Nejste přihlášen/a.
manzel si stezoval pres vikend a jeste ted ze ho boli na hrudi k srdci,takovej stisnenej pocit,je mu 40let,je mozne ze by to byl naky naznak mrtvicky,nevim vubec jak by se to projevovalo a zda je to mozne kdyz jeste neni tak stary,do nemocnice nechce,mysli si ze je to stresem,ze ho tam boli,co s nim mam delat
Znám pár lidí - jeden měl bouli na krku "asi alergie" říkal, druhého "jen trochu bolela hlava", třetí se "občas zakuckal" ... možná by bylo přesnější říci "znal jsem.." všichni byli hrdinové říkali, že to je hloupost s kterou nemá cenu chodit k doktorovi. Společnou mají jednu věc- jediné co dnes můžu je jim zapálit svíčku .. mohli jsme spolu sednout na kafe a kecat, poplatek v nemocnici 90Kč, ani jeden z nich neměl více než 50let.
Takže jít k doktorovi co nejdříve, pak už může být pozdě - o to horší pocit to bude.
Pokud ho bolí pravidelně, může to být třeba vrozená vada srdce, na kterou za dva roky zemře, protože nebyl na vyšetření a nebere prášky...
Ale praštit ho přes hlavu a táhnout tam je hloupost... zřejmě nebudete mít tolik síly... zkuste to psychologicky - "jestli mne máš rád, půjdeš na vyšetření" (ale pozor na reakce "ne nemám")...
Můj tchán měl sportovního ducha - fotbalista. Zemřel na infarkt v 50ti letech.
Těžko říct, násilím ho těžko někam dotlačíte (někteří chlapi se doktorů prostě bojí). Může to být stres a nemusí. Můžou to být namožená žebra (nedělal poslední dobou nějakou těžkou práci?) Já na vašem místě bych se ho snažila (pro klid duše) přemluvit, aby si k dr. došel (případně bych se nabídla, že mu budu dělat doprovod), změření tlaku a RTG je bezbolestný a už pro váš klid by to stálo za to... Jinak mrtvici, infarkt apod. můžou mít samozřejmě i mladí lidé (dokonce i děti)...
samozřejmě EKG, ne RTG, už nějak blbnu
Může to být ze stresu nebo také z uvolněného hrudního svalstva či páteře...Může to být samozřejmě i předzvěst infarktu...My nejsme lékaři a i kdybychom byli,tak na dálku vašeho manžela nikdo nevyšetří.Běžte s ním ihned k Mudr.
Neodkladné.
ve škole nám umřel kluk na infarkt, bylo mu devatenáct let.
Ale vám radím zachovat klid. Řekněte manželovi, ať jde a nechá si udělat ekg a hned budete vědět na čem jste. Já se taky víceméně pravidelně ocitám v pořádném presu, taky mi bývá úzko a mizerně a proto jsem si kardiogram nechal udělat už dvakrát. Pokaždé jsem se dozvěděl, že je v pořádku. Pěkná potěšující zpráva, hned mi bylo líp.
Vidím že máte doma tvrdého a nezničitelného chlapa, se kterým nějaká ta bolístka jen tak nepohne. Tak mu aspoň ukažte tady tento obrázek. Pěkný fórek, ne?
namozena zebra urcite ne,jinak stale pracuje uz od 19 let se porad honi a ted jeste spravujem domek,takze naka zatez tam je,jak fyzicka tak i psychicka,viz s detima problemy a to neprida,zkusim ho premluvit aby sel na to ekg,rada bych aspon pro klid.Kdyz to ekg delaji,a infarkt mel treba driv,jak dlouho se to ukaze na krivce,myslim kolik dni dopredu,nebo i pred mesicem se ukaze na grafu ze mel treba infarkt dekuji
Zdravím,nezlobte se, ale pokud nejste lékař, který manžela vyšetřil, tak věta "namožená žebra určitě ne" je zcela bezpředmětná. Mohl se špatně pohnout a žebra se mohla nějak přeložit přes sebe, mohl si natáhnout mezižeberní úpony, zablkovaná záda apod. Zrovna záda a páteř dokáží vyvolat infarktové stavy. Do toho ale vidí pouze lékař s rentgenem a ekg. Každý infarkt jako takový "zničí" kus srdeční tkáně - to se objeví na ekg klidně i měsíce po infarktu, lékař to bezpečně pozná. Manžel by si neměl zahrávat, známý se honil, barák, peníze, auta, dluhy, a měl infarkt ve 42 letech, naštěstí už je ok. Nikdo neví, v jakém stavu má manžel srdce, může mít vrozenou vadu a dalších deset problémů. Pokud máte děti, tak už jen kvůli nim by k lékaři měl zajít, než z nich budou poloviční sirotci.
Můj manžel měl velice těžký infarkt ve 43 letech. Do té doby neměl žádné problémy se zdravím. Takže ať ten Váš se sebere a maže na vyšetření. Může to být hloupost nebo také ne
zablokovana zada muze mit,s tim uz taky mel problemy,dostaval injekce,nemoh se ani pohnout.A to poceni ma celozivotni zatim,zkusim ho jeste premluvit
Tak mrtvice to určitě není! Pokud ho bolí mezi prsama,tak se může jednat o hrudní páteř.
U mrtvice je to jiné,,měla jsemji,,Stresem to není,,,zkontrolujte si tep -jeho pravidelnost a rychlost.\u mrtvice ,,,dejte si obě ruce před sebe ,,jedna by vám poklesala ,vypláznout jazyk ,,,pokud je normální tak Ok může to jít také do řeči...
Nemyslete hned na nejhorší, může to být opravdu stres, ale pro klid duše manžela určitě k návštěvě dr. přemluvte, je to důležité (klidně i na pohotovost, ekg natočí všude na interně). Pokud by se přece jen našel nějaký problém, tak je hlavní ho začít řešit ihned! Kdyby už byl nějaký problém na srdíčku dříve, tak se to na té křivce zobrazí.
Ještě doplním pro všechny případy: pokud by se u manžela přidalo silné pocení, zvracení, apd., tak volat rychlou!
Než se odhodlá k lékaři, tak si dát pauzu, co se stresu a fyzické zátěže týká. Určitě brát hořčík! Kromě čokolády, banánů a ořechů ještě v tabletkách. Pak vitamin E nalačno 200mg, a B komplex. Doporučuje se srovnat páteř. Ty bloky v hrudní páteři mohou přispívat k těmto problémům. Kdyby se horšil, volat záchranku, nepokládat do lehu, podložit v polosedě a snažit se kašlat, což "masíruje" srdce. Někde se uvádí, že spolknout acylpyrin / anopyrin/. Při infarktu bolest nejčastěji vystřeluje do levé paže a do brady.
Dobrý den, na nic nečekat! Můj druh umřel v 38 na infarkt. Také jsme rekonstruovali dům, šel si lehnout, že je unavený, po práci natahoval "fajnovou". Našla jsem ho mrtvého. Přivolaná RZS se snažila téměř hodinu resuscitovat, marně...Náhlé selhání věnčitých tepen, doktor říkal, že starší člověk se s prodělaným infarktem popere lépe než mladý člověk!
tak jsem tady a muzu vam rict,ze jsem na neho dolihala,rikala at si tam pro klid skoci,to me radsi rekl ze je mu uz lip apak si vecer udelal lazen ve vane se soli a bylo mu lip,jsou to chlapi,jako mali deti,tak nevim,ted uz ho to moc neboli,tak snad to bude dobry,presto vsem dekuji za odpovedi
Příbuzný zemřel na infarkt ve 40ti, dcera kamarádky nedávno ve 33 letech, sousedka předloni 70 let, bylo jí nejvíce špatně od žaludku, odmítla si nechat zavolat sanitku, že to přejde, pak se stav zhoršil, manžel sanitu zavolal, odvezli ji, odoperovali, stav dobrý a za dva dny zemřela stejně. Jak říkají lékaři, raději SE nechat vyšetřit 3x "zbytečně", než jednou něco fatálně prošvihnout. Donuťte manžela k vyšetření, když mu nic nenajdou, i jeho to uklidní. Můžou to být jen nervy v okolí srdce, ale kdo ví?
Je zbyrečné někoho přesvědčovat je dospělý vše jste již mu napsali tak ať si nakládá sám se sebou jak myslí...si tak
mate pravdu,je to fakt zbytecny nekoho presvedcovat,ja se snazila ale co nadelam,uz je mu dobre a zatim ma klid,tak snad to bude vse dobry,obrazek je zajimavej,ale myslim ze by to s nim nehlo,jeste by neco dodal na zasmani,je fakt ze my zeny jsme holt v tomhle trochu jini
S timto si nehrat.. Memu svagrovi po 40 jen tak vyplo srdce, doslova, takze ho ozivili a od te doby dobry.. Opakovalo se to a dodneska nikdo nevi proc se tomu delo... Dalsi pribeh meho taty, ktery zemrel ve 49 letech v jedne vterine na infarkt..Pro vsechny strasnej sok.. Bylo mi tehdy 19... Vedeli jsme, ze ma vysokej tlak, ale kaslal na to, kouril milion cigaret denne.. V rodine jsme vsichni tlakaci a je jedno jestli jsme hubeni, tlusti, zeleni, cerveni, ale jsme vsichni tlakaci vcetne me a ja to taky neresila a kaslala na to az chvilku po porodu druheho ditka mi tlak vystoupal na hodnotu, kdy uz i me polil pot a ja se vydesila, ze me taky chyti infarkt a co bude dal s myma malyma detma a ten strach o deti byl tak strasnej, ze jsem hned dalsi rano nabehla k smrti vydesena k doktorovi, ktery vedel o nasi genetice a rovnou mi nasadil prasky na tlak, ktere beru dodneska kazde rano a od te doby mam tlak jak miminko 120-80 a tehdy mi dr. rekl i o nase predispozici v rodine, ze to je bohuzel dedicny a prej kdyby muj tata tehdy resil svuj vysoky tlak, tak tady mohl dodneska byt a jeho smrt byla zcela zbytecna, takze dr. me vydesil a jsem zastancem radeji jit a resit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.