Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uraz, neschopenka, peníze

Od: hanz* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, dnes jsem si natrhl vazy v koleni. Dle doktora mám na min. 2 měsíce "pohov". Jsem zaměstnán jako řidič, tudiž můj denní vyměřovací základ je jen 766,-, tj. cca. 414kč denně x 20 pracovních dní a za měsíc mi vycházícca. 8500,- Manželka vyděla cca. 10500 čisteho. Máme 3 děti. Nepobíráme žádné příspěvky. Pouze přídavek na děti 1550,- z lonského roku. Náklady na bydleni máme 3000. Je možnost požádat socialku o nějaký doplatek nebo jinou sociální dávku? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

minie
hodnocení

1x
Pokud máte životní minimum tak Vám asi nic nedají. A pokud ano tak nejdřív za 3 měsíce. Na internetu je kalkulačka kde si spočítáte podle příjmu zda máte nárok.

hodnocení

0x

Kolega mi říkal, že když přišel o práci a šel žádat na sociálku o příspěvěk, tak mu doporučili ať prodá auto, televizi a až nebude mít nic, tak ať přijde znovu.

danys*
hodnocení

0x
Mate příjem skoro 20k,takže nic nedostanete. Pokud si platite pojištění "na nemoc", tak byste dostával od 15.popř.30.dne denní odškodné v PN.
doplněno 17.04.16 16:31: Mám na mysli normální pojistku,ne nesmysl co zde pisete vy. Takže na nic nárok nemáte
hanz*
hodnocení

Bohužel, jediné pojištění mám na trvale následky. Když jsem se ptal na urazove, tak by mě vyslo cca. 1800/rok, mám ho 3 roky a odškodnění za utrhlé vazy je kolem 5 tis. Takže ty pojistky jsou velmi "výhodné". Jak je to s danovym odpočtem na děti, když budu dostávat neschopenku? Započítává se někam nebo kde ho uvidím?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]