Nejste přihlášen/a.
Mám problém, už tak dva měsíce, každé jídlo co sním mě extrémně nadýmá. Jsem už z toho fakt zoufalá, jím zdravě- změnila jsem skladbu jídelníčku, nejím luštěniny, pečivo, sladkosti, mléko, solené výrobky, už fakt nevím, co dalšího vysadit. Nadýmá mě prostě všechno, ať už zdravé nebo nezdravé. Nejhorší je to vždycky večer a ráno, když se probudím, tak úplně cítím, jak jsem plná plynů. Nejhorší na tom všem je, že jak se mi to v žaludku a střevech hýbe, tak to vydává hrozně hlasité zvuky. Třeba ráno mě to kolikrát i vzbudilo, jak jsou ty zvuky hlasité. Je to fakt strašně trapné, nechci už chodit nikam, kde je ticho, dokonce se nechci vídat s přítelem nikde v soukromí, protože to fakt nejde takhle vést nějaký společenský život. Byla jsem s tím i u doktorky, ale ta mi řekla, že to tak holt někteří lidi mají, řekla, ať beru Espumisan, ale ten vůbec nepomáhá. Poradíte mi prosím, co dělat, jsem z toho už pomalu v depresi, což samozřejmě tomu stavu vůbec nepomáhá, já vím, ale ve stresu jsem až potom, co jsem začala mít s plynatostí problém.
Zdravím,zkuste laktobacily,kysané mléčné výrobky s živou kulturou,nejlépe holandského typu. Vynechte sladké a perlivé nápoje,dejte si čerstvé kysané zelí,jestli máte možnost tak domácí.Je možné,že máte přemnožené kvasinky ve střevech,pokud tedy nemáte intoleranci třeba na lepek,nebo kravské mléko. Toto by vám potvrdil pouze test. JISKRA
Musím říct,že jsem takový problém měla a občas mívám,ale,každému to způsobuje asi něco jiného.Mně třeba jablka.Vzala jsem si živočišné uhlí,bylo to lepší.,Endiaron zabral víc.Nejvíc mi ale pomohlo Psyllium-lžička se zamíchá do ne studené vody,hodně zapije podle návodu.Jedna z mých kamarádek zase tímhle trpí právě,když je ve stresu - potom trpí nadýmáním.Když ale Vám to v břiše ,škrundá, je to po jídle...zkuste to,co mi poradila moje dr. - jezte to,co byste dala k jídlu 3letému dítěti.Starý dobrý hořký čaj+suchý rohlík taky nezklame nikdy..do srovnání zažívání-občas dělám a nemám potíže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.