Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění domácnosti, revize elektriky

Od: qeedon odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

chci si založit pojištění domácnosti proti vyhoření a vykradení, zatopení atd.

Je potřeba si nechat i udělat revizi na elektriku před uzavřením pojistky či později?

Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

2x

Dobrá otázka. Tady je vidět to nepochopení systému pojišťovnictví. Situace je taková: každá pojišťovna Vám ráda pojistí všechno. A nic vlastně nechce. A Vy si ještě myslíte, že je to dobře. Ale bohužel Vám zamlčí, že na všechno dneska jsou předpisy a nařízení, které se musí dodržovat. Takže obyčejně to vypadá tak, že uzavřete pojistku, cítíte se velice bezpečně (někdy i celý život, protože pojistka je založena na tom, že se pojistná událost nestane 90 až 99,99 procentům lidí - jinak by to ani nemělo smysl). Až do té doby, kdy se něco stane. Pak se teprve dozvíte, co jste měli všechno splnit, aby bylo pojistné plnění. Svět chce být klamán.

doplněno 21.04.16 21:36:

Jinak znám pár lidí, kteří systém pojišťovnictví pochopili velice dokonale, ale to předpokládá mít uvnitř pojišťovny své lidi, a to každý nemá.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Nevím, jak to mají ostatní pojišťovny teď, ale Česká to ode mne před lety nechtěla ani na byt a ani na barák. Po telefonu by se asi daly získat základní informace o podmínkách jednotlivých pojišťoven. Možností je asi dost, jak se k nim dostat.

zakus*
hodnocení

0x

Při uzavření to pravděpodobně chtít nebudou. Na 1000% budou chtít platnou revizi (platnost 5 let) v případě pojistné události.

vilik*
hodnocení

0x
ČP nechce skoro nic, ale při šetření před výplatou pojistného by mohla poukázat na zanedbaný/nevyhovující stav. Taky by zkoumala zabezpečení. Nebo platnou revizi, nejen elektřiny. Stejně jako ostatní pojišťovny.
Tím chci říct, že záleží na konkrétním stavu při škodné události, ne před ní.
A konkrétní požadované údaje při podpisu, třeba typ dveří, doložíte dle podmínek vybrané pojišťovny. Při zadání cenové nabídky si je vyžádejte.

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím,že bez revize ani domácnost nepřipojí k síti.

JB

Při pojišťování domácnosti se nezkoumá jestli na elektroinstalaci v bytě nebo v domě je platná revize. Revizi domácnosti neznám.

hodnocení

0x

Není třeba žádnou revizi.

v případě plnění se pojištovna bude chovat hospodárně, a bude hledat jak platit co nejméně, přesně tak, jako každý z nás.

hodnocení

0x

Měnila jsem pojistku od ČP minulý týden a nechtěli to.

qeedon
hodnocení

Dobře děkuji,

tu revizi elektriky bych stejně chtěl nechat udělat na bytě, nevíte kolik tak stojí?

Děkuji

Já platím jak kdy, 500 až 1000Kč.

doplněno 14.04.16 06:40:

geeom, já za 65 metrů dal 500Kč.

doplněno 14.04.16 21:36:

Sice pravidelný revizák, ale sazba stejná na více revizí.

qeedon
hodnocení

Díky za info, nikdo jiný zatím nenapsal kolik to stojí.

Vy jste to měl po známosti nebo je to normální cena?

Děkuji

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Revize při znovuzapojení elektroměru do 5ti let po jeho sejmutí stojí 500 Kč. To nechtějí dělat tu velkou celodomovní. Na kolik by přišla tahle, nevím. Pokusím se to zítra poptat.

qeedon
hodnocení

Dobrý večer,

nevíte již náhodou někdo kolik by stála taková revize bytu 70m2?

Děkuji

zakus*

500 - 1500, ideálně poptat přímo v místě kvůli cesťáku.

qeedon
hodnocení

Dobře, díky

gago
hodnocení

0x
Dobrý den, také uvažuji, že si nechám pojistit byt.Revize elektroinstalace v bytě 2+1 vyjde cca 1500,-Kč a měla by mít platnost 5let.Můj známý, rodinný pojišťovák mě sice ujišťuje, že v případě pojistné události (třeba požár od zásuvky) pojišťovna žádné potvrzení o revizi požadovat nebude,ale nevím proč,ale nějak mu nevěřím.Také si myslím, že první o co se bude pojišťovna zajímat,bude zda existuje nějaké platné potvrzení o revizi.A pokud potvrzení nebude,tak se pojišťovna bude velmi zdráhat, aby vyplatila nějaké plnění. Třeba vyplatí,ale jen nějakou menší částku, která nepokryje případné opravy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]