Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na nějakou "babskou radu" co dělat při oslabení žilní stěny u varixu. Mám od listopadu kompresní punčochy , beru lék Detralex, mažu si to Liotonem 100000, ale , že bych viděla nějaké zlepšení se nedá říci.
Bylinky jsou výbornou prevencí i léčbou křečových žil. Můžeme je užívat ve formě čaje, tinktury i mastí.Kvalitu žilního systému podporuje rutin, významným zdrojem je pohanka, černý rybíz a arónie (černá jeřabina). Lněný,dýňový a pupalkový olej obsahují omega-3 a omega 9 nenasycené mastné kyseliny,které mají úžasné posilující účinky..Doporučuji užívat:1 x denně 1 lžičku z každého výše uvedeného oleje.Také si preventivně masírujte nožky v oblasti lýtek měsíčkovou mastí.Při akutních bolestech a při začínajícím zánětu je výborná kombinace tvarohu a měsíčkové masti - 2hod nechat působit.Výborné je také pravidelné tzv. "šlapání vody" denně po dobu 3 minut ve vaně naplněné do poloviny vodou - pomáhá správnému prokrvení. Pak je důležité při sezení či ležení mít nohy vždy výše než tělo. I postel by měla mít část v nohách zvednutou, aby krev a lymfa mohly lépe z nohou odtékat.
Nápoj na povzbuzení krevního oběhu a zpevnění žil a cév :
2 dl šťávy z arónie, 2 dl šťávy z červené řepy, 1 dl šťávy z rakytníku, 1 dl šťávy z citronu
popíjet denně po dobu 6 týdnů.
Nápoj z vnitřní bílé citronové kůry (obsahuje rostlinný bioflavonoid citrin, který účinně posiluje a snižuje bolestivost stěn žil a vlásečnic)
Chemicky neošetřenou vnitřní kůru z 1 citronu rozmixujeme v 3 dl vody a vypijeme po douškách.
Tož,tak. Toto jsou moje babské rady
Místo drahého Liotonu zkuste nějaký krém - mastičku s kaštanem jírovcem, měsíčkem lékařským, konopnou mastičku, apod.
Pro rychlou úlevu poslouží i běžně dostupný Heparoid.
V leže šlapejte na kole, kdykoliv máte možnost, dávky postupně zvyšujte, jsou i jiná cvičení, třeba chození po hranách nohy - vějších i vnitřních. Cviky najdete v brožurkách u lékaře a na internetu.
Všechno je jen prevence, léčit leda chirurgicky. Můžete ještě jíst pohanku a cvičit. Každý večer lehnout na postel, zvednout nohy ke stropu a třídavě velmi rychle a energicky propínat špičky a zase co nejvíc ohnout, až budou lýtka pálit.
To je hodně rodová záležitost a prevence ji jen přibrzdí. To, co pro to děláte, je chvályhodné. Vyvarovat se ještě dlouhého stání,dlouhého pochodu, ale i sezení, zvedání těžkého a koupání v hodně teplé vodě / termály né!/. Konzumovat pohanku. A zeptat se lékaře, zda jsou vhodné nějaké šetrné lymfomasáže.Tyhle záležitosti se někdy opichují, vytahují, slepují Operace / laser/ pomůže, ale po nějaké době se to prý vrátí. Posoudí lékař, co se hodí.
Tu punčochu vám dal obvoďák? Měl byste se vypravit na cévní a měl byste se přestat trápit s punčochou a nějakým mazáním bez viditelného úspěchu. Na cévním byste měl pžádat o řešení a ne o léčení, bez výsledků. Varixy totiž sebou nesou i mnoho nebezpečí. Zbavte se jich na cévním, v nemocnici! Pochlapte se! A běžte!
Existuje velké množství nemocnic a všude tam, aniž by člověk bydlel ve stejném městě, se dá objednat. Pochlapila jste se málo!
Ano obvodní lékařka mi napsala punčochy. Byla jsem 5.4.v zilní poradně v nemocnici. Před tím jsem byla z kraje března na sono žil. Bohužel jsou na vše dlouhé objednací termíny Žíly operují jen do května a to,už všechny termíny byly obsazené. Mám se přijít objednat na podzim. Tak, že jsem pochlapená,ale zatím mi to je k prdu .
Krho18, doufám, že Vám není těch 18? To by bylo strašně brzy na tyto probblémy.
Jinak doplním info na tu operaci - pokud máte peníze, máte snad jednu /? píšete u varixu, ne u varixů/ velkou žílu a chcete se jí zbavit, tak běžte na odstranění na soukromou kliniku. Jedna snad nebude tolik stát. Operace se mnohde provádí v jednodenní chirurgii, případně přes 1 noc. Podle toho, kde bydlíte, co v blízkém okolí natrefíte.
Mě na cévním-interně /MUDr. Barták , byl slušný/ řekl, že když už velká žíla vznikne, tak ji žádnou mastičkou neodstraníte, ta žíla tam prostě bude pořád.
Jinak ty kompresní punčochy se používají jako prevence, aby Vám nevznikaly nové a nezhoršovaly se ty, co už máte. Takže jemně mazat a stále stahovat, dokud se něco nevyřeší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.