Překyselení organismu a detoxikace

Od: Datum: 12.04.16 14:00 odpovědí: 27 změna: 14.04.16 13:13

Dobrý den. Delší dobu narážím na 2 termíny, se kterými si nevím rady. Zkuste mi prosím, pokud možno fundovaně, někdo odpovědět.

1. téma - překyselení organismu - prý to způsobuje např. bílá mouka, cukr apod. Co si mám pod tím představit? Co je kyselé a proč? Vím, že obsah žaludku je sám o sobě velmi kyselý. Tak, co tedy? Krev? Jiné tělní tekutiny? Co tu kyselost způsobuje? Nějaká kyselina? Proč nezakyseluje (prý) "tmavá" mouka? Například žitná nezakyseluje? Vždyť většina obilovin jsou samé sacharidy. Co tedy tu kyselost způsobuje? Lepek? Pokud ano, proč bílkovina způsobuje překyselení?

2. téma - detoxikace - teď na jaře aktuální. Jak to funguje fyzikálně-chemicky? Co a jak se na sebe váže a vylučuje? Mám si to představit tak, že účinná látka "detoxikantu" proniká do buněk, tam na sebe nabere špínu a vyloučí se z těla? Představuju si to dobře? Mě to přijde naprosto úžasné. Občas čtu populárně-veděcké články o tom, jak vědci se snaží vyrobit bioroboty pro přenos účinné látky. Nedá se to využít při léčbě rakoviny?

Díky za odpovědi.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 12.04.16 14:08

Tušíte zprávně, že jde o naprosté žvásty.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.04.16 14:42
avatar

Překyselení organismu je v posledních letech módní záležitost a protože je to v podstatě nesmysl, nikdo Vám to fundovaně nevysvětlí. Nedávno o tom běžel v TV pořad s jakýmsi doktorem, který vysvětloval, že organismus si potřebnou kyselost řídí automaticky, podobně jako třeba tělesnou teplotu a prakticky se to ovlivnit nedá. Nejpovedenější rada, kterou jsem nedávno na téma detoxikace organismu četl byla, že na odkyselení je dobré jíst kyselé zelí *bzum* .

Ohodnoceno: 1x
 
Od: balzerka
Datum: 12.04.16 15:55

Magdone, není to móda, má to logiku. Viz moje odpověď kus dál.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.04.16 12:15
avatar

Magdone...z mého laického pohledu s tím kyselím zelím to hloupost není, na pálení žáhy (refluxu) tudíž vracení žaludečních kyselin do jícnu také pomáhá citronová šťáva a je kyselá *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 12.04.16 15:07
avatar

Domnívám se,že toto je dostatečně fundovaná odpověď na téma "Překyselený organismus."


Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.04.16 16:33
avatar

Dost nic neříkající video. V celém tom videu jsem žádný skutečný důkaz neslyšel. Zato jsem získal silný dojem, že onen pán je silně zainteresován na výrobě, či prodeji oleje "Miracle" :-D.

balzerka - ano, v tom jistá logika je, ale to by se dalo řešit zvýšeným příjmem vápníku, o který si organismus sám řekne. Na to není potřeba žádná speciální detoxikační kůra.


doplněno 12.04.16 19:05:

Wamp - "Sama se zabývám touto tématikou.Kdo by také ne,že?"

Tak třeba. Nejsem už nejmladší a nikdy jsem nepřemýšlel o tom, co jím. Stravuji se všelijak, jím, na co mám chuť, mléko (včetně většiny mléčných výrobků) přímo nesnáším a od dětství jsem ho nepozřel. Miluju smažené slané brambůrky (velký pytlík téměř denně) a spoustu jiných "nebezpečných" věcí (uzeniny, sladkosti, alkohol...). Nijak zvlášť se nepohybuji. Chodím na pravidelné preventivní prohlídky, takže mám o svém zdraví celkem slušný přehled. Je pravda, že mě začínají občas bolet klouby a záda, ale nemyslím, že by to bylo nepřiměřené věku. Jiné zdravotní problémy nemám.

Před rokem mi zemřela kamarádka. Od mládí cvičila jógu, stravovala se téměř výhradně "zdravě", alkohol prakticky nepila. Bedlivě sledovala, co jí. Trochu se věnovala esoterice. Zemřela po ošklivé nemoci o 6 let mladší, než jsem já.

Tak kde je pravda?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 12.04.16 16:55
avatar

Magdone,opomeňte zmíněné "Miracle " a poslouchejte pozorně již v úvodu,co ten člověk říká.Je to pravda.Sama se zabývám touto tématikou.Kdo by také ne,že? Přece jen tu chceme být co nejdéle a co nejdéle zdrávi !

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.04.16 23:20
avatar

Můj muž je aktivní sportovec, nekouří, pije hodně tekutin, stravuje se docela zdravě - až na ty tuky, ty má rád. Taky často jí smažené brambůrky, někdy i š sáčky narázje zdravý jako řípa a přesto mu zjistili jistým přístrojem ztučnělá játra. Tím se žádnáý lékař nikdy nezabýval. Rychle přestal s brambůrky, i polosuchými salámy. Všeho do času. Třeba budete patřit k té vyjímce, co přežije všechno, ale kolik takových lidí je?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 12.04.16 15:53

Ad PŘEKYSELENÍ Jde o pH, jak jsme se učili v chemii. Krev, a veškeré tělní tekutiny, tkáňový mok, prostě celý organismus má svoje stálé pH..Stačí ho jen malinko zvednout konzumací nevhodných potravin a už je to příznivější prostředí pro množení bakterií, plísní, parazitů. Žaludek je sólo kapitola.Ten se drží uzavřený a speciální buňky jeho výstelky se musí rychle obnovovat. To nežádoucí překyselení organismu je výsledkem chemických reakcí při zpracovávání oněch nevhodných potravin v trávicím traktu a ve finále v játrech. Odkyselit proto potřebují lidé trpící často infekcemi,ekzémy, kyselina močová ze živočišných bílkovin se např. usazuje v oblasti kloubů, kyselina mléčná ve svalech způsobuje únavu, kyselé prostředí po konzumaci cukru leptá sklovinu . Tělo se automaticky brání, je nastaveno přesně na určitou hladinu pH a proto používá vlastní minerály z kostí a zubů k neutralizaci organismu. Ony minerály pak v kostech a zubech chybí, a zase je tu zdravotní problém. ...

Ohodnoceno: 1x
 
Od: honzik
Datum: 13.04.16 08:55

Evidentně se o to dost zajímáte. Stále ovšem mi nikdo nenapsal odpověď, proč ty určité potraviny zakyselují a jak to funguje. Dejme tomu prázdné kalorie - rohlík z bílé mouky. Shodneme se jistě, že taková potravina kromě rychlé energie tělu nic nedá. Jsou to prakticky samé sacharidy. Řekněme si dopředu, že to v zásadě není špatně. Když pojedu s dětmi na kolo, tak na trojkombinaci rohlíky-čokoláda-banán rozhodně ujedou víc a v pohodě, než když jim sebou zabalím kyselé zelí a čočkový salát. Proč z těch sacharidů vzniká kyselina a jaká? Tělo sacharidy potřebuje. Kolik sacharidů tedy mohu denně přijmout, abych neměl překyselený organismus? Nehrozí opačný extrém? Že budu mít organismus odkyselený? Příliš zásadité prostředí? Četl jsem, že je pak velké riziko vzniku močových kamenů. Divím se, že je tolik druhů diet na hubnutí, ale tak málo se mluví o vhodné skladbě stravy pro "správné" ph. Proč? Upozorňuji, že na papouškování na téma bílé jedy, maso apod. jsem silně alergický. Chci fakta.

Kyselina chlorovodíková v žaludku mi je jasná, kyselina močová ze živočišných bílkovin také. Kyselina mléčná ve svalech - to po pravdě slyším poprvé, že by vznikala stravou. Jaká kyselina se mi tedy v organismu vytvoří z "nevhodných" potravin? Píšete o kyselých tělních tekutinách. To by mělo být experimentálně ověřitelné i v domácích podmínkách. Stačí lakmusové papírky a sledovat si ph slin a potu.

Od: balzerka
Datum: 13.04.16 09:35

Na kole ty kalorie spálíte.U počítače sotva. Nic se nemá přehánět.Kdyz ta čokoláda je laciná, v podstatě palmovej tuk, tak tu raděj ne. Co určitě, často pít. Obyčejnou vodu..

Ohodnoceno: 0x
 
Od: honzik
Datum: 13.04.16 12:41

bohužel jsem se zatím nic kloudného nedozvěděl. Opravdu si myslíte, že mozek jede na vodu, minerály a vitamíny? A opravdu je palmovej tuk pro tělo tak škodlivý? Záleží tedy na i na výdeji, pro ph vnitřního prostředí? Když 2 budou jíst stejně a jeden bude celý den sedět a druhý bude aktivní sportovec, oba budou mít stejné ph vnitřního prostředí?

Od: balzerka
Datum: 14.04.16 11:57

Mozek potřebuje pro svou činnost tuky a minerály, to především. V játrech se složitými reakcemi vytvoří ty správné formy.Krví se přemísťují. Jsme složitý organismus, jedny buňky odumíraj, tělo je likviduje a nahrazuje jinými. Materiál z nich si bere na tvorbu nových. Tohle non stop. Pozor, každý jsme geneticky jiný. Máme různé spalování. Přesto jsme naštelováni na stálé hodnoty látek v těle. Tomu se říká homeostáza. Takže velká dávka např. C vitaminu donutí tělo, aby hosrazilo, vyloučilo na danou hladinu. Zatížíme nakrátko ledviny, tělo si při nedostatku trochu využije, ale většina Céčka jde močí ven. K palmovému tuku. Opravdu je to lepidlo na střevní klky.Uvádí se, že tuhé tuky rostlinné ne a tekuté ano.. Pro nás jsou přirozené tuky z lisovaných semen, tekuté, z oliv, kokosu, dýńový, lněný. Pozn. palmový není kokosový! Ke smažení sádlo n. řepkový olej/ nepřepálí se tak rychle jako třeba slunečnicový/. Husí sádlo také vhodné! Sádlo vůbec je na tom líp, jak máslo. Má 3x mín cholesterolu. Ale zas kalorií více... Je toho moc, to je na několik přednášek.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.04.16 16:32
avatar

Je to úsměvné,sbírat tyto informace,získané spíše z reklam.Je pravda,že pH vnitřních tekutin se pohYbuje v určitých mezích,je pravda,že překyselení organizmu je u někteých lidí neřešitelným problémem,ale pomoci nemohou ani lékaři.Ti mnohdy neznají všechny příčiny,protože tito lidé je navštěvují sporadicky.Spíše se obrátí k různým babským radám.Nebo léčitelům.

Já osobně jsem toho názoru,že úpravu tohoto problému je potřeba hledat v příjmu látek,zvaných "Pufry".Jsou to slabé kyseliny,nebo alkalie,které upraví pH tělních tekutin.Jedna z nich je kyselina uhličitá,obsažená v nápojích.Je tu i to naše pivečko.Sifon.a také sycené minerálky.Nakonec i Coca cola,ta zase obsahuje kyselinu fosforečnou.Ovšem tato kyselina přebytkem fosforu také neprospívá organizmu.Myslím si,i přesto,že trvají výhrady pro pití sycených vod,že je to pravě to,co překyselení sníží.

JABRAKA

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 13.04.16 01:52
avatar

Dle mého názoru, mají nápoje sycené CO2 naopak sklon organismus překyselovat. To, že v nich je trošku kyseliny uhličité to nezachrání.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.04.16 18:51
avatar

Tož já nevím, ale tělo si snad samo reguluje kyselost a zásaditost, ne? Jak by bez toho mohlo fungovat? Mně to přijde, jako názory nějakých výživových specialistů, kteří by taky rádi byli z něčeho živi... a tak lidi zásobují tou detoxikací a překyselením organismu.


doplněno 12.04.16 21:42:

Pro Balzerka: A to jste vyčetla odkud, že si to pak tělo bere ze zubů a kostí? Na internetu?

Ohodnoceno: 1x
 
Od: balzerka
Datum: 12.04.16 21:28

Pro Eulálii: Ano reguluje, za cenu, že využívá minerálů z kostí a zubů.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.04.16 19:01
avatar

je to skutečně módní a pokud nemáte problémy jako např. pálení žáhy, tak se tím nezabývej Je fakt, že člověk že zdravější je jíst co nejméně mouky cukrů kvůli celkovémui stavu. Jezte co vám chutná a nedělá zle.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 12.04.16 23:24
avatar

K odkyselení organismu je skvělý Teppervain. Najdete na internetu, buď si ho necháte udělat v lékárně, nebo ho objednáte ve Fichemě, nebo si seženete ingredience a uděláte si ho sám, jako já.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 13.04.16 09:38

Nebo knížky Hany Synkové.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pb®
Datum: 13.04.16 12:04

O co se jedná? Google zná jen osoby pod takovým jménem, nikoliv léčivo.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 13.04.16 15:36
Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 13.04.16 23:21

Kurt Tepperwein. To je autor řady bestselerů o práci na sobě ,léčitel, psycholog, vede úspěšně sportovce a manažery . To po něm asi pojmenovali skupinu přípravků , tak jako u nás Jonášovy kapky, Grešíkovy čaje../?/ Známá je knížka : Nemoci vyčtené z tváře nebo Pryč se vším, co nám brání ve štěstí .Mně se to moc dobře nečetlo. Je to takový americký, silný slova..

Ohodnoceno: 0x
 

 

Od: mp
Datum: 14.04.16 00:30

Stejně si myslím, že nejlepší heslo pro každého, který má nějaký problém, je: VÍRA TVÁ TĚ UZDRAVÍ. Když něčemu věříte, podle mě máte na půl vyhráno. A můžete věřit i tomu překyselení - což třeba já považuji za blbost. Zase třeba věřím dr. Hnízdilovi, a on zase dostal cenu Bludný balvan. Takže se v tom světě vyznejte. samozřejmě jasný důkaz je doba přežití. Ale tyto problémy dnes řeší obyčejně mladí lidé a důkazy tím pádem přijdou v lepším případě až za několik desetiletí, a to už budou zase jiné problémy.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 14.04.16 06:31
avatar

Zdravím, jeden bývalý přítel se o tuto problematiku zajímal už před 10 lety, kdy to nebylo tak v módě. Proč určité potraviny způsobují překyselení, tedy změnu ph v žaludku a těle celkově, to jistě vygůglíte, nejsem odborník, takže do toho nebudu laicky kecat. Vím však, že bývalý řešil překyselení lžičkou jedlé sody denně A neměl žádné problémy, s trávením, bolestmi břicha, pálením žáhy apod. Ph těla si testoval na lakmusových papírcích z lékarny a je fakt, že po měsíčním užívání sody ph poměrně pokleslo.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pb®
Datum: 14.04.16 08:41

Já bych si dala na to odkyselování pozor. Před Vánoci jsem si měřila pH moči, ne lakmusovým papírkem, ale na pořádném pH metru. A naměřila jsem pH 6, tedy dle rad odkyselovačů něco příšerného, dle lékařů v normě. Nyní mám z rozboru od lékaře naměřeno pH 7, tedy odkyselovači by zajásali, ovšem mám i oxalátové kameny přítomné v moči:(. Nejspíš z toho, že jsem od zhruba začátku roku začala užívat vysoké (7,5g/den) dávky vitamínu C ve formě askorbanu sodného, později vápenatého a také vit.D, ten jsem jedla už dříve. A co se píše na netu? Že vysoké dávky vit.C a vit.D zbůsobují výskyt oxalátových kamenů v moči.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 14.04.16 13:13

Ještě k tématu. Když ten jeden sedí , nespaluje tukové zásoby a tloustne , tak se neokysličí, neprokrví, tak by měl být samozřejmě "kyselejší", než onen cyklista. Ale pokud cyklista ujede náročnou etapu,hlavně u výkonů na kyslíkový dluh, tak potom metabolity z těla musí dostat, aby nebyl zakyselený ve svalech.Proto vyježdění, vyklusání příp. masáž a dostatečné pití, aby se kyselina mléčná vyplavila ze svalů a močí ven. A k té rakovině. Nezanesený organismus, nezakyselený samozřejmě odolává podstatně líp. Jenže jsou tu ještě 2 faktory: genetické předpoklady a stres. S genama nehneme, jen jim můžeme pomáhat životním stylem, stravou, Je známo, že psychika je hodně výrazný činitel při výskytu rakoviny. Jedna onkoložka v Tv řekla , psychosomatika funguje, až byste se divili. / posyché =duše, soma =tělo/. Lidé v dlouhodobém stresu jsou rakovinou daleko víc ohroženi.


doplněno 14.04.16 13:44:

Překlep , psyché.

K bílé mouce. Dodá maximálně energii, minerálů a B vitaminu mizivě.. Její problém je, že dost zalepuje střevo. Na jednom milimetru čtverečním ten. střeva, kde se vstřebávají živiny, je takových klků víc, třeba deset. Je to jako samet, aby vstřebávací plocha byla co největší. Polejte samet vodou a posypte jemnou moukou, co to udělá.Slepí ten kožíšek a zabrání, aby dobře vstřebával. Naštěstí je to velká plocha a"kartáčuje" ho vláknina z jiných potravin, ale proč střevo, základní orgán imunity, namáhat. Mlýny dříve mlely jinak, než ne tak jemně , jako tyhle elektrické a obilí mělo víc minerálů a míň nežádoucích látek. Jak se začlo průmyslově hnojit, v půdě se hromadí po letech nežádoucí látky z laciných hnojiv a ty žádoucí ubývají.

Jen se nestresujte, že nejíte úplně vzorně. Tělo umí srovnávat. Víte, jak je to s tím stresem. Ten taky zakyseluje, protože provokuje tvorbu látek, které se vyplaví do krve, ovlivní negativně činnost orgánů... Na to kolo třeba vezměte ještě banán. Já si navařím do zásoby kaši z jáhlových a ovesných vloček s pohankovou krupicí 1:1:1, přidám lžíci skořice, nalámu oříšky, rozinky a brusinky, zamíchám do toho rýžové mléko. Krabičky mám v lednici a beru si je na cestu. Ztuhne to, takže se to nevyleje a je to nabité vším, co potřebuji. Jednu po plavání, druhou do hor...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.