Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vidím to tak, že Vás otec na pohřbu omluví a rodině to vysvětlí. Děti jsou hodně malé, svěřit je cizímu nelze, tak to musí příbuzenstvo pochopit. Tu kytici se stuhou (a Vašim jménem) pošlete po otci, ale na pohřeb nepojedete. Zdravím!
doplněno 10.04.16 07:26:Nevím, zda to platí všeobecně, ale u nás je zvyk umístit kytici od vnoučat přímo na rakev.
Takže, může to být kytice se stuhou a nápisem např.: "Milované babičce od Jarky s rodinou." nebo " Milované babičce od Jarky, Pepíčka a Adélky."
doplněno 10.04.16 09:05:lidus - bude to tak. Tedy, ta kytice na rakev je od nejmladších členů rodiny. Ovšem, asi se dá předpokládat, že po obřadu bude i hostina a setkání příbuzenstva, tak by otec na "otočku" nejel (tazatelka by musela jet s ním a setrvat po celou dobu + děti). Asi by to bylo hodně náročné (zvláště u toho menšího děcka).
Jde to udělat snadno.
1. Pojedete i s dětmi a požádáte někoho aby děti před kostelem pohlídal, jde o 1h.
2. Uděláte to co vám radí Ben. U nás s tím rozdílem, že na rakev se dává kytka těch nejmladších, pravnoučata.
Dovolím si napsat to co vždy říkám já "na své mrtvé si vzpomenu kdy chci já a nemusím v mrazu běžet na hřbitov, nebo mrznout v kostele, jim nepomohu a já za nimi ještě nechci. Vůbec nemějte špatné svědomí, na babičku vzpomínejte doma, po otci pošlete kytku-podle mě je zbytečné kupovat kytici drahou, tomu mrtvému to nijak nepomůže ( kytice na rakev cca 2000,-), anthurie kytka krásná za 500,-.
Nechovejte se pokrytecky. Chcete se zúčastnit pohřbu proto, že jste měla babičku ráda a chcete jí prokázat poslední díky svou účastí, nebo Vám jde o to, aby příbuzenstvo nepomluvilo, že jste se rozloučení nezúčastnila?
Já bych se zúčastnila, pokud jsem měla zesnulého ráda a vážila si ho a nepitvala, co která tetka řekne.
Jaké máte možnosti: Pojedete s otcem, nemusíte proto nikde přestupovat, čekat na přípoj. Takže byste tam nemuseli být až tak dlouho. Ale pár hodin to dá, to je jasné, zvlášť, bude-li pak hostina..
1/ Určitě máte ve Vašem bydlišti, někde v sousedství, kamarádky, které jsou doma se svým mrnětem. Nepohlídala by některá z nich Vaše děti? Příště jí to zase oplatíte.
2/ Je možné si objednat paní z hlídací agentury. Bývají to děvčata zkušená, umějí jednat s dětmi. Jenže jsou lidé, kteří by si někoho cizího jen tak nepustili domů. I když jsou to ženy prověřené a slušné.
3/ Jde o příbuznou z Vaší strany. A co kdyby pomohla strana manžela? Ti asi vaší babičce na pohřeb nepojedou. Pohlídala by jeho maminka, na ni jsou jistě malí zvyklí. /kdyby chodila do práce jeden den dovolené kvůli vnoučatům ji nezabije/ Nebo třeba jeho sestra či švagrová, pokud je také je třeba doma s malým.
4/ Jak už psala Liduš, děti vzít s sebou a před obřadem by je někdo ze vzdálenějších příbuzných jistě pohlídal. Bude už hezky, mohli by být venku. Také jsem kdysi kamarádce vozila parkem kočárek s malým Vítkem, když se mezitím loučila v kostele se svým tatínkem.
Možností je plno. Ale pokud jste měla babičku ráda, měla byste se zúčastnit. Je to to poslední, co pro ni můžete udělat. Jaga.
hanny, každá situace se dá řešit a jak píše babajaga, máte dost možností, jak to s dětmi na tu cca 1hod udělat.Jistě jste svou babičku měla ráda, takže neúčast na jejím pohřbu by vás určitě mrzela. Obraťte se třeba na kamarádku, jestli by nejela s vámi a tu hodinku kluky nepohlídala.Já to totiž zas až tak velký problém nevidím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.