Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Měl jsem koupené 3 lístky na koncert, na který jsme nakonec bohužel nemohli jet. Cena jednoho lístku byla 790Kč. Aby jsme zbytečně nepřišli o peníze, nabídnul jsem lístky přes sociální síť za 1950Kč, tedy 650Kč za kus. Vstupenky byly eticket, tedy přišel pouze mail, který si každý sám vytiskne.
Zájem byl poměrně velký, nicméně jsem si vybral asi toho nejhoršího Poslal jsem kupujícímu číslo účtu, na který má převést peníze a s prosbou, aby mi zaslal screen z historie o posláni peněz (aby jsme nemuseli čekat než peníze dorazí). Nebyl žádný problém, screen zaslal, já poděkoval a obratem odeslal mail se vstupenkama.
Bohužel jak jsem se později dozvěděl, platba jde do nějaké doby stornovat. Už to budou pomalu 2 týdny a peníze nikde, tedy s semnou zametl.
Nejde ani tak o ty peníze, ikdyž to není zrovna nejméně, ale o princip a rád bych, aby todle nikomu jen tak neprošlo.
Má otázka zní, zda se dá na takového člověka podat trestní oznámení a co bych pro to měl udělat.
Jediné co mám, je komunikace z facebooku.
Děkuji za odpověď, přeji pěkný den.
Ale můžeš, jistě že jo. Krom toho takových podvedených může být více a možná dotyčný už nějaký vroubek má, a tady tím si podepsal ortel. Vytiskni veskerou komunikaci, a odeber se na policii.
No a nebo nejprve zkus dotyčnému napsat, že jo. Třeba je problém jinde. A zároveň ho upozorni, že máš jeho číslo účtu, tedy je dohledatelný a s veškerou emailovou, facebookovou komunikací se obracíš na policii ČR.
Za podání oznámení se ještě neplatí, tak se toho neboj. Lepší zkusit jestli to půjde, než to rovnou házet do koše.
jj, tady názorně vidíte, co se nedělá. Nejste první, ani poslední. Mě podobná věc stála 8500,-, taky byly pryč, nedobytně a nenávratně.
Proto vám radím : Zatněte zuby, peníze odepište a hlavně si tuto událost dobře zapamatujte. Vyšel jste z ní ještě lacino.
Jasný no, tak ja už to bral tak, že není co ztratit, kdybych se je nepokusil prodat, tak o to taky přijdu. Každopádně bych byl spokojenější bez peněz a s pocitem, že z toho ma ten ... aspoň nějaké nepříjemnosti
"Do 5ti tisíc se u nás normálně krást můžě!" Není to trestný čin, kterým by se kdokoliv zabýval, odkáží Vás na Občanskoprávní řízení, kde zaplatíte skoro tolik, co stály vstupenky a ještě z něj nic nedostanete. Takhle si našimi skvělými zákony vychováváme další podvodníky a zloděje, aby nám náhodou nevymřeli...
ta věta, že jsi se dozvěděl, že jde platba stornovat má nějaké rozvinutí? Víš, že platba byla stornována? Třeba ji ani neposlal. Vyrobit screenshot je směšně jednoduché (a nemyslím tím teď ani tu jednodduší variantu s grafickým editorem, ale že si prostě zadá jinou platbu někam jinam a prostě si jen v konzoli prohlížeči změní text stránky, případně může mít už ty screenshoty předpřipravené. )
Nene, nevím zda byla stornována. A samozřejmě vím, že by se dal screen celkem jednoduše předělat, ale jinak to prostě moc nešlo. Nejlepší by bylo, počkat než platba dorazí, ale jelokož jsme "obchod" uzavřeli v pátek den před konáním akce, tak nebylo na výběr, jediné jednoduché co mě napadlo byl ten screen, nechtěl jsem vymýšlet moc kravin, abych ho jeste neodradil a lístky mohl rovnou vyhodit kromě toho působil jako normální člověk, který se na akci těší a bude rád, že na tom i něco ušetří
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.