Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje inKarta Českých drah a kterou vyb

Od: tru odpovědí: 3 změna:

Na pokladně se mě pořád ptají, jestli mám inKartu. Tak jsem hledal na netu, ale mají to tam strašně složitě vysvětlené, těch karet je asi 15 druhů a vážně nechápu, kterou z nich vybrat. Navíc jsem nepochopil, nebo možná mi něco nedochází, za co se platí při aktivaci té karty. Zkoušel jsem zkusmo se proklikat až na konec a chtělo to po mě zaplatit 450 Kč. To je nějaký kredit na jízdné? Nebo co to je? Postupně se snižuje a potom zase dokoupí? (Něco jako předplacenka u mobilu?)

Jezdím asi 2x do měsíce na návštěvu k rodičům z Prahy do Teplic a večer už nejede žádný autobus, takže musím zpátky vlakem. Pokud by byla nějaká sleva, tak by se to hodilo.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Snad to tak hrozné není. Normálně použitelné karty jsou v podstatě jen 2: in25 a in50. Ceník je
cd.cz/...
Ta cena je za to, že dostaneš kartičku. Kartička platí 3 měsíce, 1 rok, nebo 3 roky, podle toho se určí i její pořizovací cena; čím delší období, tím vyšší cena, ale ty delší jsou výhodnější. Na samotnou kartu jet nemůžeš, ale karta tě opravňuje k pořízení levnější jízdenky. Takže jestli tě třeba teď stojí cesta 100 Kč, s kartou in25 koupíš stejnou jízdenku o 25 % levněji - za 75 Kč. A sám si spočítej, kolik takhle za rok ušetříš a jestli se ti vyplatí kartu (např.) in25 pořídit.

Po skončení platnosti inkarty si musíš pořídit novou, ta stará už pak k ničemu není.

hh
Musím vás opravit. Nemusí si v žádném případě pořizovat novou. IN karta je zdarma a platí tuším že 5 nebo 10 let. . Poté si na prázdnou vyzvednutou kartu nahrajete to co chcete, např. IN 25 nebo IN 50 buď na rok nebo 3 roky. A tak to lze dělat opakovaně, v žádném případě se plastová karta nevyhazuje.

hodnocení

0x
Do Teplic je nejlevnější včasná jízdenka za 109 Kč, s in25 pak za 89 Kč. Tak za měsíc můžete ušetřit necelou stovku, takže se in25 vyplatí, ale zas to chce zaplatit hned na začátku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]