Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, včera jsem byl na finančním úřadu se zeptat jak se podává čtvrtletní kontrolní hlášení. Mám na webu totiž Adsense a vyplácí mi Google z Irska. Baba na finančním úřadě řekla že se mi to netýká a kontrolní hlášení nepodávám. Proč se teda všude na internetu dočtete že Adsense je povinnost ho podávat? Prý platím pouze daň z příjmu jednou ročně. Jak to teda je? Navíc chce číslo mého účtu. To si nechají jako posílat moje výpisy z účtu?
jste plátce DPH? neplátci nepodávají Kontrolní hlášení DPH.
Pokud jste plátce DPH, tak od roku 2013 se na vás vztahuje povinnost zaregistrovat číslo účtu, používaného pro ekonomickou činnost, na finančním úřadu.
Plátcem DPH nejsem. Daň zaplatí Google v Irsku. Takže má ta baba na finančáku pravdu teda. Mám platit pouze jednou ročně daň z přjmu.
omlouvám se za OT , ale i když vedu každodenní boj na druhé straně barikády, tzn. FÚ je můj obávaný protivník ,tak se mi zdá hrubé nazývat ty zaměstnankyně "babou ".
nejsem si jistá, tady koukám, že jste možná identifikovaná osoba. Přečtěte si, jaké povinnosti, případně si to radši ještě nechte na FÚ vysvětlit.
Doporučuji se zeptat raději někde jinde - loni jsem při daňovém přiznání musel té babě (označení je naprosto na místě) vysvětlovat věci, které by měla znát.
proč se tedy nezeptáte na odborně zaměřeném serveru, kde diskutují lidé z oboru? Vyděláváte si na netu, a přitom na něm nenajdete odpovědi?
pak už asi jen daňový poradce je asi jistou volbou, když je člověk na pochybách ohledně daní, a ve složitých materiálech se nevyzná.
ovšem, jako každá služa, to bohužel není zdarma.
Vůbec nechápu co chcete vědět. Je to nějaký přivýdělek klikáním na reklamy a výdělek je minimální. Kdo po Vás chce číslo účtu, ta baba na finančáku? Nechcete tady spíše dělat reklamu?
suzymon můžete prosím odpovídat jen na věci kterým rozumíte? Už u několikáté otázky mi odpovídáte zcela mimo mísu. Je pěkné že chcete nahonit body za odpovědi ale o žádné klikání na reklamy se nejedná. Nejedná se o žádný minimální výdělek jak píšete ale o plat který uživý 2 lidi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.