Nejste přihlášen/a.
Nevím, jak dnes, ale když jsem byla malá, byla v naší vsi v bývalém zámku umístěna kasárna. Plno důstojníků se svými rodinami. Nestavěli si nic, ale bydleli v takových hezkých finských domcích z palubek, říkalo se tomu běžně "důstojnické baráky".Stěhovali se běžně a často. Třeba moje kamarádka přišla s rodiči z Bíliny k nám, po pár letech se rodina stěhovala do Chrudimi. Potom zase někam dál, ale to už se mi ztratila z kontaktu.
V případě tohoto povolání bych si rodinu pořídila, proč ne, ale vlastní dům nestavěla a nezakořenila se tak se na jedno místo. Je to dost kočovný život, kde Vás potřebují, tam Vás pošlou. A všude mají jistě pro důstojníky zajištěno solidní bydlení. Peníze si šetřete, domek si můžete pořídit jednou, až u armády skončíte.
Nebylo to jednoduché zvláště pro děti - vzpomínaly na kamarády, které nechaly v minulém bydlišti, některé se těžko sžívaly v novém prostředí, pak se zase loučily a stěhovaly s rodiči dál. Ale rozkazu se prostě nevyhnete. Stavbou vlastního domu bych se při tomto povolání nevázala. Jaga.
Nemusis dojizdet pres celou republiku.
Driv mela armada svoje byty a ubytovny. Dnes pokud se nepletu davaj prispevek na bydleni a ubytovny maj furt.
Když jsme měli armádu, vojáci si domy nestavěli. Mnohokrát se stěhovali.
Jak je to u těch dnešních komediantů nevím ...
Tak to jste urazil(a) současnou armádu. Dneska jsou tam alespoň lidi, kteří tam být chtějí. Jako komedii jsem spíše vnímal důstojníky v letech 1986-88 jako záklaďák. Tak to byl opravdu výkvět. Jako obsluha na důstojnickém klubu jsem měl docela přehled, co je kdo zač. Ale musím uznat, že i tenkrát tam bylo minimálně 50 % slušnejch lidí, ale bohužel to oni tenkrát neovládali. Dnes je to doufám alespoň v armádě naopak.
Po vystudování VŠ si pořiď byt. Větší. Na barák se vykašli. Počítej s tím, že cca 15 let budeš muset odsloužit aby jsi dosáhl na slušnou rentu která tě uživí. A pokud bude situace stejná jako je dnes, tak odsloužíš jen tolik aby jsi splatil to co do tebe armáda vložila a pokud nebudeš potřebný, budeš v rámci reorganizace propuštěn nebo ti bude nabídnuto místo někde... Když nevezmeš, tak bude záležet. Buďto zůstaneš a nebo letíš.
Ale situace je teď jiná a pokud nebude republika rozparcelována mezi okolní státy za tučné peníze někomu do kapsy, tak bude změna a ta bude přát armádě. A tam bude záležet na tvé specializaci a podle toho budeš lítat. Někdo lítal, někdo se stěhoval jen tři krát a někdo se dokonce za celou svou kariéru nehnul z místa (ale na to nesázej).
Tak hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.