Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem byla na ortopedii, dr. ho nevyloučil, dal mi obstřik a řekl,ať přijdu za 14 dní a ať se šetřím. to se ale řekne, je mi 70, jsem zcela sama a mám pejska. Ploužím se s ním s berlemi, občas někoho poprosím, ale nejde to do nekonečna, Firmy na hlídání jsou strašně drahé, zvláště v Praze, dala jsem několik inzerátů, výsledek nula to, budu volit až v případě operace, i když nevím, jak to zvládnu. Chci se zeptat těch, kdo meniskus měli, zda nejde léčit alternativně a taky jak moc si škodím, když 3x denně chodím ven. Ortézu mi nedali, elalstický obvaz je k ničemu. A masti a tabletky asi taky?
Jestli to čte někdo z Bohnic, nevíte o bezinkách, chodím o berlích, daleko nemohu jít, ale ráda bych tu radu zkusila
Ještě žijí neuvěřitelně dobří lidé. dnes mi paní pod jménem Pohanka přinesla bezinky až domů, ač bydlí daleko. Ještě jendou díky.
Paní Ajo, meniskus máme všichni. Dokonce dva v každém koleni. Jsou to poloměsíčité chrupavky ve štěrbinách kolenního kloubu z boku. Chrupavky se věkem omílají , ztenčují, někdy po nešťastném pohybu nebo pádu prasknou. Jindy se kousek odlomí a cestuje a blokuje koleno. Tyhle věci se operují, odsávají. Předchází tomu artroskopie, kdy lékař nakoukne sondou malým otvůrkem do kolene. Koleno je nejsložitější kloub, vedou přes něj i vnitřkem vazy. To pro vysvětlení, jestli lze léčit alternativně. V alternativní léčbě se bere v úvahu souvislost koleno- ledvina. Proto, co prospívá ledvinám, prospěje i kolenům. A´t je to omezení uzenin, soli, cukru, masa,čokolády,.. nebo naopak prospívá více tekutin : pití urolog. čaje, vody s citronem, konzumace zeleniny, okurek, petržele, melounů.
Elastický obvaz nevyhovuje. Zkusila jste znehybnit šátkem, šálou, pruhem látky?
Já bych Vám poradila dát na koleno na noc horké listy bezinek, /spařit a zabalit pod igelit a ručník/ pokud máte u baráku? Nyní na jaře mají velkou sílu. Nedám na ně dopustit, vyléčily mě ostruhu. A meniskus zlepšily o 80 procent. Chodila jsem s tím i do práce a kdybych neměla zavázanou nohu, tak bych musela marodit. Nebo naklepané listy bílého zelí. Nákup Vám přiveze Tesco až do bytu, netahejte se s ním. Výše uvedený je též super, ale ten v Praze v přírodě moc neuvidíte.
Na pejska si dejte inzerát v baráku na vývěsku, olepte sloup osvětlení, dejte papírek do trafiky. Nevzdávejte to. Tady na ,,Poraďte,, je kolikrát žádost o radu, jak si dítě může vydělat peníze, to by v tom byl čert, aby se nějaké děcko neozvalo.
Pokud chcete, napište mi do vnitřní pošty /vidím, že už si s někým dopisujete/. Pokud byste byla z oblasti Čakovic, Letňan, Proseku nebo u trasy Praha-Libeň, mohu Vám nepravidelně s pejskem pomoci vyvenčit, udělat delší procházku.
Jsem v důchodu a pejsek nám v únoru odešel. Potřebuji chodit, otékají mě nohy.
oprava a omluva, věta nedávala smysl: U věty ,,Výše uvedený ...?... je též super, ale ...,, mi vypadl KOSTIVAL
Zdravím, na rentgen Vás neposlal? Pokud jde o poškození menisku, je potřeba ho šetřit, 3x denně vycházka není to pravé. S ortézou to taky není taková sranda, jak se zdá. Sama jsem řešila meniskus před týdnem, naštěstí žádné poškození, jen je lehce dysplazický, což vyvolává bolesti. Chtěla jsem samozřejmě ortézu a bylo mi řečeno, že ortéza utiskuje hluboké žíly, co pod kolenem vedou, a může výrazně přispět k případné embolii, zvlášť u žen s HA. Prý pokud možno nestahovat.
Němáte nějakého hodného souseda, jejich děti, co by za drobný peníz vypomohly? Děti nemáte? Kamarádky?
Mast můžu doporučit Flector, Olfen. Z přírodních vynikající kostival a třezalka, dá se koupit i jako tinktura v oleji na mazání.
aja a vy jste si vědoma nějakého úrazu nebo příliš velkého nebo nevhodného zatěžování kolene? K natržení menisku totiž většinou dochází při velké zátěži nejčastěji s rotací kolena často v kombinaci s ohnutím kolena, dřepem apod. Projeví se prudkou bolestí, pocitem prasknutí, lupnutí či "vyskočení" kolena. Často koleno zůstane zablokované, nejde natáhnout.Po čase se mohou potíže zmírňovat, koleno bolí nejčastěji jen na vnitřní straně, někdy může přeskakovat a při chůzi pociťujjete lupání v kolenním kloubu.Třeba to ještě meniskus nebude,pouze natažené vazy, ortopéd to zatím pouze nevylučuje a jestli ano, tak by vás jistě ještě poslal na CT nebo magnetickou rezonanci ,kde by se diagnóza potvrdila Obyčejný rentgen menisek neukáže..Dnes se menisek neodstraňuje, jen v ojedinělých případech.Používá se artroskopie - tzn.jen ošetření poraněného menisku. Je to jednoduchá operace, kdy ráno přijdete k operaci a večer po zákroku jdete domů.Tak by vám snad na tak krátkou dobu někdo ze sousedů pejska ohlídal. Škoda,že nabydlím v Praze, jinak bych se ho ujala. Ten obstřik by vám měl od bolesti ulevit a tím,že chodíte s pejskem na procházky, vám nijak neškodí, odlehčujete si přece chůzi berlemi, pokud přitom nebudete provádět nějaké neobvyklé pohyby, ničím si víc neubližujete.Chce to chodit opatrně a pomalu a hlavně si dávat pozor při chůzi do schodů, pokud můžete jezděte všude výtahem.Koleno je totiž i v běžném životě zatěžováno mnohonásobně vyšší vahou, než je tělesná hmotnost, např.při obyčejné chůzi do schodů je zatížení až cca 3x tak velké.Doporučuji vám přikládat si doma obklady, mazat Fgel a co nejvíc, pokud to pejsek dovolí, užívat klidové polohy.Tož,tak.
Já měla úraz vloni, spadla jsem silnmě na koleno a natáhla si křížový vaz, léčilo se to konzervativně, už tehdy mě podezíral ten meniskus, 3x mi vyndavali vodu, bolelo to ale daleko víc než teď, ale usadilo se to a už v létě jsem bylana túrách naŠumavě, ale vždy to v koleni tak trochu lupalo.. Jenomže teď v lednu to začalo bolet a pak jsem jednou sebou trhla. Já vím, že se to pozná narezonaci, jenomže k tomu dr. nedonutíte, ti chtějí artroskopii, ale budu se snažit ještě konzervativně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.