Nejste přihlášen/a.
Včera byla odvysílaná reportáž v TV. NOVA, jak lidi přímo před zraky policistů přechází na vlakovém nádraží přes koleje i okolo kolejí po blátivé pěšině. Odůvodnění bylo většinou bolej mne nohy to celé obcházet. Nebylo jim to nic platné a všichni dostali dosti vysoké pokuty. Myslím si, že přecházet koleje je velký hazard se životem, ale co dělat když lidi si cestu často zkracují a nerespektují výstražná upozornění a značení. Domnívám se, že by asi bylo řešením jim tam zabudovat buď podchod nebo nějaký můstek. Pokuty lidi nic asi nedonutí respektovat určitá pravidla? díky
Dokonce jsem slyšel i takový názor, že přímo na vlakovém nádraží přijíždějící nebo odjíždějící vlaky se pomalu rozjíždí a před sebe vídí, nebo už májí téměř při dojezdu zabržděno a ta malá nepatrná rychlost by se dala ještě ubrzdit v případě vniknutí do kolejiště.
Dokonce jsem slyšel i takový názor, že přímo na vlakovém nádraží přijíždějící nebo odjíždějící vlaky se pomalu rozjíždí a před sebe vídí, nebo už májí téměř při dojezdu zabržděno a ta malá nepatrná rychlost by se dala ještě ubrzdit v případě vniknutí do kolejiště.
Dobře si vzpomínám jak po r.89, Havel hřímal, jak skončil státní paternalisnus, jak přijde doba kdy každý bude mít osobní odpovědnost, jak se každý bude muset starat o sebe. Nic z toho neplatí. Proč bych nemohl přejít koleje? Je to na moji zodpovědnost a na mé riziko. Jakým právem mně stát omezuje v tak jednoduché činnosti, jako je přejítí kolejí? Notabene, jestliže jsem je přešel, a nic se mi nestalo, tak to asi umím, a nevím, proč se do mně montuje nějakej bl.ec v uniformě, kterej se na koleje bojí. To samé platí pro redaktory z TV. Nejhorší je smrt z vyděšení. A vy kdo tuhle buzeraci schvalujete, tak po těch kolejích nechoďtě. Ubude úrazů. Každý ať dělá co umí, a když to neumí, ať si nese následky. Buzerací to nikdo nesrovná. A zrovna ty včerejší záběry z Jablonce může odsuzovat jen ten, kdo nezná místní situaci. V jablonci nejezdí bez zastavení pendolino 200km/hod. Ale courák, který když se rozvášní, považte, jede i 60km/hod. Ale to by nesměl na tom nádraží zastavovat. A teď suďte.
Buď budem hrdí, svéprávní občané téhle země, nebo budem póvl se skloněnou hlavou, kterého může každý za cokoliv pokutovat. Už by jste měli zvednout hlavu a nenechat ssebou vláčet jak s hadrem. protože zrovna tohleto je o tom.
Proč bych nemohl střílet v davu lidí. Je to na moji zodpovědnost a na mé riziko. Jakým právem mně stát omezuje v tak jednoduché činnosti, jako je střílení? Notabene, jestliže jsem vystřelil, a nikomu se nic nestalo, tak to asi umím, a nevím, proč se do mně montuje nějakej bl.ec v uniformě, kterej se střílet bojí ...
Vy si opravdu myslíte, že ty přísné zkoušky, a zákazy, zabrání zranění lidí? Žádný zákaz nikdy nic nevyřešil. Všechny tyhle předpisy o zacházení se zbraněma, všechny ty evidence atd, jsou tady nikoliv kvůli lidem, ale proto, že vlády celého světa se bojí samy o sebe. Bojí se lidí, kteří vlastní zbraň, protože je to nebezpečí hlavně pro ně. A proto o nich chtějí mít přehled.
No, nezlobte se, ale srovnávat přecházení kolenjí, se střílením v davu, je opravdu úplně mimo. Lepší srovnání vás nenapadlo?
Mohl by mi někdo vlastní úvahou říci, kolik procent těch mrtvých na železnici nejsou sebevrazi, a za druhé. kolik procent těch mrtvých, kteří nejsou sebevrahy, tedy nešťastné náhody, je to z celkového počtu lidí, kteří denně chodí po kolejích. Nula nula nic. Sem tam někdo.
Kvůli několika pitomcům nás buou pokutovat měšťáci, místo aby hledali zloděje. Když nám vykradli stánek, tak samozřejmě nikdo nic neviděl neslyšel, kamera se samozřejmě v tu chvíli koukala jinam. Ať honěj skutečný padouchy, a ne obyčejné lidi. Poslední přejetej na týhle trati? No to už je hodně dlouho. Tak dlouho, že už si ani nevzpomínám. A přímo na nádraží? Nikdo nepamatuje, že by se tu něco stalo. A to tam chodí denně přes koleje stovky lidí.
Kdyby tu TV reportáž natočili někde na trase Pendolina, tak bych ji možná mohl brát vážně. Ale tady? V Jablonci? K smíchu. Vlak jednou za 40 min. courák, kterému trvá ujet 12km 20min, to je průměrná rychlost 36km hod. Šílená rychlost, cestující omdlévají, diváci nestačí uskakovat. Je to k smíchu, Ono by to chtělo kapánek toho normálního, selského rozumu. Nevěřit všemu, co do vás nalévají média a přemýšlet u toho.
A když o tom tak přemýšlím, tak kdo byl iniciátorem téhle akce na nádraží? TV nebo MP? MP udělalo AKCI a pozvalo si TV aby SE vidělo, jací jsou pašáci, nebo si TV objednala měšťáky, aby jim tam sehráli divadýlko pro kamery?
Na přejezdech zemřelo 32 lidí. Za rok. Kolik z nich nebyli sebevrazi? Kolik asi lidí přešlo za ten rok koleje? Sto tisíc? Milion? Deset milionů? Kdo ví? Kolik z toho je to asi v procentech mrtvých? Kolik úsilí se asi musí vynaložit na hlídání a pokutování toho sto tisíc až milionů lidí ročně, aby nebylo těch 32 mrtvých? Je to efektivní? Není. Protože blba, který neumí přejít koleje, za ruku nikdy nechytí. To by byla při tom počtu tak velká náhoda, že je to téměř vyloučeno. A taky ho není škoda. Alespoň nezplodí dalšího blba. Co s takovým...
Proboha, proč se náš život musí řídit podle nesvéprávných lidí, kteří lezou tam, kam nemají. Proč na ně máme doplácet stale my? Vždyť nás, kteří umíme, a chováme se tak, aby jsme přežili, je většina? Tak proč? Je to klasický Darwinův výběr. Nebo snad někdo z vás, moralistů, když jdete na houby do lesa a musíte přejít trať, snad hledáte chráněný přejezd. Nevěřím, že tomu tak je. Přejdete na své riziko ty koleje. A nesmíte. Ale spoléháte na sebe, na svůj úsudek. Jaký je rozdíl, mezi tím lesem a tím nádražím? Žádný.
Co je lepší? Výchova od mala, ve smyslu odpovědnosti za sebe, seznámení s nebezpečím a svoboda pohybu, nebo ploty a ty spousty, drahých, složitých, pro nás normální zbytečných, opatření? Co je lepší.
jj, jsem pro větší svobodu a odpovědnost za svoje rozhodnutí. Na kolejích se blbec před vlezením na koleje nepřesvědčí že nejede vlak - úředník vydá zákaz přecházení kolejí a policajt chytá provonilce. Na rovné silnici v dešti magor jede 150, zaplave, nezvládne auto a rozstřelí se o strom - úředník tam dá omezení rychlosti na 50 a přidá plnou čáru, policajt chytá provonilce.
Oboje nejsou kecy ale realita tady v okolí - zákaz vstupu na koleje máme a ty plné čáry + nesmyslné omezení rychlosti taky :/ Pak jeden jede naprosto bezpečně a přitom je zločinec, předjet traktor nebo čistící vůztaky legálně nelze.
Stát má zajistit základní bezpečnost a podmínky k životu, ale zbytek má nechat na lidech. Ne dělat z lidí poslušné ovce bez rozumu, neschopné samostatně žít...
známá věc je, že řetěz mravy nenapraví. Postavení mostu přes koleje bývá velký problém, protože musíte dodržovat jízdní profil. Jízdní profil je pěkné slovo, že? Neznamená nic jiného, než že mezi mostem a lokomotivou musí zůstat volná mezera. Nevím sice přesně kolik to je, ale pár metrů určitě. No a jestli je trať elektrifikovaná, pak je to ještě víc, než pár metrů. Most pak technicky vychází dost vysoko a lidi po něm stejně nebudou chodit. Podkopání kolejí pro podchod je problém ještě větší, protože se dělá za provozu a podchod se nesmí zbortit.
Ceny za obě takové stavební úpravy jedou v milionech. Si myslím, že jediná možnost jak zabránit lidem chodit po kolejích je bytelný plot s ostnatým drátem nahoře. Na mašinfíru a na jeho brzdy raději nespoléhejte.
Právě včera psali v deníku o propojení vlakového nádraží na sídliště Dukla v Pardubicích. Podchod by byl velice drahý, dražší, než nadchod. A byl by problém, hlavně v nočních hodinách, v něm udržet bezpečnost. Tak prý bude lávka. Jenže - nahoru i následně dolů vede celá řada schodů. Koho bolí nohy, či spěchá, určitě nepoleze nahoru a dolů, ale stejně půjde přes koleje. A co kočárek? Nebo invalidní vozík? Na tyto lidi se nějak nemyslelo. V Pardubicích to asi zneužít nepůjde, je to velmi široké nádraží a hodně kolejí, ale ze zkušenosti vím, že třeba v Čáslavi, kde je na nádraží nadchod, ho stejně používá jen část lidí. My hlavně proto, abychom se podívali na stojící rychlík shora.
Na dovolené v Itálii mě přejkvapila jedna věc. Kolem kolejí je z obou stran postavený plot. Většinou z pletiva, stejně, jako kolem dálnic, občas, ve městě, i betonový. Mimo přejezd se prostě člověk na koleje nedostane. Já vím, stálo by to hodně, ale určitě by to k něčemu bylo dobré. V té Itálii /nádraží v Latissaně, ve směru na Terst i na Benátky/ jsem s úžasem konstatovala, že plot je v pořádku, nepovalený, natřený, bez děr. U nás by určitě byl už druhý den ve sběrném dvoře. Jaga.
V mnoha případech je viníkem v první řadě architekt nebo projektant, který "vymyslel" nesmyslné přístupové cesty.
Kdo přechází přes koleje, ten obvykle nikoho neohrožuje, jen sám sebe. A ochraňovat lidi samy před sebou je většinou zbytečná práce.
Na silnicích zahyne ročně určitě víc chodců než na tratích. A dělá někdo oplocené chodníky a drakonické pokuty?
Ahoj.
Tak třeba v Liberci na vlakovém nádraží bývala dlouho taková bytelná 2 metrová lávka přes všechny koleje. Aby se na ni cestující dostal, musel vejít do příjezdového podchodu, vyjít před halu a zajít za roh asi 60 metrů. Vhodil jsem tam tudy 3 roky. Taky jsem párkrát přehopsal půlku kolejí ze 4tého nástupiště do míst, kam vedla ta lávka. Pár lidí tam i Osožáci lapili. Co to stálo nevím. Já měl štěstí, že mě nic nepřejelo a ani nikdo nechytil. Po převratu ji rozebrali a několik let tam vůbec nebyla. Asi loni ten příjezdový tunel prokopali, spíš otevřeli i na druhou stranu nádraží a tak se tam dá chodit normálně.Ještě jsem ho neprubnul.
Když jezdila pára, tak to parádně zafunělo pod nohama z jejích komínů. To bylo jak dech pekla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.