Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jistý si nejsem, ale řekl bych, že to nejde. Notář je státní úředník a je jmenovaný pro určitou oblast (město, obvod, okres). Dědictví vyřizuje dle trvalého pobytu zemřelého, tak to těžko jde převádět jinému notáři. Navíc, než by se nový notář opět seznámil se spisem, tak by to zase nějaký čas trvalo (možná by začal od začátku).
Zažil jsem dědická řízení, kde byl majetek a trvalo to v průměru půl roku. Vy uvádíte, že majetek není, tak by to mělo být rychlejší (záleží na počtu případů, které notář vyřizuje). Jenže neuvádíte, jak dlouho čekáte a proč spěcháte. Zdravím!
Pokud měl účty, notář to zjistí, na katastru zjistí vše ostatní (pozemky, dům, byt), na registru auto, moto. Co jiné vlastnil, myslím, že pouze věci běžné a tedy malé hodnoty. Pokud víte, že vlastnil něco hodnotného, doložte to.Tchýně zemřela loni v únoru, stále není uzavřeno dědické řízení, jelikož dva dědicové se nedohodli.
Vyměnit notáře, já myslím, že by to jít mělo ale nenašla jsem k tomu legislativu, pouze to, že ho můžete na advokátní komoře žalovat pro nečinnost. Mám obavy, že si to snadno obhájí. Notář nic nerozhodne, musíte se obrátit na soud.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.