Nejste přihlášen/a.
Nevim jak bych začal. Ale začlo to asi před půl rokem. No cítím se nějak zle. Jako psychicky, jsem úplně na nic. Nedokážu se moc soustředit a tak už mi vychazejí 4 pětkyjsem v prváku na gymplu a nějak nemám sílu s tím bojovat. Rodiče na mě pořád křičí kvůli tomu a já pak dost často brečim nebo utíkám pryč. Včera jsme se s tátou strašně pohádali tak moc že i no násilně. Prostě mě tak nějak chtěl praštit tak sem uhnul tak jsem se bouchnul o stůl. Pak jsem tak nějak brečel a on na mě zase křičel že nemám důvod a takový ty kecy. No a hlavně ty hádky jsou kvůli škole a kvůli tomu že jsem nechodil na tréninky, protože mě to nebaví.Taky mi přijde že mě nikdo fakt nikdo už nemá rád.A jsem takovej hrozně napjatej no a před 14 dny jsem se poprvé řezal nějakým špendlíkem, pak nůžkama a nakonec i nožem aa teĎ s tím nejak nemůžu přestat. Jsem fakt totálně mimo, protože nemůžu už ani chodit do školy já z tý postele nevstanu no a zase večer neusnu, třeba usnu jen na chvilku ale budim se strašně brzo a jen koukám do stropu a přemejšlím i nad tím,že bych se zabil. Ale taky nadtim že bych vyhledal pomoc ale bojim se že když se svěřim nějakýmu odborníkovi tak mě pošlou do léčebny a to bych nechtěl. Mě by jen stačilo kdybych věděl že mě má někdo rád a třeba bych si o tom mpopovídat. Všechno je mi to strašně líto. Chtěl bych abych se přestal řezat ale nevím jak, ono je to na jednu stranu bolestivý ale nadruhou stranu mě to uklidňuje a cítím se líp ale jen chvilku je to jak závislost.
Co mám dělat?
A rodiče ti nějak nepomohou, abys ty pětky neměl? Třeba doučování apod. Tvůj problém bohužel vypovídá o divných vztazích mezi tebou a rodiči... Pokud tě nebaví trénink, unavuje tě to, proč to rodičům nepovíš? Máš-li problémy ve škole, lze to řešit dříve, než ti budou na vysvědčení vycházet pětky. To u vás doma opravdu není nikdo, kdo by tě vyslechl? A co třeba babička, děda?
Za těchto okolností, tedy nikými nemilován, se ani nedivím, že se řežeš. Jestli nechce dopadnout zle, hlavně tedy co se psychiky týká, je třeba to začít řešit. Což tedy chceš. Sebepoškozování a s tím spojené psychické problémy řeší psychiatři. V tvém případě by se jednalo o dětského psychiatra. Doporučení od dětského lékaře k němu netřeba, jen si nejsem jistá, jestli není nutný doprovod zákonného zástupce, tedy rodiče. To víš, že by bylo nejlepší, kdyby ses mohl doma svěřit a svoji situace řešit společně s rodiči. Já být tebou zavolám do ordinace dětského psychiatra v blízkosti svého bydliště a po telefonu se s ním domluviš, co a jak.
Navštiv svého praktického lékaře a podebatuj s ním - případně tě pošle k odborníkovi - psychoušovi. Bez doprovodu rodičů - ti nejsou potřeba.
Na poradně se nedá pořádně všechno zohlednit - to dokáže jen přímou komunikací lékař odborník.
Pokud nechceš skončit s kulkou v hlavě nebo někde rozpláclý pod autem,tak okamžitě navštiv psychiatra !
Tohle není legrace.Ty ten tlak nezvládáš a proto se mozek brání tím,že dává impulzy k sebepoškozování.Bylo by záhodnoi skončit nebo pozastavit studium.Nemáš na něj a rodiče to musí akceptovat.V klidu a rozumně jim to vysvětli.Popř.bys mohl přejít na lehčí školu nebo učiliště.
Zdravím. Dany, pokud nevíte jak a kde začít svůj problém řešit (k psychologovi se obáváte třeba hned jít) doporučuji se obrátit na Linku bezpečí. Můžete zavolat, napsat, můžete s nimi chatovat. Důležité je, že se Vám tam budou věnovat, máte si s kým promluvit a nasměrují Vás k tomu, co dál..Určitě se někomu svěřte, nezůstávejte na to sám a začněte problém řešit. Potřebné info najdete zde:
Ty máš zaděláno na malér. Příčiny své krize teď nestuduj. Koukej to hned řešit. Doma asi nemůžeš počítat s podporou. Né psychologovi, raději psychiatrovi. Tam by Tě měl poslat Tvůj obvoďní lékař. Vysyp mu všechno, jako nám tady. Pak teprve budeš řešit, jestli změnit školu nebo opakovat, jak s treninky ap. Někde by pomohli prarodiče, děda, babička nebo teta. Nemáš v někom z nich oporu? Na škole bývá výchovný poradce, ten by Ti mohl dohodnout psychologa, má to v popisu práce. Popros ho o kontakt, že si nevíš rady a že už je to nad Tvé síly. A neboj, ti lidé jsou tu od toho. Ale jednej. Držím Ti palce! Ta linka bezpečí je nejlepší nápad.
Prosimtě, zajdi si k psychiatrovi. Nebo k tvýmu dětskýmu lékaři a všechno mu řekni. Třeba hned zítra- neodkládej to. On ti poradí. Bát se nějakých ústavů, je naprosto zbytečný- dneska už je to něco úplně jinýho (navíc si většina lidí dělá obrázek podle hororových seriálů a filmů...což je fakt mimo realitu). Beztak tě nikdo nikam posílat nebude. A i kdyby, není to lepší než se chtít zabít? To, co prožíváš, budou nejspíš deprese a s tim si sám neporadíš. Je hodně lidí, kteří to podcenili a nešli k lékaři hned, když měli a o to horší pak pro ně bylo se vrátit do normálního života.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.