Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest paty a chodidla

Od: patavhaji odpovědí: 20 změna:

Zdravím,

Vím, že mi tady asi nikdo nepomůže, ale chci to zkusit, rozhodně mi nepište ať si zajdu k doktorovi atd. Tady je nemocnice hrozná a čekal bych na vyšetření tak do konce roku.

Před asi 3mi měsíci mě začala bolet pata, zkraje jen při sportu a vždy za 2-3 dny přestala, později mě už neopustila bolest ani když jsem sport na měsíc vynechal, začalo mě to bolet i na chodidle v blízkosti malíčku (tedy naproti patě, pata mě bolela z vnitřní strany chodidla) a nyní mě bolí i sval v okolí achylovky a večer trochu i sval u kolena. Nevíte co to může být? Zánět šlach? nebo něco jiného?

Večer je noha už tak zmožená, že kulhám a nemohu chodit..

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejsem lékař...ale "Patní ostruha"?

I když je to spíš "nemoc" žen a Vy jste muž,tak přesně stejné příznaky měla a má vlastně dodnes moje manželka.Už to trvá rok.

coco

Pokud je to na jedne noze, bude to asi problem šlachy, ale jestli je stejna bolest na obou dvou je to mozna vnitrni zanet z nachlazeni - mokre/zpocene nohy/chodidla se snadno prochladi a mohou prochazet zanetem. Chce to mit nohy v suchu a optimalnim teple, takze pozor na vlhkost a chlad, potazmo take zaparene nohy v botaskach ! Je to jedna z moznosti... :)

korina*

ano je to ostruha, měla jsem to dvakrát, ale pokud se té bolesti chcete zbavit musíte aspoň na obvod. Mě to ozařovali radiem . Ani chodit jsem nemohla co to bylo za bolest.tak držím palce.

hodnocení

1x

Nejsem lékař, ale s podobným problémem jsme si došel k obvodní lékařce. Koukla na nohy a řekla, že mám ploché nohy, napsala ortopedické vložky pro příčnou a podélnou klenbu. Tak jsem je týden nosil a nedoufal jsem ve zlepšení.

Po týdnu bolest přestala. Občas ale musím na týden nasadit vložky, páč občas nohy bolí.

Vy si nechoďte k obvodnímu lékaři, když nechcete..

hodnocení

0x

Kolik je vám let?

figurek*
hodnocení

0x

si myslím že máš pomalu a trvale přiživované pohmožděniny.

Jako bývalý fotbalista bych ti poradil pořádnou masáž starou dobrou Alpou. Nabrat plnou dlaň, připlácnout, rozmasírovat dokud Alpa nevsákne. Hned ráno ještě v posteli palce a kotníky rozhýbat a znovu pořádně namazat a namasírovat Alpou.

To by ti mělo pomoci.

balzerka
hodnocení

0x

Na patě se projevují bolestmi problémy v malé pánvi. Kříž, kostrč, prostata, tlus.střevo- konečník, močák. Patu si často promasírujte, tím zpětně ovlivníte pánevní oblast.. E- vitamin nalačno 200mg

nikdo*
hodnocení

0x

Tak já přidám taky jednu z možných příčin. Aby jste měl o čem přemýšlet. Snad konečně dojdete k závěru, že návštěvě lékaře se nevyhnete. Může to být dlouhodobě neléčená plochá noha, v souvislosti s nošením volné obuvi, která je po stranách chodidla volná a nezpevní chodidlo. Zkuste si to stáhnout pružným obinadlem, na dva až tři dny. A uvidíte.

patavhaji
hodnocení

Děkuji všem moc za rady, ani jsem nečekal, že vás bude tolik. Tak to ještě trochu rozeberu...

1. Patní ostruha to asi nebude, protože na druhé noze to vymizelo za 2 dny a hlavně mě to bolí spíše z boku paty, nežli zespod a taky ostruha by se nepřenášela do celého chodidla a nešla až někde ke kolenu..

2. Jsem muž věk 32 let.

3. Špatná obuv mohla být příčinou, proto jsem si koupil nové a kvalitnější boty jak na sport (sálovky) tak na běžné chození + vložky do bot za 400 Kč gelové, v nich se citím opravdu lépe

4. Nohu si masíruju už měsíc skoro každý večer (koňská mast, Ibalgin + nějaká na předpis dokonce proti zánětu) nepomáhá to a tak to už pomalu vzdávám...když nepomohl měsíc masírování těmito mastmi...

5. Nemohla by být příčina opravdu jak tady někdo psal, od zad? protože se mi zhoršily trochu i záda. Nemohlo by to být třeba špatnou postelí?

6. Zkusím ještě tu alpu, na to mám taky podezření, že je to pořád přiživované, ale jak to mám vyléčit úplně? To bych nesměl aspoň 5 dní ani chodit:( Ruku mohu mít v klidu, ne nohy no:(

Ale moc nevěřím ani té alpě, když nepomohlo dodnes nic... Doktorům nevěřím vůbec, budu jen lítat po vyšetřeních na které nemám čas a čekačka na to bude 3 měsíce:/

balzerka

Pak už jedině překopat životosprávu. Odkyselit tělo, aby nebyly podmínky pro zánět. To je o vynechání některých potravin, jako cukr, kafe, uzeniny, čokoláda,... ubrat maso a jíst hodně zeleniny, ovoce a pít víc a čistou vodu. Já bych asi zašla na rehabilitaci k lékaři.Ten Vám předepíše elektroléčbu nebo magnety, což bývá účinné. Ortopedovi asi ne, ten by to sice zrentgenoval, ale pak do toho píchl obstřik nebo dal mazání. Někdy se pohne, klesne, klenba, to by ale taky na rehabilitaci poznali.

patavhaji

Co je to prosím ta prohlá klenba? A jak to poznám já? Na rehabky tu budu taky čekat do vánoc...

A nemůžu mít ploché nohy? Nohu? To se pozná jak?

Zdravím, mám zkušenost podobnou jako Vy. Bolela mne pata, achilovka. Pak se bolest přestěhovala do kolena jedné nohy, za nějakou dobu lýtko druhé nohy, pak zase stehno, úpon palce nohy atd. Prostě netypické bolesti. Všichni tvrdili, že od zad to být nemůže. Nikde žádný nález, záda mne v tu dobu nebolela vůbec. Rehabilitovala jsem dle doporučení praktického i rehabilitačního lékaře, vyzkoušela masáže u sportovních masérů , odblokování sedacího nervu. Vše k ničemu nevedlo. Až se mi podařilo dostat se ke vstřícné neuroložce a magnetická rezonance ukázala lehký posun bederního obratle. Ale nic hrozného, co by mělo takové problémy způsobovat. Pak už se mohla rehabilitace zaměřit správným směrem a po dvouletém trápení jsem se konečně dočkala úlevy.

balzerka

Nepíšu prohnula, ale pohnula se. Nárt je z více malých kůstek a ten oblouk , co tvoří , může v důsledku zátěže poklesnout. Zeptejte se, jestli někdo v okolí nemá doma biolampu,měli jsme půjčenou a její ozařování nebolí a hojí. Na tu rehabilitaci se objednejte, mezitím zjišťujte a zkoušejte.

Balzerko, to jste nikdy na ortopedii nebyla, jenom jste slyšela? Já na ortopedii chodím leta a nikdy mi žádné obstřiky nedali a ani žádné mazání. To, co jste napsala, to je hodně veliký nesmysl. *hej*Tazateli, bez ortopeda se neobejdete. Ikdybyste si musel počkat. Ortoped musí zjistit, stanovit diagnozu. A pak předepsat léčení. Klouby a pouzdra kloubů žádné mazání, bez stanovení diagnozy, stav nezlepší.

doplněno 18.04.16 16:24:

1jano, přesně tak. Je potřeba vytrvat s najít jádro problému. :-D Když jsem obvoďákovi vykládala, jak mě bolí pokaždé něco jiného, sladce chápavě se na mě usmíval jako na blba a já se trápila roky. Až konečně mě někdo poslal k revmatoložce a ta vzala krev a "řekla stěhovavé" bolesti a napsala léky. Také velice rychle začala spolupracovat s ortopedem. A teď k nim chodím k oběma. Revmatoložka vždy pošle krev dolaboratoře a ortoped nechá udělat rentgen. :-D Tazatel je příliš mladý na takovéto problémy. Ale může to být začátek velkého problému a neměl by to podceňovat. V obou čekárnách jsem viděla příliš mnoho lidí jako je on.

balzerka

Babko, ortopedii znám dobře, mám endoprotézu. Ale taky syna, který chodil z bolavým ramenem na ortopedii.Na RTG nic, tak mu dávali obstřiky. A když to nepomáhalo, šel na rehabilitaci, kde zjistili, že to není v kloubu, ale v úponu bicepsu.Po serii elektroléčby je fit.

jenda2*
hodnocení

0x

Bolest ze spodu paty někdy bývá ostruha ( vápenný výrůstek na kosti směřující ven k pokožce). Měl jsem něco podobného, na což se prodává měká podložka do obuvi pod patu. V nemocnici mi píchali do paty injekce nějakého přípravku. Všichni tvrdili, jak to bolí ale mě to tedy nic nedělalo. Po čase ( asi 6 měsících) to samo odeznělo.

patavhaji
hodnocení

Tak jen se s Vámi chci podělit o diagnózu:) Je to ostruha paty, i v mém tak mladém věku:)

Zřejmě ze sportu. Léčit se to bude ultrazvukem, chci se zeptat, dá se to léčit tím ultrazvukem a u toho dál sportovat, když mi to bolest dovolí?

Ale podle všech ultrazvuk stejně nepomůže, je to jen povinná procedůra a bude následovat RTG.

nikdo*

Někdy ten ultrazvuk pomůže. Tak po ze začátku se to trochu zhorší, ale tak po třetím, čtvrtém ultrazvuku se to začne uklidňovat.

martinaa*

Mně ultrazvuk nepomohl :(, pokud zase začnu běhat, zase to začně bolet. Musela jsem si pořídit do všech bot ortopedické vložky. Proto zkusím to bezové listí, dnes začínám s kůrou. :)

martinaa*

Patavhaji - čekala jsem to, mám totiž úplně to samé. Mně ultrazvuk nepomohl :(, pokud zase začnu běhat, zase to začne bolet. Po celodenní túře taky. Musela jsem si pořídit do všech bot ortopedické vložky. Proto zkusím to bezové listí, dnes začínám s kůrou. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ostruhy na patě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]