravím, protože s ní mám úzkou vazbu, tak vidím. Že se nejdříve splatí dluh státu, a pak se bude vymáhat výživné, jí řekla paní na úřadě. Exmanžel jí řekl, že si klidně půjde sednout do basy, že je mu to jedno. Pracuje, něco bere na účet, něco na ruku, což už nikdo nedokáže.

Tak tedy nevím, ona paní vlastně sama neví, co za dokumenty leží u právníka, protože se jí naposledy ozval koncem září s tím, že zatím se to projednává a zase se ozvou. Od té doby nic. Díky za odkazy, proklikáme, počteme.

Levné jídlo.. polotovary, polévky ze sáčku apod. Anglický kroužek nebo školka v přírodě u nich nehrozí. Když má ve vlastnictví dům v horším stavu, bude se k tomu nějak přihlížet? Zkoušela ho prodat, ale bez odezvy, je to hodně špatná lokalita.

lidus*

kalkulacka.org/...

Na tu sociálku musí, bez toho to nejde a až ji příjde někdo na šetření, jistě zohlední stav bydlení. Myslím, že kdyby vařila a nekupovala polotovary ušetří, polévka ze sáčku to je dnes cca 25,-35,- a za to si troufám uvařit, rajskou, čočkovou, fazolovou, kulajdu, hrachovou na dva dny. 1/2 kg masa, těstoviny, rýže, brambory, zelenina, řekněme 100,- a jelikož naše holky moc maso nejí měly by to i na 3 dny a to včetně maminky. Já vím, že to není snadné ale u nás je zvykem, že rodina si pomáhá (ta z mé strany), já jsem asi hodně blbá babka ale raděj si nic nekoupím jen aby měly vnučky vše co ostatní děti ze střední vrstvy a neřeklo se, jak je dnes zvykem, že jsou socky jelikož nemají tričko z in obrázkem nebo tablet.

mot
tak pokud jak rikate ma malo penez,ale kupuje polotovary a polivky ze sacku, tak nevim co si mam o tom myslet. jeste napiste ze pani kouri a bude to uplne jasny...
martinaa*

Nene, nekouří. Jen třeba nechápu, mladší syn chodí do školy, kde mají brigády a dostávají nějakou tu stovku. Já jako matka v nouzi bych mu šetřila třeba na boty. Ale on to všechno prohulí a teď začal prý i pít, už pdvakrát přišel domů ožralý.

mot
to zase ne, at si svoje vydelane penize utraci za co chce. ale kdyz by chtel znackove boty, at si priplati ze sveho...

pohanka*
hodnocení

0x

Píšete o výplatě, ale dostává i přídavky na děti? Jak staré jsou ty děti, není některé již starší a nenašlo by brigádu?

martinaa*

Tak teď jste me zaskočila, myslím, že přípěvky na děti určitě má, mladším je 16 a 10 let, starší už maturuje a plánuje sehnat práci.

hodnocení

0x

Paní evidentně není dobrá hospodyně. Měla by si sednout a spočítat co má a co si může dovolit utratit.

Jednou tady běžela otázka o nejlevnějších jídlech. To by si paní početla: padaly tady rady, jako za pár korun česnečka, šišky s mákem či strouhankou, bramboráky, brambory a mlíko, buřtguláš, hrách nebo čočka s volským okem...

Jenže paní buď není dobrá hospodyně, nebo ji vaření evidentně nebaví. Raději nakoupí polívky v pytlíku, které nejsou nic levného, zdravého ani chutného. Já je používám asi tak 14 dní v roce o dovolené. A ty polotovary si také firma nechá dobře zaplatit, když zákazníkovi vyšla vstříc a ten je jen může hodit na pánev. Kdyby paní uvařila svou polévku, do ní zeleninu, bylo by to daleko lepší, než ty polotovary. Pro děti určitě.

Je to prostě v lidech. A je to těžké. I to, že si pořídila 3 děti s mizerou. Že ho neprokoukla včas a po 1. dítěti ho nevykopla. Teď by jí bylo líp. Ale hloupost a víra bývá v mnoha případech bezbřehá. A je pozdě paní obracet na jinou cestu.

Začala bych od toho vaření. Já vím, neušetří tisíce, ale třeba jen stovky. Přesto to bude fajn, děti budou mít poctivé jídlo, které bude zdravější a nebude tak drahé, jako ty polotovary. Tím paní ušetří a bude se divit, nebude to málo. Jaga.

martinaa*

Zdravím, ona uvaří třeba na dva polévku do velkého, půl dá ze sáčku a doplní třeba o brambory apod. Hodně se u nich smaží, prostě když ten jídelníček někdy vidím, tak zírám.

Ohledně svatby s mizerou... je to bývalý voják a chlastat a bít ji začal až po 2. dítěti. Těžko říct, že by to za začátku vztahu věděla. Takže by měl mít navíc ještě tu výsluhu pro vojáky, vidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]