Nejste přihlášen/a.
Dobry Den,
Otec ma ceasto hemeroidy, je mozne ze je to dedicne?
Chtel bych se septet,drive je to asi tak 4-5 let jsem mel hemeroidy,Po nasledne navsteve doktora jsem dostal cipek a cipky ktere jsem musel dobrat.
Ted jsem v Anglii A zase jsem spozoroval krev na toaletnim papire, Ve stolici neni krev. Bricho me neboli,trosku me svedi ritni otvor.
Cvicim,neziji sedavy zivot. Moje zivotosprava je spravna,chci se zeptat kdyz se stanu veganem zlepsi se mi streva,tedy tyto problemy?
Dekuji za odpoved,nechci panikarit zbytecne ale ani nic zanedbat,dekuji
Co moho delat aby se to nevracelo a vyvaroval sem se tomu znovu,,
porad te mi ,dekuji.
Novotny Ladislav
Zdravím, dědičné to není, je to nejen stravou atd., ale taky - což jsem se dozvěděla už nevím odkud - třeba postavení našich wc. Jsou dost nízko, takže celý trakt vyvíjí obrovský tlak na konečník, kde potom praskne nebo se zbytní žilka a je vymalováno. Přitom přirozená poloha - a údajně nejzdravější pro vyprazdňování - je tzv. turecký záchod, tedy v podřepu se zadkem k zemi. Tam pracuje přirozený sklon střev i gravitace, kdežto v sedě jen tlačíme a tlačíme a nic. Prý stačí si jen dát pod nohy stoličku a hned se poloha a tlak změní.
Co se týče kolonoskopie, super, byla jsem na ní asi před 14 dny a bez potíží. Vnitřní hemeroidy mám, ale doktorka říkala, že je to dnes běžné, ať s tím vůbec nic nedělám, že prý většinou odezní.
Veganství rozhodně nepomůže. Já se s nimi potýkám celá léta, snazm se jíst zdravě, alestačí jedna problematická stolice a dojde k poškození a je tam krev. Může to být opravdu jen toto. Ale rozhodně být vámi bych nezanedbala vyšetření kolonoskopie. Můj manžel nikdy na hemerodiy netrpěl, jednou se nam papíru objevila krev, donutila jsem ho na ni jít a zjistili mu rakovinu tlustého střeva a přišla jsem o něj. Muži na to trpí opravdu hodně.
Dobrý den,
zkuste hodně pít a sežeňte si nějakou vlákninu,například něco jako je http://vlaknina.cz/
také pokud možno moc neseďte,spíš choďte. Sprchujte si denně konečník teplou vodou, né horkou.
Kdo píše,že to není dědičné tak nepíše pravdu.Nejlépe si zajít k lékaři/chirurg/ který už bude vědět .
Zwiki, není ta dědičnost myšlená spíš tak, že někdo zdědí problémy s cévami, křečovými žilami, střevy (kolitidy, crohn) apod? To se pak může odrazit i na tvorbě hemoroidů.
Při hemeroidech - upravit stravu, aby nebyla zácpa, mytí konečníku po stolici, pozor na zapaření, ostrá semínka dráždí, až vyvolávají bolest, nedoporučuje se dlouhé a časté sedění, lékař zakazuje jízdu na kole - prý je to to nejhorší! Léčit sedacími koupelemi v dubové kůře, prodávají se masti, možnost odstranění chirurg. cestou, laserem, podvázáním - dle typu, umístění a velikosti hemeroidů.
Hemoroidy, to je cévní záležitost, něco jako křečové žíly a ty jsou dědičné. Všichni vám už napsali. Já si myslím, že všichni mají pravdu. Požádejte rodinu o zaslání čípků a mastičky. Měla by být volně dostupná v lékárně. Bublinková obálka v papírnictví nebo na poště. Nebudete se zbytečně trápit, než najdete konečné řešení, jakým bývá poměrně snadná a rychlá operace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.