Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď-pracovní úraz

Od: hrozinka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,ptám se za manžela ,v únoru -posledního dne přišel s tím,že dostal v práci výpověď z důvodu snižování stavu.

Dvouměsíční výpovědní doba+odstupné-tříměsíční.Ve čtvrtek před velikonoci se mu stal pracovní úraz s rukou,na další kontrolu jde až 20.4. a vypadá to,že už se do práce nevrátí a rád by hned přestoupil do nové.

Bezpečák mu řekl,že když je to pracovní úraz platí to pojišťovna-firma má pojistku.

Ůčetní zase říká,že pár dní vše platí firma a pak sociálka.

Manžel má obavy ,aby s ním firma nevyjebala-kdo co má platit?Ten úraz ,má vliv na odstupné- jeho víši?

Děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Já jsem přesvědčena, že ho nesmí propustit v pracovní neschoposti, znám případy, kdysi lidé takto produložovali výpověď.

hodnocení

0x
Firma ho pokud marodí nemůže propustit
Jinak já marodil 266 dní po tu dobu sem bral pouze nemocenskou a po skončení marodění mi ušlou mzdu a náklady na léčení doplatila pojištovna u který je zaměstnavatel povině pojištěn
Takže pokud mu uznaly pracovní úraz tak je třeba mít ofocen zápis s knihy úrazů,pokud je možnost výpověd svědka a veškerý zprávy z léčení
Pokud byly z léčením náké výdaje - pobyt v nemocnici,lázně,léky atd od všeho schovat účtenky vše bude pojištovna chtít dokladovat
Dále chtěli po mě papír ze sociálky kde bylo napsáno kolik mi za marodění vyplatili
A papír od účetního o mé průměrné mzdě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]