Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Voják a přeložení

Od: ondrad28 odpovědí: 11 změna:
Ahoj, čistě teoreticky, když vystuduji VŠ vojenskou, stanu se poručíkem, založím si rodinu, postavim dům. Práci (armádu) budu mít ve městě s trvalým bydlištěm. Může dojít k tomu, že mě trvale přeloží do jiného města a já budu muset dojíždět přes celou republiku do práce?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím, jak dnes, ale když jsem byla malá, byla v naší vsi v bývalém zámku umístěna kasárna. Plno důstojníků se svými rodinami. Nestavěli si nic, ale bydleli v takových hezkých finských domcích z palubek, říkalo se tomu běžně "důstojnické baráky".Stěhovali se běžně a často. Třeba moje kamarádka přišla s rodiči z Bíliny k nám, po pár letech se rodina stěhovala do Chrudimi. Potom zase někam dál, ale to už se mi ztratila z kontaktu.

V případě tohoto povolání bych si rodinu pořídila, proč ne, ale vlastní dům nestavěla a nezakořenila se tak se na jedno místo. Je to dost kočovný život, kde Vás potřebují, tam Vás pošlou. A všude mají jistě pro důstojníky zajištěno solidní bydlení. Peníze si šetřete, domek si můžete pořídit jednou, až u armády skončíte.

Nebylo to jednoduché zvláště pro děti - vzpomínaly na kamarády, které nechaly v minulém bydlišti, některé se těžko sžívaly v novém prostředí, pak se zase loučily a stěhovaly s rodiči dál. Ale rozkazu se prostě nevyhnete. Stavbou vlastního domu bych se při tomto povolání nevázala. Jaga.

hodnocení

1x

Nemusis dojizdet pres celou republiku.
Driv mela armada svoje byty a ubytovny. Dnes pokud se nepletu davaj prispevek na bydleni a ubytovny maj furt.

lidus*
hodnocení

1x

Jste-li ve služebním poměru u armády nebo PČR musíte s přeložením počítat, ale nebála bych se zas tak moc, dnes už je to jiné než dříve.

hodnocení

0x

Když jsme měli armádu, vojáci si domy nestavěli. Mnohokrát se stěhovali.
Jak je to u těch dnešních komediantů nevím ...

mp*

Tak to jste urazil(a) současnou armádu. Dneska jsou tam alespoň lidi, kteří tam být chtějí. Jako komedii jsem spíše vnímal důstojníky v letech 1986-88 jako záklaďák. Tak to byl opravdu výkvět. Jako obsluha na důstojnickém klubu jsem měl docela přehled, co je kdo zač. Ale musím uznat, že i tenkrát tam bylo minimálně 50 % slušnejch lidí, ale bohužel to oni tenkrát neovládali. Dnes je to doufám alespoň v armádě naopak.

Jedna rota v boji nepoužitelých tanků a letka vypůjcěných stíhaček není armáda.

Tak ty modernizované tanky a Gripeny nejsou špatné...Ovšem pravda je, že naše armáda má pouze 2ks obého..a s tím se neubráníme ani Vatikánu.
Kasárna v našem městě vojákům dokonce hlídá soukromá bezpečnostní agentura, což už je tak na hlavu, že to ani komentovat nelze.
zelenydabel*

ty nepoužitelné tanky ubránily letiště proti moderním Leopardům 2 a ještě vyrazily do protiútoku na pomoc skládajícímu se spojenci. Tehdy smekli i američtí generálové před práci našich tankánů. To byl rok tuším 2012 a velké tankové cvičení.

Jinak ano armáda je poddimenzována.

isteron
hodnocení

0x

Armáda má vlastný fond bytov. A premiestňovať ťa môžu viac krát nielen raz. Môj brat býval v 7. mestách / posádkach., od svojho 15. roku, až do odchodu do výslužby. A vždy len v Čechách, ani pochovaný nie je na Slovensku. Záleží na odbornosti a zaradenia.

hk
hodnocení

0x

Co vím, tak stěhování je běžná věc. Tedy bych to po škole viděl na Prahu, někde do kanclu a lézt hluboko do útrob nadřízenému. Pak stěhování nehrozí.

zelenydabel*
hodnocení

0x

Po vystudování VŠ si pořiď byt. Větší. Na barák se vykašli. Počítej s tím, že cca 15 let budeš muset odsloužit aby jsi dosáhl na slušnou rentu která tě uživí. A pokud bude situace stejná jako je dnes, tak odsloužíš jen tolik aby jsi splatil to co do tebe armáda vložila a pokud nebudeš potřebný, budeš v rámci reorganizace propuštěn nebo ti bude nabídnuto místo někde... Když nevezmeš, tak bude záležet. Buďto zůstaneš a nebo letíš.

Ale situace je teď jiná a pokud nebude republika rozparcelována mezi okolní státy za tučné peníze někomu do kapsy, tak bude změna a ta bude přát armádě. A tam bude záležet na tvé specializaci a podle toho budeš lítat. Někdo lítal, někdo se stěhoval jen tři krát a někdo se dokonce za celou svou kariéru nehnul z místa (ale na to nesázej).

Tak hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]