Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat že dcera kouří?

Od: vf34 odpovědí: 12 změna:

dobrý den mám dceru, je jí 13let a zdá se mi že začala kouřit. Když přijde, je z ní cítit kouř, ale tvrdí mi že nekouří. Dá se to nějak spolehlivě zjistit? Předem děkuji V.F.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

stačí aby dejchla a musí to být jasné

hodnocení

1x

Dobrý den. Nejen dech, ale i prsty bývají cítit kouřem.. Zkoušela jste přičichnout? Pokud máte podezření, zamyslela bych se nad tím, kde na cigarety bere peníze..Možná zkusit nedávat jí kapesné?

mit
jenom aby pak nezacala kourit, aby mohla kourit... :)

To by asi moc nepomohlo, oni jsou mladí dost vykutálení. Ale já osobně si myslím, že bych to poznala, lepší je s ní promluvit a rozumně vše vysvětlit. Ale my jsme nebyli jiní, taky jsem to zkoušela, ale až v dospělosti. A léta už je za mně zapřísáhlý odpůrce.

hodnocení

1x

Dobrý den, jak už zmínili ostatní - určitě podle dechu ( i když to je taky trochu diskutabilní, protože si může dát předtím, než půjde domů, nějakou žvýkačku, mentolku, ale myslím, že úplně to prostě nezamaskuje), dále ty prsty, ale celkově vlastně vše - i vlasy, hlavně oblečení, určitě to trochu bude cítit kouřem. Vzhledem k věku se neostýchejte také probrat také její školní tašku, baťoh, pokud něco najdete, je to jasné. Napřed s dcerou mluvte, pokud se nepodvolí, proveďte kontrolu v její nepřítomnosti, klidně i v jejím pokoji.

Co se týče peněz, myslím, že kapesné můžete třeba snížit, na druhou stranu, dcera si jistě může sehnat cigarety, pokud bude chtít, od svých spolužáků, kteří také kouří a rádi jí nějaké v partě poskytnou, není problém se podělit, takže to nemusí přímo znamenat, že by je kupovala ona (vlastně ani nemůže, vzhledem k věku, tedy správně, takže jí je možná kupuje někdo z dospělejších). Nemohla dcera přijít k cigaretám někde u vás doma? Kouří někdo u vás z rodiny, nebo z příbuzných, kde jste byli na návštěvě? Je možné, že to chtěla zkusit a krabičku "sbalila" u nich.:)

Proc by si nemohla sama koupit cigarety?
Kdyz nam bylo 17 let alkohol se prodaval od 18-ti a cigarety od 16-ti let. Pivo si spoluzak kupoval sam a cigarety jsem mu kupoval ja:)

hodnocení

1x

Pokud si je nekupuje, může jí je někdo z kamarádů nabídnout, nebo i kdybyste jí snížila kapesné, tak si nemusí koupi celou krabičku, ale dát třeba kámošce 4 Kč za jednu cigaretu a to není tolik. Asi toho moc v tomto věku nevykouří a vzhledem k ceně cigaret, by jí asi dlouhodobě nikdo zadarmo cigarety nedával. Zdá se mi to docela pravděpodeobná možnost.

paspulka*
hodnocení

1x

Pokud na ni uhodíte,asi pravdu neřekne...může taky ale načichnout,když kouří kamarádi.Můžete udělat to,že jí řeknete,že máte obavu,aby nekouřila trávu .začít tak hovor..

nikdo*
hodnocení

1x

Pokud sám(a) nekouříte, mělo by být pro Vás dost jednoduché podle čichu rozeznat kouření od načichnutí kouřem.

Nicméně, nevím, jestli Vám to k něčemu bude. Násílí a ostrý příštup tady nepomůže, a to ostatní asi selhalo. Jestli se chytila nějaké party, ve které se kouří, nebo ve které je dokonce "divné" nekouřit, tak s tím začne, kdyby jste se na hlavu stavěli.

figurek*
hodnocení

0x

Děcka si obvykle vyčistí zuby a pečlivě vypláchnou pusu, ale nevědí, že od cigár jim nasmrádnou prsty.

Odtud moje rada : čichněte jí k prstům.

hodnocení

0x

V lekárně či na internetu se dá zakoupit drogový test ze slin (COT), který detekuje nikotin v lidském těle po požití tabákových výrobků. Zda dcera kouří budete vědět během 10 minut.

cas
hodnocení

0x

dobrý den, vím, že je to troufale, ale jaký máte příjmení, prsím? ¨Vaše iniciály a popis dcery docela odpovídá jedný holce, co znám a vím, že kouří

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]