Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdyz mam m. tak me to nici a jsem k nicemu

Od: napulmrtva odpovědí: 8 změna:
Dobry den, vzdycky kdyz mam menstruaci tak me hrozne boli bricho a nezabiraji mi na to zadny prasky, a ted posledni cca 4 mesice se mi stava, ze me u toho jeste hrozne boli hlava, nemuzu chodit rovne, skoro mic nevidim vsechno me svědí a uplne me to odrovna. Nemuzu taky ve svym okoli sehnat praktičáka a gynekolozku, momentalne jsem registrovana u gynekologa a tomu se mi to nechce nejak popisovat, protoze uz s tim mam neprijemnou zkusenost. Kdysi jsem tam chytla infekci a kdyz jsem dosla ke gynekologovi, tak rekl ze to mam z toho ze ho ma pritel malyho a pak mi na to teda neco predepsal, ale tu poznamku si mohl odpustit, a to u nej posloucham podobny hlasky casto. Na netu jsem cetla, ze bolest behem menstruace je normalni, ale me to vzdycky uplne znici.
Jo a jeste mam jeden problem, a to s tim, ze jsem blba. Proste nic neumim a hlavne nejsem schopna se nic naucit. A jak se neco sklada z vice slozitejsich veci, tak to vubec nezvladam. Umim napr. Delku uhlopricky v obdelniku, ale uz nezvladam odhadnout delku uhlopricky v hranolu, tam je 2x pouzita pytagorova veta a je toho na me moc. Pak se vubec neorientuji po meste, kdyz nekam jedu, tak treba vjedu na kruhovy objezd a vim, ze do centra je prvni vyjezd, ale jak tam vjedu jinama tak nevim, kterym je to do centra. Snazim se to nejak zapamatovat a casto se divam do mapy abych si zapamatovala kama se kam jede, ale vzdycky na to hned zapomenu.nebo jsem byla nedavno do obchodu pro mikro simkartu misto te velke, a pak me nesla nacist, sla jsem tam znova a prodavac mi rekl, ze se nacte az za hodinu, ale ze mi to rikal, jak jsem tam byla rano, a ja jsem to vubec neregistrovala, ze by mi neco takovyho rekl :( proste mam hlavu jen na to aby mi havrani nezrali krkem vnitrnosti. A kdyz se snazim neco naucit tak to proste nejde. Nevite co s tim?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Menstruace je občas bolestivá, ale co se dá dělat, než to vydržet. Jste žena, musíte to prostě zvládnout. V dnešní době je už plno léků na potlačení menstruačních bolestí. Jen si vybrat. Za mě v 70. letech nebylo nic.

Co se týče té blbosti. Ve většině případů blbí rodiče mají blbé dítě. Když je aspoň jeden z rodičů o něco lepší, bývá to lepší i u toho dítěte. Jak jsou na tom Vaši rodiče s myšlením? Pokud jste udělala řidičák, nejste na tom až tak zle a měla byste se na silnici umět chovat podle vyhlášky. To, že nevíte, kdy vyjet ven z kruháku, je spíš proto, že se ve městě neorientujete.

Pythagorovu větu si pamatuji dodnes a to je mi už 61 let. Měla byste dávat pozor, kdo Vám podá jaké informace a těmi se řídit. Nedělat ze sebe pitomce, ale ani mistra světa. Co naděláte? Co člověk do vínku dostal, jen toho může využít. Nic víc. Jaga.

Ale byly prostředky, třeba Spasmoveralgin, Algifen. Jinak už bych si tehdy hodila mašli.

Spasmoveralgin! Na ten jsem už zapomněla. Byl dost návykový.

balzerka
hodnocení

0x

Teď neřešte kruhové objezdy, ale ptejte se známých, kam ony chodí ke gynekologii. Každá žena ve Vašem okolí přece někam chodí. Napište si to, a obejděte ty, o kterých máte dobré reference a zeptejte se, jestli Vás doktor přijme.

Problém s krátkodobou pamětí, podle toho, jak popisujete, to je na poradu s psychologem. Podle příhody s mobilem jste při příjmu informace nějak roztržitá, možná myslíte na tisíc věcí a nevnímáte obsah sdělení.

Navíc se už sama zařazujete mezi hloupé a neschopné. A to tak, že už tomu sama věříte. Tím si ale škodíte. To z Vás bude vyzařovat a takovou Vás budou brát. Určitě jste v něčem dobrá a umíte zase jiné věci, než uhlopříčky v hranolu.

napulmrtva
hodnocení

To s tou p. Vetou bylo jen obrazne, takovy prirovnani, proste me nejde udelat nic, co se sklada ze dvou mirne slozitych veci, napr. Řadit na kruhaci

Dobrý den. A zkoušela jste konzultovat tyto problémy s lékařem? Nemusí to znamenat, že byste byla hloupá apod. ale může jít o nějaký zdravotní problém třeba. Zkuste se nechat vyšetřit, zda lékař nenajde příčinu Vašich potíží..Co se týče problémů když máte své dny a nechcete toto řešit s gynekologem, místo léků které si sama berete, zkuste třeba bylinkové čaje. V lékárně Vám určitě poradí, za zkoušku to stojí. Ale k praktickému lékaři si zajděte, ono všechno může souviset se vším a zdraví máte jen jedno.

hodnocení

0x

Je bolest a bolest. Je mnoho druhů bolestí stejného orgánu a člověk, který je jinak zdravý, nemůže si ani představit, jak odlišnou bolest prožívá člověk s nějakým zdravot. problémem. Velké menstruační bolesti bývají u endometriózy, srůstů, nebo dělohy vychýlené dozadu. Některé ženy mají bolesti jen do prvního porodu, ale u těch s problémem bolesti přetrvávají celý život, nebo do odstranění problému. A o své paměti byste měla informovat každého lékaře, který se Vás ptá na Vaše potíže, protože to skutečně někdy přímo souvisí buď s nějakou diagnózou, nebo třeba jen nevyvážeností nějakých prvků, minerálů, vitamínů atd. Někdy i např.s cukrovkou. Nebo jste jen roztržitá, zkuste se vyklidnit a až nebudete pod tlakem starostí a rozhozená, zkuste se v klidu soustředit a ověřit si, zda i tak Vám paměť selhává.

pohanka*
hodnocení

0x

Po dětech většinou ty problémy okolo menstruace zmizí. Já vím, že to je třeba ještě za dlouho, ale alespoň nějaká dobrá zpráva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]