Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Urad práce vs brigáda

Od: helca4555 odpovědí: 3 změna:

Dobrý den zajímalo by me jsem na uřadu práce od srpna. Nyní jsem jsi sehnala brigadu na 4hodiny. Řekli mi že mi nebudou platit pojištění takže se jedná o dohodu o provedení práce.Můžu jsi vydělat jen 4tisice.Budu k tomu brát i podporu?Nevim jestli to mám vzít abych pak nebrala jen 4tisice.děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Už se to zde probíralo mnohokrát - tak ještě jednou - jinak je to možné najít ve vyhledávání:
14. Pokud beru podporu v nezaměstnanosti, mohu si ještě přivydělat?

Ano, možné to je, ale musíte postupovat podle jedné z následujících možností. Kombinace uvedených možností je povolena, ale pozor: odměny z přivýdělků se sčítají a nesmí přesáhnout polovinu minimální mzdy.

Pracovní nebo služební poměr – měsíční výdělek roven max. polovině minimální mzdy (v současnosti se jedná o 4000,- Kč hrubého).
Dohoda o provedení práce – měsíční odměna rovna max. polovině minimální mzdy.
Dohoda o pracovní činnosti – měsíční odměna rovna max. polovině minimální mzdy.

Pozor! Ve všech výše uvedených případech je povinnost nahlásit na úřadě práce, že pracujete, do 8 kalendářních dnů ode dne vzniku pracovního nebo služebního poměru nebo ode dne uzavření dohody o provedení práce nebo dohody o pracovní činnosti a ve lhůtě stanovené úřadem práce dokládat výši měsíčního výdělku nebo odměny.

Krátkodobé zaměstnání – je zprostředkované úřadem práce, a to maximálně na 3 měsíce. Odměna není sledována.

hodnocení

0x

Běžte si na ÚP pro tiskopis,tam to nahlásíte,oni si okopírují tu smlouvu- Dohoda o provedení práce a každý měsíc Vám to zaměstnavatel potvrdí a dáte to na ÚP,nesmí tam být částka vyšší než 4000kč.Budete i nadále brát podporu.Hlídejte si tu částku...4000,jinak by Vám podporu vzali...

helca4555
hodnocení

jojo děkuji Vám.Dneska jsem byla na uřadě práce řekla jsem jim to tam.prý jsi mám dávat pozor naty brigády.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]