Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalendář- číslování týdnu. Jaký týden je dnes

Od: filadephia* odpovědí: 12 změna:

Dělám si plán dovolených na rok 2016. Zjjištuju že v každém kalendáři je zančení týdnů jiné. Tento týden mi nekde hlásí že je 16.týýden a někde 17. týden. Může mi někdo říct na 100 % jaký je tedy týden? případně poslat nějaký odkaz na správný kalendář? Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud vím, tak podle nějaké normy 1. týden je ten, ve kterém je první čtvrtek v roce. Takže 1. týden začínal pondělím 4. ledna (předchozí týden byl 53. v loňském roce) a aktuální týden (od pondělí 18.4.) má číslo 16.

doplněno 18.04.16 13:51:

Tohle je správné nastavení v outlooku:

Kalendář- číslování týdnu. Jaký týden je dnes

hodnocení

2x

Podle ISO 8601 což je mezinárodní standard pro zápis data a času vydaný Mezinárodní organizací pro normalizaci (ISO) je nyní 16 týden.

Pokud to chcete vypočítat kdykoliv, dejte si do excelu (české verze) tento vzorec:

=CELÁ.ČÁST((DNES()-SUMA(MOD(DATUM(ROK(DNES()-MOD(DNES()-2;7)+3);1;2);{1E+99;7})*{1;-1})+5)/7)

není nic jednoduššího *ua*

coco

Aktualni udaje jsou vzdy taky v mobilu - kazdemu se snad ukazuje cas + datum a najde tam i cely kalendar vcetne poradi tydne :)

hodnocení

1x

Co je na 100%?

jakyjetyden.cz/...

zmenacasu.eu/...

všude je napsáno, že je 18.4.2016 a 16. týden,

doplněno 19.04.16 06:29:

Paní kolegyně, babojago ;), nikdy bych ani nenaznačil, že kecáte, to bych si k Vám nedovolil. jen vím, že zkraje roku bývá vždy podobný dotaz, zvláště, když Nový rok začne ke konci týdne.

Milane, když je to tedy napsáno VŠUDE, tak proč to není i v mém kalendáři? V tom oranžovém pruhu uvidíte po zvětšení 17. týden. Nekecám!

Že bych měla nějaká privilegia?

Jako se říká, že má třeba někdo o kolečko víc, já mám o týden víc. *tanec*Prostě, já musím mít pokaždé něco extra! Jaga.

Kalendář- číslování týdnu. Jaký týden je dnes #2

hodnocení

0x

Můj kalendář říká 16.

doplněno 18.04.16 11:54:

1. týden začíná 4.ledna

hodnocení

0x

to je zajímavé, je 16. týden, ale občas se objeví zmetek, já vracela kalendář, kde březen začínal 6.3.

planetka*
hodnocení

0x

kalendar.beda.cz/... Možná se tam něco najde ..Já mám stolní kalendář-16.týden.Na odkazu nahoře otevřte další kalendáře...atd.

hodnocení

0x

Me Outlook hlasi 17. tyden, tedy zrejme jinak, nez pisi ostatni, ale nikdy sem s tim nemel problem ani co se tykalo dulezitych datumu pro odevzdavani me prace a kooperace s firmami po celem svete.

Asi vsichni v biznisu pouzivaji Outlookovsky tyden.*nevi*

majsterjoe*

Nebo si všichni v nasteveni outlooku nastaví správné počítání týdnů.

A ano, je 16. týden roku 2016

uska*
hodnocení

0x

Na to by nám 100% mohli odpovědět rozveden, třeba si berou děti k sobě každý lichý týden atd.

Rok 2015 končil ve čtvrtek 53. týdnem - lichým. Pátek 1.1.16 až neděle 3.1.16 by měl být 1. týden v novém roce, ale tři dny zase není týden, že jo? Nebo se stává pravidlem, že tátové si berou děti dva týdny po sobě při přechodu do Nového roku a nebo v příštím roce si je berouu zase v sudé týdny i když mají v rozsudku liché? Mám v tom guláš a praxi žádnou.

hodnocení

0x

Anžto jsem v důchodu, na čísla týdnů se nedívám. Až teď, kvůli Vám. Mám doma 2 kalendáře.

1/ Toulky přírodou 2016: Od 18. dubna /dnes/ začíná 16. týden

2/ Čtyřnozí přátelé 2016: Od 18. dubna /dnes/ začíná 17. týden.

Takže jsem na tom jako Vy. *ee* Jediné štěstí mám, že mi je to jedno.

Koupila jsem si loni v prosinci kalendář na rok 2016. Krásný - zvířátka, rostliny a ty křemenáče!:) Zjistila jsem, že jeden týden v březnu tam mám 2 x. To se snadno napraví - vytrhla jsem přebytečný list.

Ovšem od května do srpna mi celkem 14 TÝDNŮ CHYBĚLO! Napsala jsem prodejci, omlouval se za chybu a poslal mi 3 jiné kalendáře. V nich chyba nebyla. Tak jsem jeden použila, 2 dala do sběru. V lednu měl totiž už každý kalendář koupený a nikdo to nechtěl.

Ale aspoň je v tom sranda. V životě jí moc není a tak koupit si kalendář - a může člověk očekávat nějakou tu taškařici! *smich* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]